Editörler : oto-danisman-expert

05 Temmuz 2014 16:25

Askerde Kalmayı Düşünüyorum Yardımcı Olurmusunuz ?

SelamunAleykum . Sosyoloji Lisans Öğrencisiyim Askerde Kalmayı Düşünüyorum Sizce Uygunmudur ? Önerirmisiniz ? Maaş Olanakları Nedir ? Rütbem Ne Olur ? Bu Konuda Yardımcı Olurmusunuz ?


Kindar27
Kapalı
05 Temmuz 2014 16:58

Askerde kalmak diye bir şey yok şimdi böyle diyorsun gidersen muhtemelen kalmayı istemeyeceksin. İstediğini farz edersek ; kuvvet komutanlıklarının internet sitelerinden sözleşmeli subay ilanlarını takip ediyorsun başvuruyorsun 3 aşamalı sınavdan geçtikten ve eğitimini tamamladıktan sonra teğmen rütbesiyle başlarsın. Maaş sormuşsun sadece maaş için bu iş yapılmaz. Önce askere git askerliği gör orda karar verirsin cevabın evetse dediğim gibi sınav aşamalarını takip edeceksin


mltfeyzo
Aday Memur
13 Temmuz 2014 21:53

neden bu kadar karalıyorsunuz ben de yedek subaylık başvurusu yapacağım.


Heirolorin
Aday Memur
14 Temmuz 2014 14:10

askerlik yapılır mı ömür boyu hayatının hatasını yaparsın


mltfeyzo
Aday Memur
14 Temmuz 2014 15:54

inşaallah yapacağım sivilde ne kazandık ki en azından maaşım hayatımı kolaylaşırır.Demekki size zor


Heirolorin
Aday Memur
14 Temmuz 2014 16:00

hayırlısı olsun o zaman hakkında başarılar


ases34
Aday Memur
14 Temmuz 2014 20:31

Sevgili mltfeyzo,
Öncelikle meslek olarak askerliği seçmeni tebrik ederim. Bu günün şartlarında hem maaşı tatmin edici hemde sosyal şartları birçok mesleğe göre çok daha iyi.

Fakat diğer arkadaşların anlatmak isteyikleri şu ki uzun bir süredir (sanırım 6-7 yıl oldu) artık askerliğini yedek subay olarak tamamladıktan sonra isteğe bağlı olarak muvazzaflığa veya sözleşmeliliğe geçilemiyor. Eskiden senin dediğin gibiydi. Askerliğini yedek subay olarak tamamlar, askerliğinin sonunda da meslek hayatına asker olarak devam etmek istediğini belirten bir dilekçe ile TSK bünyesine sözleşmeli subay olarak devam edebiliyordun.

Fakat söylediğim gibi uzun bir zaman önce bu uygulama kaldırıldı. Şuan sadece kuvvet komutanlıklarının internet sitelerindeki ilanları takip ederek sözleşmeli veya muvazzaf subaylık sınavlarına girebilirsin. Sınava girmen için gerekli şartlat kuvvet komutanlıklarının internet sitelerinde ayrıntılı olakak yazar.

Allah hakkında hayırlısını verir inşallah.

mltfeyzo, 10 yıl önce

neden bu kadar karalıyorsunuz ben de yedek subaylık başvurusu yapacağım.


mltfeyzo
Aday Memur
16 Temmuz 2014 22:10

hebatit b taşyıcısım yedek subay olabilir miyim

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi