Editörler : Pangaea

sekreterserra
Daire Başkanı
27 Ağustos 2013 00:06

kardeşim siz açın 657 nin çekilme maddesini okuyun. bu konuda yazdıklarımda yüzde 100 emininm isterseniz dpb yi hergün arayın olay değişmez.

657 nin çekilme ile ilgili 94 üncü maddesi şöyle "

Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme

isteğinde bulunabilir. Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.

Çekilmek istiyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir. Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartiyle bir ay kaydına tabi değildirler."

yine 657 nin adaylığa kabul edilme başlıklı 54 üncü maddesinin ikinci fıkrasında "

Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz." hükmü var.yani aday memur da adı üstünde "memur kabul edilmektedir.

aday memur veya asil olarak istifa etmek sınavsız olarak 657 92 nci madde kapsamında tekrar devlet memuru olmak istediğinizde devreye girer ve 92 madde kapsamın (tekrar belirtiyorum sınavsız olarak) memur olmak isterseniz aday memur sadece ayrıldığı kuruma (dpb görüşü gereği) asil memur ise istediği bir kuruma başvurabilir.

advanced22, 11 yıl önce

adayken memur sayılmıyorsun ben bildiğğimi yazayımda sen başına gelmediği için diyorsun bende senin gibi billiyordum OK ama öyle değilmiş bi tanıdığımın başına geldi ayrıntılıbilgi isterseniz DPB aarayın ben oradanda teyit aldım kulağınla sende duy .


memur5434
Yasaklı
27 Ağustos 2013 09:53

kesinlikle doğru, bende bu durumu defalarca belirttim. millet hep biri böyle oldu demek suretiyle örneklemelerle iddia ediyo ne yazık ki. halbuki 657 sayılı kanunu bi kere okusalar herşeyin açıklaması var. her şey 657 sayılı kanuna isnaden olmakta ayrıca, kurumlar personel kabullerinde ve nakillerinde iç mevzuat ile (yönetmelik) belirli şartlarda getirebiliyorlar. her kurumda atama ve yer değiştirme durumları farklılık göstermekte isede genel memuriyet kuralları 657 ile tüm kurumlarda aynıdır.

örnek; memuriyete geri dönüşler 657 sayılı yasanın 92. maddesi ile sabit olduğu halde, bu madde gereği kurumlar senin başvurunu kabul etmek zorunda değildir.

mesela maliye bakanlığı yönetmeliği gereği, bunu 35 yaş ile en az 2 en fazla 12 yıl hizmeti vs. şart koşmaktadır.

belkide kafa karışıklığı bu noktada olmaktadır.


advanced22
Kapalı
28 Ağustos 2013 17:05

ben de bildiğimolayı anlatayım yakın bi arkadaşımın üni. ev arkadaşı üni. memur olarak atanmış adam orman müh. sonraki yılda muhtemelen 4001 sonra 1 yıl dolmadan asaleti kalkmadan usulüne uygun istifa etmiş buraya kadar herşey normal istifası olumlu kabul edldikten 6ay geçmiş hatta bi 10 günde fazla gidip sgk bakmış hala emekli sandığı sicil numarası duruyor kuruma sormuş alabildiği bilgi aday iken usulüne göre istifa ettiği için yani memur sayılmadan bekleme süresinin 1 yıl old. söylenmiş adam mağdur oldu ama kurum kuruma farklılık gösteren yerler muhakkak vardır o zaman iyi araştırılmadan kendi kurumundan kalkışılmasın bide üstüne bölge idare mahkemeleriyle uğraşılmaz


memur5434
Yasaklı
28 Ağustos 2013 19:03

yok istifa bekleme süreleri her kurumda aynıdır. 657-92. madde. o adaylık yüzünden 1 yıl olamaz.


memur5434
Yasaklı
28 Ağustos 2013 19:04

olamaz derken yanlış söylemişler yani. 1 yıla tabi olamaz demek istedim. kuralına uygun bıraktı ise aday/asil durumu farketmez. dpb nın mütalaa görüşlerine baksın. kesin bilgi.

Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi