Editörler : Pangaea
11 Nisan 2014 18:18

felsefe grubu öğretmeni olmak için gerekli olan kredi eksiği

Merhabalar, örgün eğitim veren bir üniversitenin sosyoloji bölümünden mezun oldum geçmişte ancak felsefe grubu öğretmeni olmak için gerekli olan 16 kredi psikoloji 16 kredi felsefe ve 8 kredi mantık dersi kredim eksik bulunmakta.

Mezun olduktan sonra bu dersleri nasıl tamamlayabiliriz ? Özel öğrenci statüsünde sosyal bilimler enstitüsünden alınabilecek ders sayısı oldukça sınırlı ve mantık dersi sadece lisansta verilen bir ders.

açıköğretimden mezun kişilerin (eski mezunlarında) geçtiğimiz senelerde benzer bir problemi vardı bunu nasıl çözdüler?

Bu dersleri aldığını belgelendirenler ifadesi sadece mezun olunan alınan belgeyi mi kastediyor ? mezun olduktan sonra parça parça alınan derslere ilişkin alıntı belgeleri ya da transkriptler yeterli oluyor mu ?

Çok teşekkürler.


pravda
Aday Memur
16 Nisan 2014 18:00

Mrb.

Ben de sosyoloji mezunuyum ve psikolojiden 9 kredi eksiğim var. Özel öğrenci olarak dersi verme konusunda devlet okulları çok isteksiz. Vakıf üniveristelerinde de 2 derse kadar alınabliyor. Bu nedenle yüksek lisantan bu işi yapmak daha doğru görünüyor. Çünkü önemli olan o kredileri alman nasıl aldığına bakmıyorlar. Tabi ne kadar eksiğin olduğunu yazmamışsın.

Ayrıca Sakarya Üniversitesinin uzaktan eğitimi de var. Onunda kayıt zamanını kaçırdım. hem devam konusunda hem de para konusunda daha uygun bir yer.

Son olarak YÖK ün Eğitim Öğretim Birimine dilekçe yazdıneksik kredilerimi tamamlamak için bana adres göstersinler diye. Onlarda aradılar dilekçeniz işleme konuldu diye ama hala bi sonuç alamadım. Sana da tavsiyem açık bir dilekçeyle YÖK e başvurman.


lebrays
Genel Müdür
16 Nisan 2014 23:47

üniversitenden niye almıyorsun, kendi bölümünde hocalarının tavrı ne, onlar sizin için uğraşabilirler..anadolu üniversitesi sosyoloji bölümü de bu konuda sıkıntılıydı, önceleri bu belgeyi vermiyorlardı ama sonra bu sayıda dersi sosyoloji derslerinin içeriğinde almışlardır diye bir belge verdiler..kendi üniversitenle konuşursan ve örgütlenirseniz kendi bölümünüz bu yazıyı verir..


bekleyen biri
Aday Memur
17 Nisan 2014 21:46

merhaba, cevaplar içim çok teşekkürler. Yök'e mutlaka dilekçe yazacağım. Kendi üniversitem istanbul'da ancak şu anda ailemle birlikte yaşamaktayım ve işsiz bir şekilde farklı bir kentte tam zamanlı olarak derslere lisanslarla birlikte devam etmem olanaksız gözüküyor. umarım bir şekilde sorunu çözebilirim.


Mevsim.bahar
Memur
12 Ekim 2014 09:06

Bu bölümü okumak isteyenler 4yıl sonra da yine aynı sorunu mu yaşayacaklar peki?çözümlenmeyeck mi bu

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi