Editörler : crops35

issizarkeolog
Kapalı
08 Nisan 2017 00:49

Helalin var kardeş

kara4, 7 yıl önce

şimdi görevde yükselmede belli şartlar olmalı buna katılıyorum sınav da dahil, ama ünvan değişikliği için sınava gerek yok, engelli ya da engelsiz bir kişi okulu bitirdiyse zaten o diplomada yazan unvanın gerektirdiği işi yapmaya hak kazanmıştır. niteliksiz bir çok kişiyi önemli görevlere taşıyabilir demişler de unvanın niteliklerini zaten diplomayı aldığında kazanır o kişi. mesela şimdi ben hem lisans hem önlisans mezunuyum, lisanstan vhki olarak atandım, önlisans bölümüm teknik bir kadro ve atandığım kurumla ilişkili bir kadro. önlisanstan e-kpss ya da kpss sınavına girip atanma şansım yok. Nisan ayından önce lisans sınavından aldığımız puanla önlisans tercihi yapma hakkım vardı ama sağolsun danıştaydaki paralelci hakimler gitmeden önce alakası bile olmayan bir olaydan ötürü bir sebeple bu tercih hakkını komple iptal ettiler. bazı kurumlar personellerini unvan değişikliği sınavı bile yapmadan belli şartlar ölçüsünde hakettikleri unvana atıyolar.

tekrar söylüyorum. müdür olmak şef olmak belli mevzuatları bilmeyi belli bir tecrübeyi gerektirir. ama unvan değişikliği için zaten ilgili unvanı haketmişizdir. unvanda boş kadro varsa yeni personellere ayrılan kadrodan cuzi bir kısmı da unvan değişikliği için ayrılabilir.


yozkip
Aday Memur
25 Nisan 2017 15:24

Neden torpil ile göreve geldi dedirtelim ki. Memur olmuşsak yükselebilmeyi de yapabiliriz. O kadar da değil.


Peter Kropotkin
Aday Memur
26 Nisan 2017 20:26

Ünvan değişikliği ile sınıf değişikliğini karıştırmışsınız.

30 Mayıs 2017 23:33

Engelli memurların lisans diplomalarına uygun kadrolara sınavsız geçebilmeleri için BİMER e yazalım. Sonuçta 1 KHK maddesinin ucunda.


issizarkeolog
Kapalı
01 Haziran 2017 11:26

Bir branşta uzmanlaşmış üniversite mezunu engelli memurların kurumlar arası geçiş yada ünvan değişikliği ile kendi eğitimini aldığı mesleği yapması daha verimli çalışmalarını sağlayacaktır.


kara4
Genel Müdür
11 Ağustos 2017 09:27

konuyu güncel tutsak.

11 Ağustos 2017 09:52

Bu olay olmaz,çok suistimal edilir.

Bildiğiniz gibi en yüksek maaşları teknik hizmetlerde mimar,mühendis alıyor.

Herkes bu bölümleri okur,kurumlarda işler çıkmaza girer.


kara4
Genel Müdür
11 Ağustos 2017 10:30

arkadaşım kurumda mimar kadrosu varsa girsin, mimarlık bir işi olmayan bi kurumda bu yapılmaz zaten. bir hak verilince o konu suistimal edilmesin diye önlem de alınmalı. teknik kadrolar niye açılır, o kurumda teknik bilgi gerektiren donanımlar, işler, malzemeler olduğu için açılır. zaten şu an teknik işlerin çoğu dışarıdan hizmet alımı yoluyla yapılıyor çoğu kurumda. bunun yerine elinin altında bir elemanın olsa da o yapsa daha iyi olmaz mı? ne kadar gereksiz açılardan bakıyorsunuz olaya ya. adamı olan flemenkçe bilen elektronik mühendisi alıyor, ya da eski grek dili bilen hemşire alıyor sırf kişiye özel kadrolar açılıyor da bunun için bir düzenleme yapılınca göze mi batacak?

hydrogenflame, 7 yıl önce

Bu olay olmaz,çok suistimal edilir.

Bildiğiniz gibi en yüksek maaşları teknik hizmetlerde mimar,mühendis alıyor.

Herkes bu bölümleri okur,kurumlarda işler çıkmaza girer.


Arkeologi
Aday Memur
07 Ocak 2022 14:37

Arkadaşlar şu gündemi canlandıralım desteğinizi bekliyoruz

Toplam 49 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi