Editörler : Pangaea


Yasaklı
06 Mart 2014 20:14

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Dünyada İlk 80 Arasında..

İngiltere'nin Başkenti Londra'da yayınlanan Times Yüksek Öğretim Dergisi (THE), dünyanın en saygın üniversiteleri sıralamasında ODTÜ (METU)' yu 71-80 arasında gösterdi.. ODTÜ (METU), aynı dergi tarafından geçen yıl da 51-60 aralığında gösterilmişti.

Geçen sene olduğu gibi, Türkiye' den tek bir üniversite bu değerlendirmede yer almıştır.. ODTÜ (METU)' dan başka üniversitemiz bu değerlendirmede ne yazık ki, yer almıyor.

ODTÜ (METU) mezunlarının uluslararası arenalardaki bireysel başarıları ilk 10 arasındadır.. Bu üniversitemizin mezunları, uluslararası yarışmalarda, bilgi seviyesi itibariyle her yıl ilk 10 arasında yeralıyor.

Çoğu sınav ve yarışmalarda da ODTÜ mezunlarının birincilikler kazandığını gazete yayınlarından biliyoruz. Maşallah, o dev arenalarda bizimkiler, batılı ünlü üniversite mezunlarını bilgi yönüyle aşıp, en yüksek dereceleri elde ediyorlar. Mezunlarımız, her yıl tekrarlanan yarışlarda en büyük başarıları elde ediyorlar.

Anılan dergi, bu değerlendirmede yine batılı üniversiteleri kayırma ve torpil yoluyla, daha yüksek derecelere onları layık görmüştür. Gönülleri böyle istiyor.

Yine de bu haliyle ODTÜ (Middle East Technical University. METU) kutlanacak bir başarı elde etmiştir.. Gurur duyuyorum.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi..


Oguzçag
Yasaklı
06 Mart 2014 20:22

Bizim haneden de iki ODTÜ' lü yetişti.. Her ikisi de, ODTÜ Makina ve İnşaat Mühendisliklerinde aralıksız 8' er sene okuyup yüksek mühendis olmuşlardı. Batılı dev şirketlerin uluslararası çapta yaptığı sınavlarda birincilik kazanarak hünerlerini gösterdiler.. Her ikisi de, Almanya ve İngiltere' de üst düzey yöneticidir.


MakineciiMüh
Yasaklı
06 Mart 2014 21:51

KOŞAN AT GERİ GELMİŞ HİÇ ZERRE KADAR AKIL VARMI ARKAŞIM SENDE :)


ozgurs59
Daire Başkanı
06 Mart 2014 22:00

Odtü'nün başarısını anladım da sizin hanedekiler bizi niye enterese ediyor onu çözemedim :)


Oguzçag
Yasaklı
06 Mart 2014 22:45

MakineciMÜH, sen herkesten, hatta bizimkilerden de akıllısın? Durumun da zaten bunu gösteriyor, akıllım?.. KONU HAKKINDA yazmanı dilerim. Biraz!..

ÖZGÜRS59, senin başarın ODTÜ' lülerden daha yüksekse, onu yazmalısın?


ozgurs59
Daire Başkanı
06 Mart 2014 23:03

yazdığım yazıyı gözlerinle okuduğuna emin misin sen ?

odtü ve odtülülerin başarısına bir şey yazmış mıyım ?

senin ailendeki odtülülerin bizi ilgilendirmediğini yazdım sadece

Oguzçag, 10 yıl önce

MakineciMÜH, sen herkesten, hatta bizimkilerden de akıllısın? Durumun da zaten bunu gösteriyor, akıllım?.. KONU HAKKINDA yazmanı dilerim. Biraz!..

ÖZGÜRS59, senin başarın ODTÜ' lülerden daha yüksekse, onu yazmalısın?


Oguzçag
Yasaklı
06 Mart 2014 23:10

ODTÜ bu başarıyı gösteriyor ama ya diğer üniversitelerimiz ne yapıyor? Sadece tek üniversiteyle olur mu bu iş, yeterli mi?.. Aynı misyonu elde etme konusunda diğer üniversitelerimiz ilk 200 arasına bile giremiyorsa, durum hazindir.. Uyanmamız ve silkinmemiz lazımdır.


Oguzçag
Yasaklı
06 Mart 2014 23:14

ODTÜ Teknokent' inde öğrenciler daha okuldayken büyük başarılara imza atıyorlar.. Özel sektörle işbirliği halinde atelyelerde birebir çalışarak, çok değerli buluşlar ve çalışmalar yapıyorlar. ODTÜ Teknokent fabrika alanı gibi.. ODTÜ, özel sektör sanayii ile bütünleşmiş durumda!.. Tekolojik bilgi ve nice buluşlar üretiyorlar.


Oguzçag
Yasaklı
07 Mart 2014 07:48

Ankara' da yaygın bir laf vardır.. "ODTÜ' lü öğrencisi olan bir evin ışıkları sabaha kadar yanar!.."

Ders çalışmaktan dolayı, sabahlara kadar uzanan uykusuz geceler çoktur ama daha sonra bunun semeresi fazlasıyla alınır. Alınıyor da!..

ODTÜ' lülerin, sene içinde aldıkları notlar ve puanlar 85-90 aralığında ise, yaz aylarında da Yaz Okuluna giderek o derslerden aldıkları puanları, 90-100 seviyesine çıkartmaya çalışırlar. Yoksa, içleri rahat etmez!.. Mezuniyet not ortalaması 90' ın altında olanlar eziklik duyarlar.

Dünyaca da tanınan ve bilinen ODTÜ Hocaları, amanvermez sertlikleriyle öğrencilere göz açtırmaz. O sert hocalar yüzünden, öğrencilerden intihara kalkışanlar çok oldu.. Arkadaşımın Makina' da okuyan oğlu, yüksek lisans sonunda tek bir dersten 79 puan aldı diye iki yıllık yüksek lisans eğitimi boşa gitti ve ODTÜ' deki yüksek lisanstan atıldı.. O ne yaptı derseniz, Almanya'daki Münih Üniversitesine gidip, yüksek lisansını Münih Üniversitesi Makina'da birincilikle bitirdi.. Birincilikle.. Sonra da gelip, yüksek lisans diplomasını hocasına gösterdi.. Halen BMW'de üst düzey yöneticidir. Ayrıca, Almanya'da MBA eğitimi de aldı.

ODTÜ TEKNOKENT' inde işçi gibi bilfiil çalışan hızlı ve hırslı öğrenciler, burada da amele gibi çalışarak ve pratik deneyimler kazanarak, yarınlara hazırlanırlar. O öğrencilerden MUCİT olanlar var.

Mahallede sakız çiğneyip boş boş laklak edip yan gelip yatılırsa; mühendislik yavan ve yayan olur. Yüksek lisans yapılmazsa da aynı sonuç çıkar, ikinci-üçüncü yabancı dil edinilmemişse, boy biraz kısa kalır. Bunları akletmek lazımdır.

Mahalledeki Vakkas, Mazhar, Hulusi, Remzi, İdris gibi kalmamalıyız. Asla!

Okumak ve çok çalışmak gerek!..

Lafla peynir gemisinin yürümediğini Ali Gaffar da biliyor. Ona özenemeyiz.

Akıllı ve çok zeki, hızlı ve hırslı, çok kafalı, çalışkan olmak zorunda olduğumuzu unutmamak lazımdır.


Oguzçag
Yasaklı
07 Mart 2014 08:23

Bizimkiler ODTÜ'de okurlarken, Makina'da okuyan bir arkadaşları yemekhanede yemek yedikten sonra, ekmek reyonundan üç-dört dilim ekmek almış ve bunları cebine koyarken ODTÜ Rektörü tarafından yakalanmıştı.. "Oğlum, istediğin kadar ekmek yiyebilirdin, bunları alıp nereye götürüyorsun?.." dediğinde, "Hocam, bunları akşam evde akşam yemeği niyetine yiyecektim.." değinde, ünlü Rektör ağlamıştı.. Bu süper genç, halen NASA'da Profesördür.. ODTÜ ruhu bir başkadır.


tfoz
Memur
07 Mart 2014 08:32

Ee! Ne yapalım..Bize ne faydası var

07 Mart 2014 09:15

sallllllaaaaaaaaa.

Neymiş efendim yemekhaneden ekmek çalarken rektör yakalamış... Bak Bak.....

1-Rektörün öğrenci yemekhanesinde ne işi var?

2-Rektör yemekhaneye gelse bile uzaktan kimin kaçtane ekmek aldığınamı bakacak?

3-Rektör yanlız ve salakmı ekmek çalan adamı herkesin içindemi uyaracak?

4-Hırsızlık yapmanın odtü rurhuyla alakası ney? her ekmek çalan odtü ruhunamı sahip?

bulmuşun forum sitesini işkembeden sallarsın.....

Oguzçag, 10 yıl önce

Bizimkiler ODTÜ'de okurlarken, Makina'da okuyan bir arkadaşları yemekhanede yemek yedikten sonra, ekmek reyonundan üç-dört dilim ekmek almış ve bunları cebine koyarken ODTÜ Rektörü tarafından yakalanmıştı.. "Oğlum, istediğin kadar ekmek yiyebilirdin, bunları alıp nereye götürüyorsun?.." dediğinde, "Hocam, bunları akşam evde akşam yemeği niyetine yiyecektim.." değinde, ünlü Rektör ağlamıştı.. Bu süper genç, halen NASA'da Profesördür.. ODTÜ ruhu bir başkadır.


Oguzçag
Yasaklı
07 Mart 2014 09:17

TFOZ, sana zaten hiçbir şeyin faidesi olmaz ki, birader? Yazdığın laftan da, bu anlaşılıyor. Abdulfettah da aynen senin gibi sormuştu.. Böyle diye diye, bu hallere düşmedin mi, birader?.. Fen Lisesine bu sene başlayan çocuk yazdıklarımı anında akletti. Ufkunu, geniş tutacak!. Mestan gibi olmayacak!..


Oguzçag
Yasaklı
07 Mart 2014 09:22

Al bir daha?.. Adı da HÜZÜN.. Gam kasavet içinde kalmış olmalı? Ne alem?

Rektör ve Dekanlar, Profesörler de ODTÜ yemekhanesine gelip yemek yerler. Öğrencilerle içiçe olurlar?..

HÜZÜN bu ne biçim TÜRKÇE?.. Bilmem ki, hangi mektepten çıktın?..

Bundan sonra sen de akıl ve zeka yolunda ilerlemelisin ama ilk önce şu Türkçe'ni bir güzel düzelt!... Sakın böyle kalma!.. Bunları duy, bil ve aklet!..


Oguzçag
Yasaklı
07 Mart 2014 10:17

Bu sahifede yazıları olan MAKİNECİ; ÖZGÜRS, HÜZÜN, TFOZ namlı pek yiğitler, KONU HAKKINDA yazacaklarına, buraya sataşmak ve omuz vurmak niyetiyle mahalleye gelmişler. KONU HAKKINDA yazmak yerine, laf atıp sataşmaya çalışıyorlar.. Bunun yerine, lise ve üniversite yıllarında boş şeylere kafa takmak yerine, adamakıllı ders çalışmayı akletmeleri lazımdı.

Oğuz ve Mete ise, onlar gibi olmadı ve çok sıkı ders çalışarak ODTÜ' ye girdiler.


Oguzçag
Yasaklı
07 Mart 2014 10:24

ODTÜ' den mezun olanların yarısı, okul biter bitmez yurtdışına gidiyor ve "eğitim veya çalışma" amaçlı oluyorlar.. Türkiye'de kalanlar ise, şirketlerde çalışarak "yüksek lisans" yapmaya yöneliyorlar. Hem İŞ DENEYİMİ ve hem de YÜKSEK LİSANS kazanıyorlar.. Bu arada, ikinci-üçüncü yabancı dil öğrenme sevdasına da kapılıyorlar. Bunların meyvelerini üç-dört yıl sonra fazlasıyla toplamaya başlıyorlar. Çok akıllıca!..


bora18
Kapalı
07 Mart 2014 10:28

Zaten dünya'da ilk 500'e girebilen 4 üniversitemiz var. Biri de odtü.


Oguzçag
Yasaklı
07 Mart 2014 10:35

Uluslararası arenada ilk 10 içinde olan ünlü çelik endüstrisi devi holding, işbirliği içinde olduğu dünya devi şirketlerin yöneticileri ve temsilcilerini İspanya Madrid'de düzenlediği brifinge, kenferansa davet etmişti.

Brezilya'dan, Arjantin'e, ABD den İngiltere'ye, Almanya'dan İtalya'ya, İsveç'e kadar her ülkeden yönetici kişiler, mühendisler bu toplantıya katılmışlardı. Bunların arasında temsilci olarak gelenlerin arasında beş ODTÜ mezunu yüksek mühendis, iki tane de BOĞAZİÇİ mezunu yüksek mühendis vardı..

Bu yedi Türk, bir akşam Madrid'in lüks bir restonanında biraraya geldiler ve koro halinde "İzmir'in Kavakları" türküsünü dillendirdiler.. O turistik tesiste bulunan diğer ülke insanları tarafından da takdirle alkışlandılar.


Oguzçag
Yasaklı
07 Mart 2014 10:55

Çelik endüstrisi dalında dünya devi olan ve 205.000 kişi çalıştıran şirket, Türkiye' den de bir kişi seçmişti.. ODTÜ mezunu İnşaat Yüksek Mühendisi.. Bu arayış ve seçimde, sadece ODTÜ, BOĞAZİÇİ mezunu olan yüksek mühendisler İstanbul kadıköy'deki mülakatlara katılabilmişti. Sınav ve mülakatlara katılabilme şartları çok ağırdı. Batılı gelişmiş ülkelerden de aynı yöntemle birer yüksek mühendis seçmişti.

Almanlar, Türkiye'den seçtikleri gençle birlikte Frankfurt'a dönmüş ve orada 26 batılı ülkeden seçtikleri 39 yüksek mühendisi bir dizi sınava sokmuşlardı.

Konu, uzun çelik köprüler ve asma köprüler, çelik gökdelenler konusuydu.

Frankfurt'ta yapılan sınavlarda, ODTÜ mezunu İnşaat Yüksek Mühendisi birinci oldu.. Sınavlar üç gün sürmüştü.. Orada, bu 39 Yüksek Mühendisin arasından sadece 9 kişiyi seçtiler. Onlara, Uluslararası İş İdaresi dalinda iki yıl süren MBA eğitimini verdikten sonra, yaptıkları yeni sınavda, ODTÜ mezunu İnşaat Yüksek Mühendisi yine birinciliği aldı.

Durum budur.


Oguzçag
Yasaklı
07 Mart 2014 11:53

Marifet Teyze'nin kızı olan Hüner, ODTÜ İktisat'tan sonra ODTÜ İşletme'de master yaptı. Çok ileri derecede İngilizce ve Almancası var.. İkinci diplomayı kazanınca, KPSS'ye girdi ve 98 puan aldı. Annesi, "Kızım devlete girmeyeceksen, neden KPSS'ye girdin?.." dediğinde, Hüner; "Kendimi ölçmek-tartmak istedim. Benim için bu sınava girmek zevkti.." dedi. Hüner, şimdi yabancı dev bir firmada yöneticilik yapıyor.

Başka okul mezunları, ODTÜ' lüler için "Kafadan biraz çatlak, kaçık" derler.


Oguzçag
Yasaklı
07 Mart 2014 12:08

ODTÜ'deki Hocalardan biri ,20 yıl süreyle Harvard' da hocalık etmiş olan çok değerli bir profesör idi.. Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal' ın ricası üzerine Türkiye'ye ve daha önce mezun olduğu ODTÜ' ye geri dönmüştü. Bizimkilere de hocalık etti.

Bu çok değerli bilim adamı, ders anlatırken ileri yaşına rağmen, kürsü çevresinde zıplayarak ve tiyatro sahnesindeymiş gibi de aktörvari biçimde ders anlatırdı. Öğrenciler ilk zamanlar yadırgadılar, gülmemek için kendilerini zor tuttular ama kendileri de zaten tuhaf olduklarından, kısa zamanda o hocaya alıştılar. Herkes onun Fizik derslerine zevkle giriyordu. Öğrencileri; "Ondan çok şeyler öğreniyoruz, ufkumuz açılıyor, çok dehşet bir hoca?" diyorlardı..

ODTÜ' de onun gibi sayısız hocalar var.. Bunların hepsi, İngiltere ve ABD' de hocalık etmiş olan zatlardır.

Toplam 843 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi