Editörler : E.Kayı Han


Kapalı
27 Mayıs 2014 17:48

HAGB ve Atama İptali

HAGB nedeniyle arşiv kaydımın olumsuz olduğu ve atamaya uygun bulunmadığım yazısı adalet bakanlığından gönderilerek şahsıma tebliğ edildi.

Konuyla ilgili emsal karara sahip olan veya emsal karar bileniniz var mı ?

HAGB konu suçlar " hakaret, tehdit, şantaj "

hakaretten para cezası, tehditten 5 ay hapis cezası, şantajdan 10 ay hapis cezası bu cezaların h.a.g.b olarak aldım.

Umarım bu konu ileride aynı sorunu yaşayacak olanlara da bir emsal olur. Bu arada klavye sınavını mülakatı geçmiştim.


muratgun922
Genel Müdür
28 Mayıs 2014 11:22

her ne kadar hagb memurluğa atamaya engel değil ise de açıktan atama da kamu kurum ve kuruluşlara takdir yetkisi verildiğinden dolayı hagb dolayısıyla atama yapmayabiliyor. danıştay kararları bu yönde ama bir kaç ay önce tam senin konu ile ilgili olarak anayasa mahkemesi lehine bir karar verdi onunla birlikte vakit geçirmeden idare mahkemesine dava aç kazanırsın diye düşünüyorum..


shiftmn
Kapalı
28 Mayıs 2014 17:23

o karara nasıl ulaşabilirim ?


muratgun922
Genel Müdür
29 Mayıs 2014 09:43

şimdi biraz baktım da bulamadım bende ama flas diskimde kayıtlı yanımda yok şu anda


muratgun922
Genel Müdür
29 Mayıs 2014 09:46

biraz araştır yine bulamaz isen özelden mail adresini gönder oradan göndermeye çalışırım. tam olarak senin işine yarayacak bir karardı.

asker olan bir şahısı kısa dönem askerlik yaptırmışlar daha sonra terhis olunca hakkında daha önce hagb kararı uygulandığını bu kişilerin kısa dönem olarak subay olarak askerlik yapacağından geri çağırmışlar adamı askere kalan 6 ay için anayasa mahkemesi iptal etmiş HÜKMEN GEÇERLİLİĞİ OLMAYAN HAGB KARARLARINA KARŞI İDARİ YAPTIRIM DA YAPILAMAYACAĞINDAN VS. bulursan benim söylediğim böyle bir karardı


muratgun922
Genel Müdür
29 Mayıs 2014 09:49

http://sibelozturk.net/hukmun-aciklanmasinin-geri-birakilmasina-dair-kararin-kesin-bir-sonuc-gibi-degerlendirilerek-emekliye-sevk-edilmesinin-masumiyet-karinesini-ihlal-ettigi-iddiasi/#more-1873

tam olarak aradığım karar değil se de benzer bir şekilde senin için önemli olan hagb kararlarına karşı idari işleme tabi tutulup tutulamacağın yani masumiyet karinesinin ihlal edilip edilmediği şeklinde bu kararda işini görür


shiftmn
Kapalı
29 Mayıs 2014 14:45

anayasanın karar sayfasında bulamadım :( yargıtay emsal karar arama sayfası ise tam bir işkence


muratgun922
Genel Müdür
30 Mayıs 2014 11:13

Yargıtay ile ilgisi yok anayasa mahkemesi kararı idi bu yıl içinde verilmişti


shiftmn
Kapalı
30 Mayıs 2014 23:04

Danıştay, Aym, Ayim, Dpb ye ait resmi kararları da dosyaya ekleyerek teslim ettim dava açılması için.

Süreç bakalım nasıl işleyecek. Özellikle bu sitede üye olan ve bana kendi kararını gönderen arkadaşa isim veremiyorum binlerce kez teşekkürler ekmek yersek sayesinde yiyeceğiz.


muratgun922
Genel Müdür
31 Mayıs 2014 10:35

Ancak unutma gerek adalet bakanlığı gerekse danıştay hatta idare mahkemeleri hakimleri pek anlamıyor işlerinden kafaları yoğun tın tın hep ses geliyor heryerden boşşş


shiftmn
Kapalı
31 Mayıs 2014 16:28

dava dilekçesini hukuki çerçevede kalmak şartı ile ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin anlayacağı hukuki değerlendirme kısmını bol bol atlı çizili olarak hazırladım.

bulunduğum yerdeki idare mahkemesi üyesi olan hakimlede bir kere görüşme fırsatım oldu onun verdiği tavsiyeye uyarakta " duruşma talepli " olarak dilekçemi düzelttim.

Eğer söz konusu zalimlik ile insanları caydırmaksa, caymayacağım. Haksız olduğu sürece sorun yok ama bunca insana tanınan haklar aynı çatı altında bana uygulanmıyorsa ölüm yok ya sonuçta sonuna kadar gideceğim.

Atamamın iptalide gösteriyor ki burada sorunlarını yazan memurların hepsi haklı, insanlar geçicidir yöneticilerde öyle ama görülüyorki tüzel kişiliği olan kurumlar asla değişmişyor. Adaletin terazisi adalet bakanlığına gelince bakmakla yetinilecekse bu kurumun sorunudur benim değil.


muratgun922
Genel Müdür
01 Haziran 2014 10:42

Anayasa mahkemesinin 2012/989 başvuru numaralı kararı 07/01/2014 tarihli resmi gazetede yayımlanmış bende adobe raider yüklü olmadığından açamadım bu bilgiler ile bulabilirsin diye düşünüyorum hakkında hayırlısı olsun.


shiftmn
Kapalı
01 Haziran 2014 18:43

bir çok danıştay kararında özellikle güvenlik ve arşiv araştırması bahane edilerek verilen kararda

Kamu görevine atama yapıp yapmamak konusunda idarenin sahip olduğu takdir yetkisi sadece "boş olan kadroya atamak veya atamamak" konusuna ilişkin genel bir yetki olup, bu kadroya atanacak kişinin tutum ve davranışları üzerinde değerlendirme yapma yetkisini içermez. B.ka bir ifade ile idare boş olan bir kadroya atama yapmak için harekete geçtiği andan itibaren bağlı yetki içine girer. Bu sürenin sonunda artık yasada ve yönetmeliklerde belirlenen niteliklere sahip olup, yarışma ve yeterlik sınavını kazanmış olanlar arasından sırası ile atama yapmak zorundadır. İdarenin bu niteliklere sahip olanlar arasında "ilgilinin tutum ve davranışlarına" göre seçme hakkına sahip olduğunu kabul etmek Anayasa ve Yasa ile belirlenen özelliklerin bir yana bırakılarak, atama işlemini yetkili makamın sübjektif değerlendirmesine bırakmak anlamını taşır ki, bunun sınırını belirleme olanağı yoktur. Böylesine sübjektif değer yargılarına bağlı olarak kullanılacak takdir yetkisinin keyfiliğe dönüşmesi muhtemel olduğu gibi, böyle bir uygulama Anayasa'da ifade edilen "kanun önünde eşitlik" ilkesinin ve "kamu hizmetine girme hakkının" ihlali niteliğini taşır.

Danıştay kararıdır. Bu iş için özel bir site açmayı planlıyorum benimle aynı duruma düşecek olanlar yarın faydalansın diye. Gerçi çoğu kurum hiç sorun çıkarmazken bazı kurumların bu tutumlarını anlayabilmek çok güç oluyor.


shiftmn
Kapalı
04 Haziran 2014 17:36

süreç başlatıldı hayırlısı olsun.


shiftmn
Kapalı
17 Haziran 2014 02:12

çok komik bir gelişme benden beter olup hagb alanlar 2. maaşlarını aldılar bana ise idare yolları laik gördüler ...


blackrider
Aday Memur
06 Temmuz 2014 19:25

bende zamanında katiplikten bu yüzden elendim. hemde iki kere. ikisinde de evrakları teslim ettim herkes başladı ben güvenlik soruşturmasını geçemedim. hagb kararının süresinin dolmasına 11 ay kaldı artık. yaşım oldu 29 olay başıma geldiğinde 20 yaşındaydım. mahkeme süreci 5 yıl sürdü 5 yılın sonunda hagb kararı verdi hakim bizde mecburen kabul ettik süreç başlasın artık diye. bu sene üniversite sınavına girdim ve güzel bir derece yaptım kısmet olursa öğretmenlik okuyacağım. merak ediyorum ben 4 yıl sonra mezun olduğumda o zaman süresi bitmiş olacak olan hagb kararı yine engel olacak mı benim işe girmeme?


shiftmn
Kapalı
07 Temmuz 2014 03:30

asil olarak kazanıp mı iptal ettiler ?

neden idari dava açıp hakkını aramadın ?


shiftmn
Kapalı
07 Temmuz 2014 03:34

şu yazını buldum.

arkadaşlar ben tehdit suçundan hagb aldım 2010 yılında kesinleşti. bu sırada zabıt katipliği kazandım ama arşiv araştırması sonucu olumsuz geldiği için işe alınmadım. bende idare mahkemesine dava açtım ve dava sonucu olumsuz geldi bunun üzerine bende danıştaya temyiz ettim ve geçen gün danıştay sonucu geldi. sonuç yine olumsuz. avukatım son olarak karar düzeltme dilekçesi yazdı ve onu mahkemeye ilettik. dilekçede 2000 yılında çıkan beni işe almamak için gerekçe olarak sundukları yönetmeliğin 2005 yılında çıkan hagb ile ilgili yasaya aykırı olamayacağı ve o yönetmeliğin 2005 te çıkan yasa ile zımmen geçersiz olduğunu savunduk. ama danıştay zaten olumsuz karar verdiği için pek umutlu değilim bu dilekçeden. avukatım son olarak anayasa mahkemesine bireysel başvuru yapabileceğimizi söyledi ve bende bunu yapmayı düşünüyorum. işin aslı beni şimdi işe çağırsalar gitmem zaten pek yapmak istemediğim bir işti ve şimdi hayatımdan memnunum ama hagb nin bir hüküm belirtmediği kanunda açık açık yazarken adalet bakanlığının böyle keyfi kararlar almasına canım sıkılıyor o yüzden bu işi kovalıyorum. hagb nin memuriyete etkisi üzerinde interneti araştıran arkadaşlara bir faydası olur umarım yazdıklarımın. sorusu olan arkadaşlara cevap verebilirim. iyi günler.

desene bizim işte yatar hiç heveslenmeyelim.

shiftmn, 10 yıl önce

asil olarak kazanıp mı iptal ettiler ?

neden idari dava açıp hakkını aramadın ?


blackrider
Aday Memur
16 Temmuz 2014 13:47

birader dava açıp kazananda var. yapabileceğin en iyi şey bütün hukuk yollarını tüketip anayasa mahkemesine başvurmak olmalı bence. anayasa mahkemesi düzeltir bu durumu düzeltirse. idare mahkemeleri danıştay filan mağdur olmanla pek ilgilenmiyor gibi.


shiftmn
Kapalı
06 Ekim 2014 19:18

iyuk 27 ve 28 göre yürütmeyi durdurma talebim red edildi.

malum torba yasada bunlara ekleme ve değiştirilme yapılmıştı.

2 ekim tarihinde ise torba yasa ile yapılan ekleme ve değiştirilmeler iptal edildi.

Acaba yürütmenin durdurulmasına verilen red kararına itiraz edeyim mi ?


ugurcan2563
Aday Memur
07 Ekim 2014 20:45

Kardeş ben uğur aynı dava yoldaşın :) benmkide y durdurma iptal olucak öyle görünüyor.

Toplam 86 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi