Editörler : crops35
01 Mart 2014 11:38

Iscilik zor...

İşlemler

Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bir sıkkıtım var ve nereye yazacağımı bilemedim. O yüzden buraya yazdım. 2010 Yılında 2 yıllık okurken EML mezunu olarak Kpss ye girdim. KPSS den 73 puan aldım. İşkur aracılığıyla TKİ(ELİ) de maden ocaklarına elektirik ustası olarak girdim. Yani kısacası maden de işçiyim. İşe girdikten sonra sıtajımı tamamlayıp 2 yıllık ön lisans elektrik teknikerliği bölümünden mezun oldum. Ama aldığım diploma şuan için bir işime yaramıyor. Zaten bazı özel sebeblerim dolayı artık elektirikçilik yapmak istemiyorum. Ayrıca mesleğim yüzüne bazı sağlık sebeblerim oluşmaya başladı. Bu yüzden 2 önlisansın üzerine açıktan 2 yıl kamu yönetimi veya maliye okumaya karar verdim. Öncelikle size birkaç sorum olacak.

1-) Çalıştığım kurumda örneğin kamu yönetimini bitirirsem bana ne gibi bir faydası olur?

2-) Kpss ye tekrar girmeden İşçilikten memurluğa geçmem mümkün mü?

3-) Maliye, Kamu yönetimi, İşletme, İktisat Sizce bu bölümlerden hangisini okumalıyım.

4-) Açıktan kamu yönetiminden mezun oldum. Atanmam için en az kaç puana ihtiyacım var? 85 yeterli olur mu?

Not: Maaşım 1800 civarı ama pirime göre aydan aya değişiyor. Yılda iki yarım iki tam ikramiye alıyorum. Ama bu dünya da herşey para demek değil. Ben ayda 1500 TL maaşada razıyım. Emeklilik yaşı oldu 65. Ben 24 yaşımdayım ve daha emekliliğime 40 senem var. Kırk sene sonraya kim öle kim kala. Olduki emekli olduktan sonra sağlığımı geri kazanmak için kazandığım parayı hastanelere verdikten sonra ben şuan ne için çalışıyorum. Sağlığımı kaybettikten sonra napayım ben parayı. Kısacası masa başı daha rahat bir iş istiyorum. Bunu için ne yapmam lazım. Bana yol gösterirseniz sevinirim.

07 Nisan 2014 09:58

Okuduğun kamu yönetimi ya da iktidat, işletme işçilikte bi fayda getirmez. Önlisans diplomanı verseydin derecen yükselirdi o da bir miktar maaşına etki ederdi. İşçilik zor evet sen şimdi sürekli kömürün içindesindir ve o toz insanı perişan eder iyi bilirim. Sana tavsiyem önlisansa çalış ve o kadrodan memurluğa atan. İBF den atanmaktan daha basittir. Hem maaşında teknik hizmet sınıfında daha yüksektir.


alibey38
Aday Memur
09 Nisan 2014 22:24

barbaros,arkadaşın söyledikleri doğru,bende işcilikten memurluğa geçtim.kafana,takılan varsa yaz.


mehmetkaradeniz16
Aday Memur
07 Mayıs 2014 17:53

Ben de teiaşda işçiyim bıktım arkadaş bıktım.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi