Editörler : crops35
16 Nisan 2014 10:35

Bilgisayar işletmenliği sertifikası için transkribim yetmez mi?

Arkadaşlar iyi günler. KPSS ön lisansa hazırladığım için aklıma bir şey takıldı. Amasya Üniversitesi MYO Elektronik Haberleşme Teknolojileri mezunuyum. Bazı kurumlara kendi branşımdan girdiğim taktirde bilgisayar işletmenliği sertifikası istenildiğini duydum, ismek ve halk eğitim merkezlerine sorduğumda bu kursların 160 saat civarı olduğunu ve ortalama 2,5 ay sürdüğünü söylediler. Lakin şu anda zaten kpss'ye çalıştığım için birde bu kursa gidip zamanımı heba edemem.
Bir arkadaş; "sen okuduğun okulda bilgisayar dersi zaten görmedin mi? O kurslar çok basit kurslardır, sen ise bu işin mektebine gidip görmüşsün transkribini başvuracağın devlet kurumuna götürmen yeterli olacaktır. Yani bir daha kurslara gidip MEB onaylı bilgisayar işletmenliği sertifikası almana gerek yok, zamanında üniveristesinden zaten almışsın" dedi. Bende bir kaç ismek kursuna sordum ama bana "biz 160 saat ders veriyoruz, eğer gireceğiniz kurum sizin üniversitede gördüğünüz bilgisayar saatini uygun görürse tabiki girebilirsiniz ama bazı kurumlar 100 saati geçik MEB onaylı eğitim istiyorlar" dediği için tereddütte kaldım. Normalde ismek kayıtları bitti ama şansıma bu cuma evimin yakınlarında bilgisayar işletmenliği olarak yeni açılacak bir sınıf buldum ve kayıt yaptırabileceğim söylendi ama haftada 5 gün 9-13 yada 13-16 arası ve 2,5 ay sürücekmiş. Benim de açıkcası gözüm kesmedi, kpss'ye zaten 6 ayım kalmıi yani kpss'yemi çalışayım yoksa 2,5 ayımı bu kursla heba mı etmek zorundayım bilmiyorum. Bilgisarı bilmeyen biride değilim.

Üniversite de ilk senenin ilk döneminde haftada 2 saat, 4 ayda toplam 32 saat bilgisayar dersi gördüm. 2. senenin ilk döneminde de gene hafta da 2 saat, 4 ayda toplam 32 saat bu sefer bilgisayar donanımı dersi gördüm. İkiside hemen hemen aynı bakmayın isimlerin farklı olduğuna.

1. senenin 2. döneminde ve 2. senenin 1. döneminde gördüğüm Autocad dersi, bilgisayar işletmenliği sertifikasının yerine geçemez herhalde onları boşverdim. Ama 32 saat bilgisayar, 32 saatte bilgisayar donanımı dersi görmüşüm. Keşke bu 2 ders bir isim altında birleşseydi belki de ismekte ki görevli bayanın dediği doğrudur yani 32 saat çok az bir süre olabilir mi? Gene de benim üniversite de aldığım 32+32 saat dersin, ismek ve onun gibi kurslardan alınan 160 saatlik derslerden daha kıymetli olması lazım diye düşünüyorum?

Transkrip

Konu ile ilgili beni aydınlatırsanız sevinirim.


murat19078515
Aday Memur
16 Nisan 2014 16:51

öyle birşey yok kardeşim. saate göremi kurum alım yapacak !! onu söyleyen saçmalamış ;))


İsmail Akgül
Aday Memur
17 Nisan 2014 17:24

transkrip yeterli kaç saat olduğu önemli değil sen bilgisayar dersi gördüğünü kanıtla yeter :)


radyoaktiv
Memur
20 Nisan 2014 18:57

Peki arkadaşlar bu söylediklerinizden gerçekten emin misiniz? Geçen cuma gidip bu kursa çaresizlik içinde kayıt oldum. Kayıt olmadan önce ismek kursunun müdürüne konuyu bizzat arz ettim.

Daha önce benim gibi meslek yüksek okulu elektronik bölümü mezunu bir öğrencisinin üniversite de bilgisayar dersi gördüğünü ve kpss'den iyi bir puan almasına rağmen başvurduğu kurum, transkribinde ki bilgisayar saatini yetersiz gördüğü için atamasının gerçekleşmediğini söyledi.
Ve kursa ön lisans dan başka bir çok lisans öğrencisi de geliyor. Zira ben, benim ile o kursa gelen diğer öğrenciler arasında tek farkımın üniversite de bilgisayar dersi görmem olduğunu düşünmüştüm. Ancak müdür hanım, bu gördüğüm bilgisayar dersinin hem saatinin hem de işlevinin baş vuracağım herhangi bir devlet kurumu için yetersiz olabileceğini ve benim gibi bilgisayar dersi görmüş diğer ön lisans ve lisans öğrencilerin de sırf bu yüzden MEB onaylı bu bilgisayar işletmenliği sertifikasını alabilmek için ismek veya halk eğitim merkezlerine başvurduğunu söyledi.

Yani lise mezunu olup da sadece lise de bilgisayar dersi gördüğüm için atanamasam anlarım. Ama ben meslek yüksek okulu da olsa 2 yıllık bir üniversitenin elektronik bölümünde 2 yılda toplam 64 saat bilgisayar dersi zaten gördüm.

Bu duruma şu anda itibar göstermeyip iyi bir puan aldıktan sonra şansıma başvurduğum kurum, müdürün dediği gibi transkribimde ki bilgisayar dersinin yetersizliğini yada saatinin azlığını belirterek atamamı yapmayıp, bu bilgisayar işletmenliği sertifikası olan ama benden daha az puan almış birini atarsa o saatte kafayı yerim herhalde. O yüzden gidip gitmeme konusunda kimseden kesin bir bilgi alamıyorum. Bu salı kurs başlıyor Allah dan 09-12 arasında ki sabah grubuna kaydolmadım. Zar zor 13.00-15.00 grubuna kaydımı yaptırabildim ki uyanma problemim olmasın. Aksi taktirde uykumu alamazsam bu sefer 2,5 ay boyunca kurstan geldikten sonra kpss ye çalışamayacağım.
Bu konu hakkında en net bilgiyi, baş vuracağım devlet kurumundan öğrenebilirim herhalde. Her kurumun kendine has işe alım yönetmeliği var yani gerçekten yetersiz bulan da olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum. Ee müneccim de olmadığıma göre başvurana kadar bunun cevabını öğrenemeyeceğim herhalde. O yüzden ben iyisimi 2,5 ay dişimi sıkıp şu illet sertifikayı alayım da dursun bir köşede en azından kafam rahat eder. Ne günlere kaldık yahu. Haydi hayırlısı.


Sepyaa
Müsteşar Yardımcısı
20 Nisan 2014 23:29

aynen oyle. artik hic birseyin garantisi yok. kurum tutar ister mi ister diye bende kursa basladim.


mehtap2014
Memur
21 Nisan 2014 14:20

arkadaşlar ben halk eğitim merkezinden 2009 da bilgisayar işletmenliği sertifikasını aldım ama sertifika yıprandı ve halk eğitim merkezi sertifikanın tekrar basılamayacağını söyledi ne yapmam gerekir.!!


radyoaktiv
Memur
06 Mayıs 2014 22:58

Evet arkadaşlar hayırlısı ile bilgisayar işletmenliği kursuna başlayalı 1 ay oldu sayılır. İlk kaydolup 1 hafta gittiğim yerden, evime daha yakın başka bir ismek kursunun bilgisayar işletmenliği bölümüne kaydımı yaptırdım ve bu gittiğim kursta hoca 3. haftasındaymış yani 2 hafta kazancım var zira insanın zaten bildiği şeyleri mecburiyetten istemeden tekrar tekrar dinlemesi gerçekten sıkıcı olabiliyor. Dişimi sıkıp hazıranın ortalarına kadar dayanmaya çalışıyorum, kpss konularımı da sınıfta çalışmaya gayret gösteriyorum ama evdeki kadar verimli olmuyor tabi.
Bu arada, İstanbul üniversitesinden benim ile aynı bölümü (MYO Elektronik Haberleşme) bitirmiş ve bu sene bakırköy adliyesine katip olarak giren bir arkadaşıma bu bilgisayar işletmenliği sertifikasının, katipliğe girerken ondan istenip istenmediğini sordum ve aldığım cevap "istediler" oldu. Yani oda benim gibi bilgisayar dersi görmesine rağmen ondan da istemişler. Bana da kesinlikle almamı söyledi, aksi taktirde iyi bir puan yapsam bile sırf bu basit sertifika olmadığı için hayallerimin yıkılabileceğinide ekledi. Ve artık çoğu devlet kurumu bu sertifikayı istiyormuş. Neyse buradan bu konuyu bilmeyen tüm arkadaşlara seslenmiş oldum. Ben mağduriyetimi şükür giderdim, umarım kimse bu sertifika olmadığı için istediği kuruma atanamama gibi vahim bir olay ile karşılaşmaz...


ynsakts
Aday Memur
01 Ağustos 2014 02:53

arkadaşlar üni. de işletmecilikte bilg. uygalamaları, yönetim bilişim gibi dersler aldım. acaba bu dersler bilg. işlet. sertifikasını karşılarmı yoksa kursamı gitmeliyim


onur3838
Aday Memur
01 Ağustos 2014 08:45

arkadaslar örgün okumussanız bilgisayar dersi aldıysanız sıkıntı yok kurumun kabul etmeme gibi bir sansı yok açık ögretim okuduysanız mecburen alacaksınız

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi