Editörler : crops35
24 Temmuz 2014 00:03

Lisanstan ilişik kesmeden önlisans kpss'ye başvurmak mümkün mü?

Değerli arkadaşlar ve memurlar net çalışanları;

Daha önce açılan bazı başlıklarda ve memurlar.net tarafından yapılan açıklamalarda bu konuya değinilmiş olmasına rağmen halen bu konu netleştirilemedi.

memurlar.net'in 13/07/2014 tarihli (http://www.memurlar.net/haber/476042/) yazısına baktığımızda lisans okumakta olan bir kişi her koşulda önlisanstan sınava girebilmekte, yeter ki tercih işlemlerinin son günü itibariyle elinde önlisans diploması olsun.

yani bir lisans öğrencisi ister 1 ister 2 ister 3. sınıf olsun kpss ye önlisanstan başvurabilir. çünkü önlisans belgesi sınava başvuru aşamasında istenmemekte, sınavdan sonra tercih tarihlerinin son günü itibariyle önlisans mezunu olunması gerektiği belirtilmekte... bu nedenle öğrencinin sınava başvuru yapmak için ilişiğini kesmesine gerek yoktur. memurlar.net'in 13/07/2014 tarihli yazısından anlaşılan budur.

fakat kesin kaynağını bulamamakla birlikte forumda bir üyenin paylaştığı YÖK başkanlığının 10/07/2014 tarihli başvuru merkezlerine gönderilen yazısında; önlisanstan kpss'ye başvuracak adaylardan lisans okumakta olan ve 4 yarıyılı tamamlayanlar (ilk iki yılı) ilişiğini keserek önlisans diploması almış olanların başvurusunu alacaksınız deniyor.

Peki bu durumda olan, yani lisans okumakta olanlara soruyorum;

1) Önlisanstan başvuru yapmak için ösym bürosuna giden arkadaşlar var mı?

2) Başvuru işlemini yapabildinizzz mi?

3) Eğer önlisanstan başvuru yaptınızsa herhangi bir belge vs. istendi mi?

4) Eğer önlisanstan başvurunuz kabul edilmediyse hangi gerekçeye dayanarak başvurunuzu kabul etmediler?

Bu soruların acilen cevap bulması lazım.

Ösym başvuru merkezleri lisans okumakta olan bir kişinin sınava başvurmadan önce üniversite ile ilişiğini kesmiş önlisans diploması almış olması gerektiğini belirtiyor ve başvuruyu kabul etmiyor.

YORUMLARINIZI SORULARINIZI TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM. YARIN BAŞVURUNUN SON GÜNÜ.... ACİLLL

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi