Editörler : crops35
08 Kasım 2013 10:43

teknik personeller susun ve susmaya devam edin ...

-Onlarca nitelikli işten kaynaklanan milyonlarca liranın altına imza atan TEKNİK PERSONELLER, bizimle aynı işi yapmaya çalışan, hatta teknik işlere imza atamayan uzman arkadaşlarla aradaki maaş uçurumu hakkında bilgi sahibi misiniz ???

-İş öğrettiğiniz ve çoğu zaman farklı branşlardan mezun olan uzman kardeşlerimiz ile ÖZLÜK HAKLARIMIZ arasındaki farklılıklardan haberdar mısınız???

-Devletimizin tüm merkez teşkilatını uzman kadrolarından oluşturma çabası içinde olduğunun farkında mısınız???

-Tüm merkez teşkilatın yanlızca uzmanlardan oluşturulması politikası ile ara ara ısıtılan ROTASYON konusunun sizce derin bir bağlantısı yok mu???

-Kurumunuzda yıllarca görev yapıp bir çok kritik işi omuzladıktan sonra, özlük haklarıyla geri plana atılıp, yeni mezunların(uzmanlar) altında NİTELİKSİZ personel ilan edilmek ve sonra rotasyonla gönderilmek zorunuza gitmiyor mu???

-Statü olarak teknik personeller olarak hangi seviyeye düştük???

-Yakında hizmet sektöründe değerlendirilir miyiz acaba..Örneğin şirket işçilerinin yerine???

-Hiç değilse kurum içi uzman alımı talebinde bulunan bizlere, "onlar sınavla atanıyorlar, kurum içi atama etik olmaz" cevabını verenler, peki "kpss siz, sınavsız sorgusuz sualsiz sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ne derece etik?" sorumuza neden yanıt veremiyor???

-Peki siz kamunun en nitelikli ama en tepkisiz ve sessiz sınıfı, bu soruya hiç mi bir yanıt aramıyorsunuz????

-Bu hususlar sizi hiç rahatsız etmiyorsa diplomanızı evinizin bir köşesine asın ve bir daha o diploma ile övünmeyin!!!!


065065
Aday Memur
08 Kasım 2013 18:20

teknikerden bahsediyorsan başka mühendisten bahsediyorsan başka.. uzmanlar 4 yıllık değil mi


bugramianchi
Aday Memur
12 Kasım 2013 09:23

4 yıllık mimar, mühendis, şehir plancısı v.b ....Teknikerlerin uzmanlık durumu yok zaten...


elkeb
Aday Memur
30 Kasım 2013 14:21

Dopru söylüyorsun kardeş. Bi thz için sendika kurulup artık haklarımız savunulmalı.


sanc
Aday Memur
05 Aralık 2013 11:37

Biz daha sıfatımız ve yetkilerimiz konusunda sesimizi çıkaramıyoruz.. Birçok kurumda teknikerden farkı yok mühendisin...Böyle saçmalık olur mu? Meslektaş bilinci zaten sıfır. Mezun sayısı ve piyasa şartları da bu durumu destekliyor maalesef..


flyto
Şef
09 Aralık 2013 12:51

ayrı sendika ayrı hakarayışı olmalı


sanc
Aday Memur
15 Kasım 2014 13:24

Mühendislerde de sınıf ayrımı yapılmalı. 3.sınıf, 2.sınıf, 1.sınıf ve başmühendis ünvanları getirilebilir mesela. Ve bu sınıf farklılıkları arasında ciddi maaş ve özlük hakları farklılıkları da olmalı. Yani mesleğe yeni başlayan meslektaş ile 20 yıllık meslektaş arasında kıdem farkı olmalı.


sanc
Aday Memur
15 Kasım 2014 13:29

Yeni başlayan meslektaş 3500 lira alıyorsa 20 yıllık meslektaş en az 6500 lira almalı. Özlük hakları değişmeli. Ve emekli olurkende kıdemine göre hak ettiği emekli maaşını almalı. Ayrıca bir mühendisin özel sektördeki gibi kesinlikle yönetici sıfatı olmalı. Altında en az 3 tekniker ve teknisyen olmalı ve bunların amiri pozisyonunda olmalı. İş emirlerini vermeli, programlarını ve izinlerini ayarlamalı. Başka türlü meslek daha çok sürünür yerlerde. Tek başımıza milletin gazını almaya devam ederiz bizde...

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi