Editörler : Pangaea
12345678910111213»

hayal3506
Şef
22 Kasım 2006 00:22

çok şanslısın bence :)) izmir mükemmel bir yer. emin ol bi gram pişmanlık duymazsın. karşıyaka yı tavsiye ederim. karşıyaka da 400 e ii bir semtte ev tutabilirsin. ordan da gümrük otobüslerine bindin mi alsancak gar ın orda iner ve işine gidersin :)) mesafe karşıyaka dan 20-25 dk falandır.hareketli yerleri sewerim demişsin. zaten tam hareketin ortasında çalışacaksın :) alsancak gümrükten kordon a yürüyerek gidersin artık :) yeni işin hayırlı olsun ve başarılar


ceteris_paribus
Aday Memur
22 Kasım 2006 00:45

Kardeş kimseye kulak asma gelince görürsün. Ben geldigimde sok olmustum. güzel yerleri karsıyaka bornova bide narlıdere falan filan. Ama oralarıda çok pahalı. Zengin kesim için ideal ama diger kesim için hiç güzel degil. Buca, Bayraklı,şirinyer, Kadifekale hepsi iğrenççççç. İnsanları buz gibi. Ben Ankarayı ilk defa sayıştay sınavı için gittiğimde gördüm ve hayran kaldım. Çok düzenli ve güzel bir sehir. İzmirdeki yapıları düzeni görünce bi halt olmadıgını anlayacaksın. Neyse bekle ve gör. Bakalım Ceteris_paribus mu haklı yoksa digerleri mi?


goztepeli
Aday Memur
22 Kasım 2006 03:40

millet bornovada ve karsiyakada 300-400 ytl kiradan bahsediyo saka yapiyo olmalilar.Bornovada daga tasa (evkalar) tasinmazsan 500den asagi ev yok.Bulan varsa kucukpark,ozkanlar civari gibi merkeze yakin yerlerde ben de abime soyleyim tutsun bari ariyodu cunku :)

karsiyakada da semikler,ornekkoy gibi varoş yerlerde ucuza ev vardir ancak.Yani adam gibi bir yerde ucuza ev bekleme dostum,kaldi ki yeni ev tutacaksin.Evet İzmir guzeldir hele Goztepe,Guzelyali,Alsancak,Bornova baska guzeldir gezmek icin.Zamanla alısıp seversin mutlaka.Ben bu sehir icin nerelerden dondum bilsen gulersin belki


viol_et
Daire Başkanı
22 Kasım 2006 09:57

kardeş geçen yıl evlendim ve karşıyakada oturuyorum şu an ki merkeze de uzak,karşıkayanın göbeğinde değiliz,geçen yıl 400den tuttuk bu yıl 440 oldu...izmirde 350ye ev ancak gecekondu bulabilirsin...oturabileceğin bir ev şu an en az 450 hele ki karşıyakada istiyorsan...o da klasik 20 yıllık bir ev olur...onun dışında çok zor...sanırım buca,gaziemir ve hatay tarafları daha ucuz ama karşıyaka pahalı onu söyliyeyim...


full_force
Kapalı
22 Kasım 2006 10:36

kpss tercihlerinde resmen şehir tercihi yaptım zaten gümrük olacaktı bari şehir secelim dedim.

bir hata yaptık galiba istanbul yazdım.

bence 1.ankara 2.izmir 3.istanbul ankara izmire gore daha ii geliyor bana.


kardelen35
Kapalı
22 Kasım 2006 10:50

izmir ya canım izmirim çok güzel bir yer türkiyenin en güzel şehri bence yaşamak için... çok şanslısınız


bilge han
Aday Memur
22 Kasım 2006 10:52

Arkadaşlar 5 yıl bucada üniversite okudum fakat izmiri bir türlü sevemedim.ilk olarak otogardan gelirken yeşildereyi ve kadifekaleyi görüyorsunuz,içinize bir karamsarlık geliyor.ev kiraları ise pahalı.varoşlarda kiralar ucuz olabilir fakat evi,ortamı ve ulaşımı beğenmezsiniz.körüklü belediye otobüsleriyle ulaşım hiç çekilmiyor.270 nolu otobüsle inciraltına gidenler dediğimi anlayabilirler ancak.400 den ucuz ev bulmak çok zor.ben hiç sevmedim bu şehri umarım yeni tercih yapanlar beğenir.


gun74
Aday Memur
22 Kasım 2006 12:09

buca,gaziemir,narlıdere,bornova,karşıyaka merkez ilçeler. büyükşehir belediyesinin hatları işliyor bu nedenle birçok yere tek otobüsle ulaşılabiliyor. ama gaziemir merkeze en uzak noktası.

buca, 9 eylül üniversitesi

bornova ise ege üniversitesi nedeniyle öğrencilerin yoğun bulunduğu bu nedenle kiraların da yüksek olduğu yerler.

malesef izmir'in gecekondu semptleri çok fazla ve şehrin coğrafi yapısı nedeniyle şehirle iç içe. şehre geldiğinde hemen göze çarpacak.

en popüler semt karşıyaka bile yalı(sahil), bostanlı,mavişehir, girne, bahriye üçok vb. dışında sizi şarşırtabilecek.

kiralar açısından uygun yerler, gaziemir, çiğli,bornova ve buca'nın evkaları olabilir. en azından önce yerleşilip sonra değiştirilebilir zaman yoksa.

alsancak da eğlence ve hareketin merkezi ama dediğim gibi tenekeli mahallenin de dibi :))) ankara'da çinçin diyorlar sanırım benzeri.

izmir, istanbul'dan gelen hareketli yaşam sürenler için mega köy. ankaralılar içinse düzensiz bir şehir. ama diğer illerden gelenlerin kolay alışabileceği bir şehir. belirli hatlar dışında kronik trafik sorunu yok.


külkedisi
Kapalı
23 Kasım 2006 21:37

İzmiri'i kazandıysan cok sanslısın kıymetini bil derim. Bir kere cok temiz duzenli bir sehir. İkincisi İstanbul'da aradıgın herseyi cok rahat bulursun ama İstanbul'daki pekcok sorun da yoktur. Alsancak en iyi semtlerindendir ancak pahalıdır, yasamak icin degil daha cok kulturel aktiviteler gezmek vs icin gidilir. Hatay da iyi semtlerindendir. Ucuz yerleri sorarsan Buca, Balcova, Bozyaka, Yesilyurt gibi yerler merkeze yakın hem de ucuzdur. Cankaya da konut yerlesimi yoktur genelde is hanları burolar ucuz elektronik vs bulunur. Giyim Konak'da ucuz, Alsancak Hatay gibi yerlerde kısmen pahalıdır. Kordon boyunda zenginler yasar, Goztepe de iyidir ancak pahalıdır. Narlıdere uygun fiyatlıdır ancak merkeze biraz uzaktır. İnsanları istisnalar dısında kibar ve kulturludur. Anlatmakla bitmez. Ozetle sunu soyliyeyim oyle bir alısacaksın ki baska yerde yasamak sana zor gelmeye baslayacak. Sanki bir hafiftir İzmir'de yasaması sanki hep baharmıs gibi gelir insana.


smyrnaizmir
Genel Müdür
24 Kasım 2006 12:41

arkadaşım sana karşıyaka uzak gelir; en uygun yer senin için hatay güzelyalı civarı. 450 ytl ye ev biliyorum güzelyalıda; sen söylenenlere kulak asma. zaten 2 ye yakın maaş alacaksın, bari iyi bir yerde olsun evin.

istanbulda olan trafik izmirde yoktur, ankaranın soğuk insanı da izmirde yoktur. 17 senedir izmirdeyim ve emin ol türkiyede yaşanabilecek en iyi yerlerden biridir. her şehirde olduğu gibi burada da gecekondu semtleri vardır. bazıları dünyaya yeni gelmiş uzaylı gibi bahsetmişler bu durumdan. arkadaşlar sanki isviçrede oturuyorlar. evet bu tür yerler vardır ve de garip karşılanası bir durum değildir. orlarda da ev tutulabilinir ve sanma ki rahat yaşayamazsın bu tür yerlerde. izmirin gültepesi ankaranın bahçelievleri düzeyinde bir seviyeye sahiptir. zaten insanların belli yerlerin konumlarından ötürü o yerleri de "iğrenççççç" şeklinde tanımlamaları da ayrı bir vahemet ya...bu ülke kişi başına gelirin 3000 dolar civarı olduğu bir ülke. ve bu durum izmir'de de farklı değil. kenar semtlerde hayvanlar yaşamıyor, insanlar yaşıyor. bunlardan mustarip arkadaşların gelir düzeylerini ve oturdukları yerleri çok merak ettim; kendileri acaba istanbulda iseler tarabya'da ankara'da iseler çankaya'da mı oturuyorlar. ya da diğer illerin müstesna yerlerinde?


skipper21
Memur
26 Kasım 2006 17:27

teşekkürler arkadaşlar.


graham
Daire Başkanı
26 Kasım 2006 17:39

merhaba arkadaşlar

izmir emniyet müdürlüğü elektrik-elektronil mühendisi kadrosuna yerleştim.emniyet müdürlüğüne yakın veya kolayca ulaşmak için hangi semtten ev kiralayabilirim.bilgi verirseniz sevinirim.

teşekkürler,saygılar.


chemistchemal
Aday Memur
26 Kasım 2006 17:43

izmir öyle bir yerdirki ilk gittiğinde zorluk çekeceksin..ama sonra oraya öyle bir alışacaksınki hiç vazgeçemeyeceksin.hayattan zevk alan insanları göreceksin samimiyet göreceksin güzel havalarda kordonda çimlerin üzerinde yatan içki içen gençleri göreceksin karşında güneş batacak ve sen avrupadamıyım diye şüpheye düşeceksin ve derin bir ohhhhhh çekiceksin iyiki izmirdeyim diye...ve birgün izmirden ayrılırsan gevrek boyoz kordon küçükpark empas kıbrıs şehitleri gazi kadınlar gibi birçok kelime senin iç çekmene sebep olcak:)ve birgün yine izmire dönücem diye kendine söz vereceksin..

sözün kısası tebrikler,enjoy living in izmir:)


külkedisi
Kapalı
26 Kasım 2006 17:49

Emniyet Müdürlügünün yerini bilmiyorum ama ornegin Ucyol gibi bir yerde ev tutarsan heryere cok rahat gider gelirsin. Hem metro ile hem otobü ile rahat olur. Genelde resmi binalar Konak'dadır Ücyoldan Konaga yurumek bile mumkun.

İzmirê laf atanlar acaba gercekten İzmir'i ne kadar biliyorlar ? Ben yalnız Kaidfekale'yi gorup İzmir'i cok iyi bilirim diye soze baslayan insanlar goruyorum da bir de cok bilirmis gibi inat ediyorlar artık ikna etmeye gerek bile gormuyorum nasıl olsa bilen biliyor guzel İzmirimi.


graham
Daire Başkanı
26 Kasım 2006 18:25

teşekkür ederim bilgin için külkedisi


külkedisi
Kapalı
26 Kasım 2006 19:55

chemistchemal cok guzel anlatmıssın. İste boyle dedigine bir ornek benim. İzmirimden ayıryım 6 ay oldu ve hergun daha cok ozluyorum. Hep aklımda donebilmek. Oradayken bazen kızardım insanlarına simdi anlıyorum aslında ne kadar farklılarmıs cogunluk ne kadar aydın ne kadar kulturluymus. burada insanların espri anlayısı bile benden cok farklı. biz ince zeka pırıltısı olan esprilerin diyarından gelmisiz. "Sana yazı geldi mi" diye sorunca "hayır kısı geldi" turu esprilere gulemiyoruz. yada "-ilk tercihimi kazandım -iyi kazanmıssın" seklindeki konusmaya "o iyi tencereydi" seklindeki balıklama dalanlar komik degil itici geliyor. bu ornekleri cogaltmak mumkun kultur farkı. 10 kasımda tum insanların sokakta 9:05 de buz kesilmesi benim gururumu kabartırken, cevremde "ne koyun milletiz" denmesi bana cok aykırı ama ne yaparsın İzmire donene kadar guclu olup katlanacagız.


gökhanaktaş
Şube Müdürü
26 Kasım 2006 20:18

bira en iyi karşıyaka öğretmen evinde içilir..

çayın en güzeli, alsancak- karşiyaka vapurunda içilir..


skipper21
Memur
27 Kasım 2006 11:16

İzmir'i çok meth ediyorlar.Dünya gözüyle göreceğiz İzmir'i.Umarım orda güzel ve renkli bir hayat geçiririz.


sanatcan
Kapalı
27 Kasım 2006 11:18

vallahi ben daha önce 2 defa gittim izmire ama istanbulun yerini tutmaz bence istanbulda gezmek bir başkadır


skipper21
Memur
27 Kasım 2006 11:21

istanbulu görmedim ama izmiri görmüştüm.güzel bir şehir.

Toplam 379 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi