Editörler : Lanet


Kapalı
21 Şubat 2014 16:41

Sosyologlar atama takvimi bekliyor..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma ŞAHİN, ilk göreve geldiğinde sosyoloji mezunları büyük heyecan yaşadı. Çorak toprakların suyla buluşması gibiydi bu buluşma. Sosyologlar, ilk defa onları anlayan, duygularına tercüman olan bir bakana kavuştuklarını dile getirerek Fatma Şahin'e yoğun bir sevgi beslediler. O kadar ki sosyologların da "Fatma Ablası" oldu. "Her ailenin bir sosyal destek uzmanı olacak" projesi ile başlayan o anlatılamaz heyecan yerini hayal kırıklığına bıraktı. Sayın bakanımızın, bakanlığı döneminde birçok başarıya imza attığı su götürmez bir gerçek. Ancak sosyologlar camiasına sadece hüzün kaldı kendisinden. 2011 hüzün yılı, 2012 hüzün yılı, 2013 hüzün yılı olarak geçti. Kırgınlar mı? Evet, hem de çok... 2014 yılına girdik ancak hüzün ve perişanlık devam ediyor. Yeni Bakanımız göreve geldi, sosyologların atama sorunu masada çözüm bekliyor.

http://www.memurlar.net/haber/457838/

Saygılar


SEVDAM60
Aday Memur
21 Şubat 2014 16:54

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına 500 sosyolog kadrosu verilmiş.İnşallah yetkililer önce kurum içinde sosyoloji mezunu personeline ünvan değişkliği sınavı açar daha sonra dışardan alım yapar.Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavını kurum personelleri olarak sabırsızca bekliyoruz..


misafirterligi06
Aday Memur
21 Şubat 2014 21:46

umarım atama gerçekleşir


nida.elif
Aday Memur
27 Şubat 2014 22:02

inşallah atamalar gerçekleşir bir umutla bekliyoruz..:(


arifim
Memur
27 Şubat 2014 23:12

Başka kurumda memur olarak çalışan birisi sosyolojiyi dışarıdan okuyarak bitirirse aile bakanlığına sosyolog kadrosuna nasıl geçebilir?


turkona
Kapalı
04 Nisan 2014 21:31

Sosyolog adayları, Aile Bakanlığından açıklama bekliyor..

http://www.memurlar.net/haber/462952/

sosyolog adayları artık icraat bekliyor!

Bugüne kadar mağdur edildiklerini ifade eden sosyolog adayları, Aile Bakanlığı'ndan Torba yasayla verilen 500 sosyolog ataması talebini yinelemektedir. Bugüne kadar kendilerine sözler verildiğini hatırlatan adaylar, artık icraat beklediklerini söylüyorlar.

sosyolog adayları sıkıntılarını şöyle özetliyor: "Abartılı kadrolar istemedik, yapılan atamadan sonra ek atama istemedik, sertifika alıp da atama talep etmedik, yıllardır sosyolog kadrosu açılması için bekledik. 2012-2 Merkezi atamada 37, 2013-1 Merkezi atamada 31, 2013-2 Merkezi atamada 13sosyolog kadrosu açıldı. Taban puanlar 85'ten aşağı düşmedi. Bu, tam anlamıyla bir mağduriyettir. Devletimizin gerekli adımları atacağına inanıyoruz. Verilen 500 sosyolog kadrosuna Haziran Merkezi atamada alım yapılmasını bekliyoruz. Yüksek puanlarla atama bekliyoruz. 84-85 puan arkadaşlarımız işsizliği hak etmiyor. Tekrardan dershane kapılarında dolaşmak istemiyoruz. Yıllardır belirsizlik içinde yaşadık, sabrettik. Bizler, bu puanları emeğimizle aldık. Bizler 2011'den beri Aile Bakanlığı'nın sosyolog alımlarını bekliyoruz.
Sıkıntımızı her fırsatta dile getirdik, makul ve mantıklı taleplerimiz olduğunu söyledik ancak sorunumuzla kimse ilgilenmedi, bize sahip çıkan olmadı. Her gün yeni bir umutla uyanıyoruz, devletimize güveniyoruz, bizim sıkıntımızı çözecek diyoruz. Başka Bakanlıkların alım ilanlarını görünce kendi adımıza üzülüyoruz, bize ne zaman sıra gelecek diyoruz sürekli. Şubat'ta 10 bin öğretmen atandı, Sağlık Bakanlığı 4,500 personel aldı Mart'ta, Şubat'ta 1616 Engelli Memur atandı, Adalet Bakanlığı bu ay içinde 604 İcra Katibi, 600 İnfaz Koruma Memuru, 100 İdare Memuru alacak. 200 Engelli öğretmen alımı yapılacak. Bize atama sırası ne zaman gelecek diye bekliyoruz. Mahalle baskından, aile baskısından bunaldık. Devletimizin bize kucak açmasını bekliyoruz. "

2014'ün de ilk üç ayı geride kaldı, personel alımlarıyla ilgili adaylara açıklama yapılmaması ve daha önce verilen sözlerin tutulmaması üzerine sosyolog adaylarının mağduriyetini bir kez daha dile getirdik. Sayın Bakanımız Ayşenur İSLAM'ı sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Sorunların çözümünün basit olduğunu, Torba yasadaki kadroların serbest kadrolar olduğunu, yani bütçe sınırlamasına tabi olmayan kadrolar olduğunu hatırlatıyoruz.

Sayın Bakanımız 26 Aralık 2013 tarihinde göreve başladı. Bakanlığının ilk 3 ayını geride bıraktı. 30 Mart Yerel seçimleri öncesinde Sayın Bakanımız, seçim bölgesinde çalışmalar yürüttü. Artıksosyologadaylarına müjde verilmesinin zamanının geldiğini düşünüyoruz. Torba yasadaki 500 kadroya atama haberinin açıklanmasını sosyolog adayları büyük bir heyecan ve kaygıyla beklemektedir.
Zeki KARA
Eğitimci-Yazar

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi