Editörler : F16 Gökçen
22 Temmuz 2014 13:59

Yüksek lisans yapan yada yapmayı düşünen varmı?

AÖF İşletmeden mezunum, yüksek lisans başvuruları başladı; kararsızım, tezsiz yapmayı düşünüyorum.. Düşüncelerinizi paylaşabilirmisiniz, yapan kişiler varsa tecrübelerini paylaşabilirmi lütfen!


maynel
Memur
22 Temmuz 2014 14:00

Bende istiyorum ve bende kararsızım. Ne getirisi olacak diye kararsızlık var.


maynel
Memur
22 Temmuz 2014 14:01

Bende istiyorum ve bende kararsızım. Ne getirisi olacak diye kararsızlık var.


EnEs_Can
Aday Memur
22 Temmuz 2014 14:13

Merhaba arkadaşlar ben aof işletme mezunuyum, kamu yonetımınden tezsiz yuksek lısan


Qrmq
Aday Memur
22 Temmuz 2014 16:03

bende düşünüyorum . şuan ki işimden memnun değilim yüksek lisans öğrencisi veya mezunları daha iyi iş imkanları bulabiliyor. ama bölüm çok önemli , ben ön lisans dış ticaret , 2 yıllık da işletme mezunuyum ama yine işletme üzerine tezsiz yüksek lisans yapsam çok mu baya kaçar


EnEs_Can
Aday Memur
22 Temmuz 2014 22:01

Merhaba arkadaşlar, ben yuksek lısans ile bilgilerimi aktarmaya çalışacam.

Ben selç unv muhasebe okudum. oradan aof işletme tamamladım, 7 yıllık da memuriyetim var, şuanda adalet okuyordum en son yapılan tek ders sınavına girdim çok şükür oda resi açıklanmamasına ragmen bitti. Aof işletme mezunuyum, şuanda Kamu yonetımınde tezsiz yuksek lısans yapıyorum. ders bitti sınavları verdim sadece dönem projem kaldı. neden kamudan yaptınız dıye merak edersenız kamuda memurum (Adliyede Zabıt Katibiyim) onun için kamudan yaptım yuksek lısans yapmamın 1. nedenide askerliğimi tecil ettirmem gerekiyordu o vesile ile yapıyorum.

Tezsiz Yuksek Lisansın bana getirisini söyleyim 7/1 yim diplomayı verdimde 7/2 si olacam allah kısmet ederse maddi olarak getirisi 0.70 YKR yada 1TL diyebilirim. Görevde yukselmede yuksek lısans yapanlar 10 puan bizde 4 yıllık unv 8 puan ortalama bana 2 puan getirisi vardı taa ki yeni görevde yükselme yönetmeliği değişene kadar artık oda bir işe yaramayacak yenı yonetmelıkle.. Gerçi Türkiye şartlarında yarının ne olacagı bellı olmaz değişebilir.. Kısacası bana getirisi olmadı gibi bir şey sadece cevrene ben yuksek lısans yaptım diye bilirsiniz..

Yüksek Lisans harcadiğım para 1750 +1750 toplam 3500 TL iki dönem parası birde ben bulundum ilden başka ilde yapıyorum izni bir der aracımla gidiyorum yakıtı bir dert ortaama bana 6000 TL gibi bir rakamı buldu geçti de dıyebılırım.

Şayetki memur değilseniz muhakkak önceliğiniz tezli olsun tezli olursa akademi olur bundada ing ii olması gerekir

Memursanız bana madden getirisi olsun dersenız hesap ortada asla tavsiye etmem

Sen neden yaptın dersenız ben askerliği tecil ettirmem gerektiği başka çarem olmadıgı için.

Sonucta diplomanız olur gün gelir lazım olur mantığınız varsa yapın.

İşletme yaparsanız üretim yönetimden yapın sözel agırlıklı kolay geçerseniz.

İnşallah size yardımcı olabilmişimdir.Saygılarımla arkadaşlar


CE-AY-GİZ
Aday Memur
21 Ağustos 2014 12:57

Merhaba arkadaşlar

ben istanbul üniversitesinde şef kadrosundayım. bende ist. üni. de sosyal bilimlerde sağlık yönetimi ve ekonomisi bölümünde tezsiz yükseklisans yaptım. ve 6 ağustosta mezun oldum. 2012 ocakta kayıt olmuştum. 2.5 yılda tamamladım. getirisi olacağını düşünmüyorum. Neden yaptığıma gelince görevde yüksel me sınavlarında artı puan kazanabilmekti amacım. şansıma mezun oldum fakat bu sene görevde yükselme sınavı yapılmayacakmış.

yüksek lisans yapmak kadrolu olduğum için çokta önemli değil aslında. kpss yada başka bir hedefim yok. ileriye dönük hele ki akademik kariyer hedefleniyorsa ya da iş değiştirme gibi planlar mevcut ise yüksek lisans düşünülebilir. ikinci üni. daha sonra da yapılabilir. fakat akademik düşünülüyorsa kesinlikle tezli yapılmalıdır. benim amacım görevde yükselme sınavlaında puan kazanma olduğu için tezsiz yaptım.

selamlar


NazlıcanMu
Aday Memur
22 Ağustos 2014 04:30

yüksek lisansa nasıl başvuruluyor biri anlatabilirmi ?


CE-AY-GİZ
Aday Memur
22 Ağustos 2014 11:10

üniversitelerin yüksek lisans duyurularını takip edeceksiniz, ilgili başvurmak üni den bilgi alacaksınız, tezli ise ales puanı ve yds puanı isteyecekler. tezsiz ise alese gerek yok. bazı üni ler yabancı dilde istemiyorlar. tezsizlerin harçları çok yüksek. mesela istanbul üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü 9000 tl.

tezlilerin pek harçları yüksek olmaz devam zorunluluğu vardır. dersler gündüz olur. tezsizlerin dersleri akşam 19 dan sonra saat 22 ye kadar devam eder.

yine takıldığınız bir konu olursa konuşuruz.

selamlar


milattakvim
Aday Memur
18 Eylül 2014 13:46

Ben de yüksek lisans K.T.Ü. kamu yönetimi uzaktan eğitime başvurdum KTÜ okuyan ya da mezun var mı?

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi