Editörler : swat3410
22 Şubat 2014 16:25

12/24 çalışma sistemi ve beslenme düzeni

Ben meslekte 12-24 çalışma sistemi çalışıp ilk 1 senenin sonunda çeşitli doktorlar-hastaneler-tahliller "hassas bağırsak sendromu ve gastrit" hastası olan bir polis memuruyum.

Hassas bağırsak sendromu (İBS) bende sık sık dışkılamaya(gaz-ishal vb) ve dolayısıyla sık sık acıkmaya sebep olurken gastrit illeti de aç kalmamamı gerektiren veya bir çok yemeği yemememi gerektiren bir paradoks.

Bu rahatsızlıklar ömür boyu süren rahatsızlıklarmış. Stres, düzensiz yaşam, düzensiz beslenme, düzensiz uyku bunları tetiklemekteymiş. Malumunuz bu saydıklarım da kutsal mesleğimizde de her ne kadar mesleğimizi çok sevsekte kaçınılmaz şiddette mevcuttur.

12 24 çalışma sistemi de bir gece bir gündüz çalışmak gibi bir kabus kısır döngüsünün başlıca kaynağı haline gelmiştir benim için. Çalışırken böyle fakat yıllık izinde olduğum 5 günlük zaman zarflarında bile yukarıda bahsettiğim şikayetlerimin kaybolduğunu, düzenli beslendiğim ve sadece geceleri uyuduğum için şikayetlerimin çok azaldığına şahit oldum.

Meslekteki 5. yılımda bir çok duruma psikolojik dünyam alışsa da artık vücudum isyan etmeye başladı.

Dün doktora gidip bu kısır döngüden kurtulmak istediğimi söyledim. Bu duruma el atmak istediğimi, bu işi çözmek istediğimi söyledim. Doktor hayatta bazen herşeyi çözemeyeceğimizi bazı rahatsızlıkların böyle ömür boyu sürebileceğini belirtti ve bana ya bu mesleği bırakabilirsin yada kendine bir diyet programı oluşturup kendini rahatlacak hayat düzenini kurmalısın dedi. Bu diyeti de kendim oluşturacakmışım.

Genel olarak kahvaltıyı düzgün yapmalı, öğle yemeğini sağlam yemeli, akşam yemeğinde hafif yemeliymişim ki bağırsaklarım isyan etmesin.

1-)Buraya kadar doktorun dediğine eyvallah!!! fakat 12 24 çalışma sisteminde nasıl bir beslenme sistemi oluşturulabilirki???

2-)Siz nasıl besleniyorsunuz? (Hangi çalışma sisteminde)

3-)Bu sağlık problemlerim göz önünde bulundurularak "geceleri çalıştırılmamak" gibi bir kanuni hakkım var mıdır?


Özelci04
Aday Memur
22 Şubat 2014 21:37

Nasıl zoruma gidiyor anlatamam. Büyük fedakarlıkları yapan, kendinden ödün veren biz, kaymağını yiyenler başkaları. İnsan muamelesi görmüyoruz, devletin üvey evladıyız


angaralı6
Aday Memur
22 Şubat 2014 23:26

bu bir polis oyudur.


sherlockholmes9
Aday Memur
23 Şubat 2014 13:36

Yaptığımız fedakarlıkların bir karşılığı olmalı.

Devlet BABA yapamasa da en azından bu adamlar ne yer ne içer ne zaman yer hangi saatlerde uyur nerde barınır aile hayatları nasıl daha insanileştirilebilir ne yaparlar diye düşünen bir devlet ANA lazım.

Asker vatan toprağı için bizse DEVLETİN BEKASI için bu işin içindeyiz. Bizi de düşünmek zorunda olup da düşünmeyen her kimse ve herşeye rağmen düşünmüyor boşveriyorsa, memurdur ne hali varsa görsün diyorsa bir komiser yardımcısından tut da bakanına kadar her kim olursa olsun haklarımı asla helal etmiyorum...

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi