Editörler : crops35
11 Haziran 2014 22:19

Bilgisi olan var mı acaba?

Arkadaşlar Selamlar,

Bilindiği üzere sınav yaklaşıyor. Ben dahil tüm YH sınıfında çalışan arkadaşlarım Bilgisayar İşletmenliği, VHKİ ve Memurluk kadrosunu; hakkımız olanı almayı bekliyoruz.

Tamda bu noktada aklıma takılan ve cevabını bilmedipim bir kaç soruyu sormak, sizinle paylaşmak istiyorum.

1) GYS ile Ünvan değişikliği arasındaki fark nedir /(Ben tek kelime anlamadım )

2) YH sınıfından bu kadrolara geçmek için GY mi lazım ÜD mi?

3) Diyelim her ne olduysa oldu. Kazandın! Görev yaptığım okulda mı kalacağım yoksa başka bir yer mi seçtirecekler bana?

(Bir okuda ben zaten fiilen memurluk yapıyorum lakin kadrom YH. Atandığımda şansıma Okulda kadrolu memur yoktu halende yok)

Konuyu bilen, fikri olan, yardım etmek isteyen herkesi cevap yazmaya davet ediyorum.

Simdilen sonsuz teşekkürler...


affetmez_s
Yasaklı
12 Haziran 2014 01:08

1.soruna cvp:Evet GYS ile ünv. değişilkiği sınavı farklı.gys ye girebilme şartları geneldir.mesela bilgisayar işletmeni olabilmek için gys girmek lazım ve en az lise mezunu +120 saat bilgisyar iletmeni sertifikan olmalı.ama ünv. değiş.sınavına için kimyager kadrosu açılırsa en az kimya lisans mezunu diploman olmalı.ve ya elektrikçi kadorsu açlınca ünv.değiş sınavına girmen için istenilen meslek lisesi elketirk mezunu olmak veya en az önlisans elktrik teknkeri diploması istenir.

2.sorun cevabı:çoğunlukla aynı zamanda çılır bu sınav ve birini tercih etmek zorunda kalabilirsin.mesela görevde yükselme sınavı açıldı ve düz memur kadrosu için en az 2 yıl hizmet artı lise mezunu olman şartı istenirse ve ünavan değişikliği sınavı için tekniker kadrosu açıldı ve bunun içinde iklimlendirme ve soğutma önlisans diploması istenirse ve sen hem gys ye başvurabile hakkın hem ünv değiş.sınavına başvurabilme hakın varsa ve ikisde aynı zamanda sınav başvurusu alıyorsa mecbur birini etcih etmek zorundasın.farklı zamanada olursa ikisnede başvurabilirsin.

3.soruna cevap:nerde boş kadro varsa oraya atanırsın.bazen kişiyi yine bulunduğu yere atayabilirler. görevlendirmeylede bu olur.ve bakanlığa kamu kurum ve kuruluşlarına göre bu durum farklılık gösterir.

:)


Endless16
Aday Memur
12 Haziran 2014 21:47

affetmez_s teşekkür ederim.

Lisans Kamu Yönetim mezunuyum. Yani bu durumda benim ÜDS ile bir alakam yok. GYS gireceğim.

Bildiğiniz gibi geçen ay il içi isteğe bağlı yer değişikliği vardı. Çalıştığm kurum dönüştüğünden ortaokul kısmı kapanıyor ve benim kadrom ortaokuldaydı. Listeler açıklandı ve baktım ki okulun YH dahi adı yok. Bir dilekçe yazdım ilçeye gönderdim. Red cevabı gelgi. gerekçesi ise atamanın yalnızca açık olan okullara olacağını söylediler.

Yine böyle bir durum başıma gelir diye çok endişe ediyorum.

Çünkü okula iki sokak bir yerden ev tuttum ve orada evlendim şimdi okul okul gezmek zor gelecek :(

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi