Editörler : oto-danisman-expert
14 Nisan 2014 16:39

Hizmet Birleştirme

Öncelikle Herkese iyi günler

4 yıllık uzman erbaş'ım mesleğe başlamadan önce sigortalı olarak bir iş yerinde çalışmaktaydım. toplamda 1276 günüm var çalışılan bu günümü emekli sandığına birleştirmek istiyorum derece kademe ilerlemesine veya maaş artışında herhangi bir faydasını görürmüyüm ve bu işlemi yaptırmam için ne gibi işlemler yapmam gerekiyor yardımlarınınz için şimdiden teşekkür ederm.


specialist07
Memur
21 Nisan 2014 21:48

Derece kademe ilerlemesi sadece emekli sandığı keseneğine esas derece kademeyi etkiler. Maaşa esas derece kademede değişiklik olmaz. Maddi olarak hiçbir etkisi yoktur. Maaş artısı olmaz. 18 yaş altında çalışılan günler yok sayılır ve hesaplanmaz.

Hizmet birleştirmenin tek faydası emekli olurken toplam prim gün sayınız hesaplanırken ssk günleriniz de emekli sandığına tabi olarak hesaplanır ona göre prim günlerinize ekletmiş olursunuz.

Bununla ilgili yapılacak işlerimle Merkez şube müdürlükleri yürütür. Kapsamlı bilgiyi (dilekçe örneği,intibak belgesi örneği...) onlardan alabilirsiniz.

Not.. genelde bu işlemlerde emekliliği yaklaşmış personele öncelik verilir. evraklarınızı takip etmezseniz belgeniz yıllarca bekletilebilir.

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi