Editörler : E.Kayı Han


Yasaklı
14 Temmuz 2013 15:24

Kurtuluş Savaşı Sırasındaki Muzır Dernekler.. 1919-1922

Kurtuluş Savaşı' nda İtilaf Devletlerinin yani işgalcilerin kurdurdukları muzır (zararlı) dernekler bir hayli fazlaydı ama en önemlileri ve milli mücadeleye en muhalif olanları şunlardır:

Bu MUZIR cemiyetler, İngilizlerle sennli benli olmuş olan esaretteki Hain Padişah Vahidettin, Hain Sadrazam Damat Ferid ve Hain Şeyhülislam Dürrizade Abdullah tarafından da desteklenmiştir.

1. Kürt Teali Cemiyeti.. Üyeleri arasında Said-i Kürdi (Nursi) de vardı.

2. İslam Teali Cemiyeti.. Başkan İskilipli Atıf Hoca'ydı. Kürt Said de üyeydi.

3. İngiliz Muhipleri Derneği.. Üyeleri arasında İskilipli Atıf Hoca da vardı.

İngilizlerden parasal destek alarak İstanbul'da kurulan bu dernekler, daha ziyade Anadolu'da başlayan milli mücadeleye karşı, Haçlıları destekleyen bildiri ve beyannameler ile, camiilerde verilen vaazlarla ulusal hareketi kösteklemeye ve engellemeye gayret etmişlerdir.

Derneklerin tüm giderleri İngilizler tarafından ödendiği gibi, Başkan ve üyelerine İngilizler tarafından dört yıl boyunca muntazaman maaş da verilmiştir.

İşgal altındaki Batı Anadolu' daki Müftü ve İmamlarla Şeyhler ve Dervişler de, Kuvay-ı Milliyeye karşı olan bu MUZIR dernekleri destelemiş, çıkarılan şeriat isyanlarına öncülük etmişlerdi.

Keza; iptidai medreseler bile gavurlara hizmet için adeta yarışmışlardır.

Vatan hainlerine menfaat sunulursa; işgalcilerle de anlaşır, gavurlarla da!..


çayırdere
Yasaklı
14 Temmuz 2013 15:31

MUZIR (zararlı) derneklerin en faal olanlar, Haçlılar için canla başla çalışanlar, daha sonra Şeyh Said İsyanını çıkaracak olan Kürt Said ile İskilipli Atıf Hoca idi..

Atıf Hoca, 1920 yılında henüz Yeni Türk Ordusu kurulma aşamasında iken, Niğde-Aksaray-Konya havalisine gelmiş ve Kuvay-ı Milliyecilerin külliyen kafir olduklarını vaaz etmeye başlamıştır.. Oysa ki, asıl kafir olan, İngilizlerden parasal destek sağlayıp onlara hizmet eden kendisi değil miydi?..

Kuvay-ı Milliyeciler onun zararlı faaliyetlerini bastırmak için Niğde-Aksaray-Konya yöresine küçük bir kuvvet gönderince, vatan haini İskilipli Atıf Hoca tabana kuvvet ve gizlice İstanbul'a kaçmıştır.


çayırdere
Yasaklı
14 Temmuz 2013 15:55

Padişah-Sadrazam-Şeyhülislam ve İngiliz buyruğu ile kurulan MUZIR DERNEKLER, ol vatan hainleriyle gerici ve yobazlar tarafından desteklendi.


çayırdere
Yasaklı
14 Temmuz 2013 15:59

Kurtuluş Savaşını yapan milli mücadelecilere karşı olan MUZIR DERNEKLERİ bizim Trakya ve Anadolu'daki Rum ve Ermeniler de yakından destekliyorlardı.


çayırdere
Yasaklı
14 Temmuz 2013 16:00

Ermeni ve Rumlar, ol vatan hainleri ve ol muzır derneklere parasal destek de sağlamışlardı.


çayırdere
Yasaklı
14 Temmuz 2013 16:03

Ermeni ve Rumlar, ol vatan hainleri ve ol muzır derneklere parasal destek de sağlamışlardı.


çayırdere
Yasaklı
14 Temmuz 2013 16:24

Ülkemizdeki Ermeni ve Rumlar ile vatan hainleri, MUZIR DERNEKLER hakkında tarihi gerçeklerin kaleme alınmasını ve yazılmasını hiç istemezler.


çayırdere
Yasaklı
16 Temmuz 2013 06:50

Haçlılara yardım ve destek olan MUZIR DERNEKLER içinde kimler yoktu ki?

Padişah-Halife Vahidettin, Şeyhülislam Dürrizade Abdullah, Şeyh Eşref, Şeyh Mehmet, Şeyh Kürt Sait, İİskilipli Atıf Hoca, Said-i Kürdi, Uşak Müftüsü, Batı Anadolu'daki diğer Müftü ve İmamlarla, ünlü Gavur İmam..

Bunlar; Haçlılardan yani gavurlardan "aferin" alan kişilerin başında gelirler.


çayırdere
Yasaklı
18 Temmuz 2013 07:18

Haçlı düşmanlar bir yandan, Ermeni ve Rumlarla muzır dernekler bir yandan, saltanat ve hilafetçilerle şeyhler ve dervişler bir yandan, kara cahillerle şeriat isyanlarını çıkaranlar bir yandan Kuvay-ı Milliyecilere, Kurtuluş Ordusuna saldırdıkları halde, bizi yenemediler. Kurtuluş Savaşı'nı biz kazandık.. 1919 - 1922


çayırdere
Yasaklı
19 Temmuz 2013 04:30

Ermeni ve Rumlar ile Hristiyan Papazlar ve Metropolitler, Haçlılar yararına çalışırken, kurulan bu "muzır dernekler" de Haçlılar için canla başla çalışıyorlardı.. Bunları, Batı Anadolu'daki Müftü ve İmamlar da destekliyordu.


çayırdere
Yasaklı
19 Temmuz 2013 10:27

Kurtuluş Savaşında, Milli Mücadeleciler aleyhine faaliyet gösteren MUZIR CEMİYETLER, Kurtuluş Savaşının kazanılmasıyla ATATÜRK tarafından kapatılmıştır.


Baharoluk
Yasaklı
22 Temmuz 2013 12:18

Muzır dernek ve cemiyetlerin kurulmasının en büyük nedeni, İngilizlerden sağlanan para-pul desteği ve cehalettir.


Pazarbey
Yasaklı
25 Temmuz 2013 11:49

İstanbul'da kurulan MUZIR (zararlı) dernek ve cemiyetlerin, çıkardıkları isyanların parasal desteğini İngilizler karşılıyordu.


Pazarbey
Yasaklı
27 Temmuz 2013 05:48

İngilizler akıllı ve kurnazdır.

Mondros Mütarekesinden sonra, Haçlılar 13 Kasım 1918 tarihinde Osmanlı sarayının tepesine çöreklenerek, esir aldıkları Vahidettin'e ve İstanbul Hükumetiyle Şeyhülislama her dediklerini yaptırdılar. Hem de, kuzu kuzu!

Saray ve İstanbul Hükumeti, adeta onlardan yani Haçlılardan biri olmuştu.

Saray ve İstanbul Hükumeti böylesine rapt-ı rap altına alınıp, emir kulu yapılınca, tüm saltanat ve hilafetçiler de haçlılara can-ı gönülden hizmet eder olmuşlardı.

1918-1922 yıllarında, saltanat ve hilafetçilerin, gavurlara hizmet yolunda hiç bir eksikleri olmadı.


Pazarbey
Yasaklı
28 Temmuz 2013 04:46

MUZIR dernekler yoluyla kendi ulusuna ve vatanına kalleşlik etmek, çok acıdır ve utanmazlıktır, hayasızlıklıktır, kara cahilliktir.


Pazarbey
Yasaklı
01 Ağustos 2013 06:47

Osmanlı Padişahları, Vahidettin'in hal ve hareketlerini görmüş olsaydılar onu linç ederlerdi, lanetlerlerdi. Utanırlardı.


Pazarbey
Yasaklı
02 Ağustos 2013 08:02

İşgal yıllarında (1918-1922), haçlılarla canciğer ve dost olan saltanat ve hilafetçilerin, vatana olan ihanetlerini anlatmaya sayfalar yetmez!


Pazarbey
Yasaklı
04 Ağustos 2013 00:42

İngiliz, Fransız, İtalyan ve Yunanlılar, maddi ve manevi olarak destekledikleri şeyhler ve dervişler kanalıyla, milli mücadeliyi baltalamak için var güçleriyle haçlılara yardımcı olmuşlardı.. Başlarında da Padişah-Halife Vahidettin ile Şeyhülislam Dürrizade Abdullah ve Sadrazam Damat Ferid vardı.


Pazarbey
Yasaklı
05 Ağustos 2013 12:34

Kurtuluş Savaşı ve sonrasındaki şeriat isyanlarının başında Şeyhülislam Dürrizade Abdullah ile şeyhlerin ve dervişlerin, müridlerinin ve imamların olması çok ilginçtir.. Yüce Allah ile bilimsel tarihler bunları affetmeyecektir.


Pazarbey
Yasaklı
06 Ağustos 2013 08:13

MUZIR dernek ve cemiyetler Haçlıları dost, milli mücadelecileri de düşman biliyordu.


Pazarbey
Yasaklı
11 Ağustos 2013 09:42

Vatan hainlerinin menfaatleri varsa; Haçlılarla da kolkola girer, gavurlarla da!

Toplam 186 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi