Editörler : E.Kayı Han
24 Ağustos 2014 19:45

yaz kuran kursları 4 haftaya inmeli ,yıllardır öğenci yok ,DİB neden görmezden geliyor

3. kurda öğrenci yok yıllardır bu böyle boşa gidip geliyoruz . neden DİB bunu görmezden geliyor neden kaytarma derdinde olan kişiler muamelesini yapıyor, amaç islamı ve camiyi sevdirmek değil mi bu 4 haftada oluyor zaten, çocuk 4 haftada ne öğrenecek diyorlar zaten 9 haftada öğrenilemiyor çünkü son 5 haftada planı uygulayamıyorsun çünkü gelen birkaç çocuk var onlar da ders işlersen ertesi gün gelmiyor,Kuran okuyruz birkaç ilahi vs. hepsi bu. çocuklara islamı edebi camii sevdirmek için her yıl programlar yaparım yiyecek partileri, yarışmalar vb. yani kaytarma derdinde olan bir öğretici değilim faalim, kurs öğretme yönü ağır basan bir kurs oluyorsa zaten sayı 2. haftadan düşüyor eğlence ve ders orantılı gidiyorsa 4 hafta. sonrasında isterseniz tamamen oyun oynayın zaten birkaç öğrenci var. lütfen yaz kuran kurslarının 4 haftaya imesi için sesimizi yükseltelim ve lütfen "kaytarma derdindesin" baskısıyla sesinizi kısmayın


hfzsaid
Aday Memur
24 Ağustos 2014 20:14

nerden yaziyorsun bilmiyorum hocam ama benim camiye her sene en az 150 ogrenci kayıt yapaıyo


eylul0685
Aday Memur
24 Ağustos 2014 20:54

aynen katiliyorum yağmur hocam


eylul0685
Aday Memur
24 Ağustos 2014 20:55

6 hafta yeterli


mpoyraz.86
Memur
24 Ağustos 2014 21:35

ilk kur 50 kişiyle başladık, ikinci kura 100 e yakın öğrenciyle devam ettik, üçüncü kuru da 50 ile tamamladık. Hocalarım illaki son günler sayı azalıyor bunu önleyemiyoruz fakat öğrencinin çok olduğu yerlerde dönüşüm devam ediyor. biri gidiyor bir diğeri geliyor.. Diyanet 4 haftaya şu an için düşürmez zannetmiyorum lakin ilerki yıllarda olabilir.


negelirelden
Kapalı
24 Ağustos 2014 22:35

Kur mu dönem mi? Önce buna karar versek ...:)))


Mahzun_
Müsteşar
25 Ağustos 2014 06:22

Okuyacak olan öğrenci için 1 AY fazlasıyla yetiyor. Okumayacak olan malesef 6 ay bile sürse yine okumuyor.
Ben 4 yıldır aynı yerdeyim, Hiç okumayanlara istersen 24 saat ayır, okumuyor, harflerden öteye gidemiyor. Her yıl Kuran'ı Kerimi okumayı öğrenenler, gelecek yıl kursa Sıfırdan başlıyor. Kursun dışında Kuran okumuyorlar ki.
Çocuk Mecbur hissetmiyor kendini, bir gün geliyosa 5 gün gelmiyor, 3 gün gelse on gün yok.
Kafasına göre takılıyor millet. Sonrada Müftülükteki ensesi kalın herifler ne diyor, Senin 15 tane öğrencin yok, sana ek ders vermeyiz.
Hem benim Bütün yazımı Al elimden, Hem beni bağla olduğum yere, Hem ders verdiğim haldesırf 15 kişi yok diye ek ders verme.


Cano Cano
Şef
25 Ağustos 2014 10:50

Asıl vehamet uzun dönem eğitim öğretim döneminde. ..Yıllarca aynı kisilere ders veriyoruz. ..bilhassa kırsal kesimlerde öğrenci bulmanın mumkunati yok...yaygın eğitime ve gönüllülük esasına dayalı olduğu için devamlılık gibi bir problemi de var...köylerde zaten öncelikle din eğitimi asıl erkeklerin iyice kafasına vura vura sokulmadan hanimlardan eğitim beklemek çok yanlış. ..hele ki bazı evlerde kaynanalar kocalık yapıyor. ..ondan sonra koyde öğrenci bekle dur boş sınıfta. ..sonra Müftü gelsin öğrenci nerde diye senin umugunu sıksın...Eğitim verdigimiz kisiler 50 yas üzeri...Bu teyzeler olmasa kirslar ayakta kalir mi ??? Onlar da genc iken bu imkanlari bulamayip ogrenemediginden geliyor...Bundan 10 sene ( eğer o kadar sürerse ) sonrasını düşünemiyorum. ..kapatılmış birçok kurs , hoca fazlalığı , hak etmeden alınan paralar...


kinagro
Aday Memur
27 Ağustos 2014 02:58

Kesinlikle bu görüşü katılmıyorum.Senin işin ne kardeşim dini hizmeti anlatmak ,öğretmek ,yaymak ve yaşanmasına sağlamak yani sen bu görevi bilerek isteyerek talip olmuşsun peki bu şikayet niye ..?. E devlet sana bi yazın çocuklara ulaşma fırsatı veriyor .dini anlamda öğretilecek o kadar çok bilgi var ki bana zaman yetmiyor .3 kur düzeni gayet yerinde bir uygulamadır.

Şimdi gelelim devamsızlık sorununa bu hakketen öğretici için büyük problemdir.Sen kafanda ki yaptığın plana göre ders işlersin çocuk o gün gelmez ,ne oldu o günkü dersten kaldı .ee ertesi gün çıkar gelir senin için rahat etmez çocuğun geride kalmasından , onun için yeniden geri dönüp dersi tekrar edersin,tabi bu da bi çok kez olmaya başladı mı işin ciddiyeti ortadan kaybolur cıvıklaşır senin de öğretme isteğin azalır.bunlar hepimizde olan şeyler sırf sen bunlar oluyor diye vaktinde günü gününe derse gelen öğrenciye 3 kurdan mahrum edemezsin.

Peki ne yapmalı..?

Bişeyleri kaldırarak dinimizi hizmet edemeyiz

O zaman işlevsel çözümler bulmalıyız

Hepimiz dilekçelerde çocukların velilerin numarasını alıyoruz,çocuk bir iki gün gelmemezlik mi yapdı hemen arıcz ailesine ...güzel bir uslupla çocuğunun kursa gelmediğini herhangi bir problem olup olmadığını sormalıyız. Ben aradığımda çoğu veli mahçubiyet duygusuyla hemen çocuklarını camiye göndereceklerini söylüyorlar ve çocuklarda 15 -20 dakka sonra çıkıp geliyorlar ve bunu çocukların önünde yapmalısınız ki yaz kur'an kursunun ciddi bir eğitim olduğunu anlasınlar.

İnanın sizin bu hareketiniz velilerin size bakış açılarını olumlu yönde değiştiriyor kendilerinin ve evlatlarına değer verildiğini hissediyorlar.

ve asla siz pes etmemeniz gerekiyor ;bazen 4-5 defa aradığım oldu bazı velilere

ama sonunda öğrenci kaybetmeden 3 kuru bitirdim

Öncelikle ne yapıp edip çocukları camiye sevdirmemiz gerekiyor.bunu yapamadın mı arasanda evine de gitsen de o çocuk camiye gelmez.

Öncelikle her çocuğu kendimiz gibi görmeliyiz,Çocukken bizi hangi davranışın hangi konuşmanın hangi tavrın canımızı sıktığımızı çok iyi biliyoruzdur hepimiz.Bizler öğreticiyiz, onların canlarının sıkılmasını psikolojilerinin bozulmasını sebep olmamız gerekiyor. Kısacası çocuklar camide kendilerine ruhen rahat hissetmeleri lazım .

ve erkek öğrencileri kesinlikle öğlen namazında müezzinlik yaptırın ,ezan duasını birine ,kameti birine ,Allahümme entesselamüyü birisine bu şekilde müezzinliği kısım kısım bölüp her bir öğrenciyi görevlendirin,İnanın görev vermediğiniz çocuklar size sinir oluyorlar ,birbirleriyle yarışıyorlar.sırf müezzinlik yapmak için ikindi ve akşama bile geliyorlar.Belli müddet sonra çoğu müezzinliği baştan sona ezberlemiş oluyorlar.

Kısacası öğrendikleri bilgiyi kullanmaları çocukları daha da eğlendiriyor.

Belli bir seviyeye geldiklerinde çocukları cemaatin önüne çıkartın ,3. kurda 12 kişiyi dönüşümlü olarak cuma günleri yasinin altı sayfasını 3 cuma çıkartıp okuttum,Çocukların kendilerine olan öz güvenleri arttı resmen ilk günler mikrofunu tutmaktan utanıp sıkılan çocuklar cemaatin önünde rahat rahat Kur'an okur hale geldiler.yine dönüşümlü olarak her cuma birine ezan duasını ve salavatı yaptırdım,İnanın çocuklar öyle yalvara yakara hocam ben yapıym diye yalvarıyorlar ki zor durumda kalıyorsunuz.

Yine geçen sene sıfırdan başlayıp da Kur'an'ı bir hafta içinde geçenlerin ismini köyün ortasını gidip ilan panosunu asacağımı söyledim ,hepsi daha gayretli daha bi azimli oldular ,ve hakkaten de gidip "10 gün içinde Kur'an okumaya geçen Altın çocuklarımız "diye yazıp astım .

aynı problemleri bizde yaşıyoruz köy yerlerinde mesele Dini öğretmekse azmimizi yitirmemiz gerekiyor.Bazen insanın burnuna kadar geliyo bazı sorunlar "şu işte Allah rızası olmasa vallahi de billahi de yapılmaz bu iş diyorum kendi kendime"ama sinirim geçtikten sonra kaldığım yerden devam ediyorum vazgeçmiyorum yani,nemalazımcılığı kendime yakıştıramıyorum bir türlü.

Bunlar iyi kötü kafamın çalıştığı kadar kendi kendime bulduğum çözümler ,hepimiz el birlik çözümlerimizi yazarsak birbirimizi yardımcı oluruz.

Bakın misyonerler ne şartlarda hak olmayan davaları için çırpınıyorlar bazıları iyi bazıları çok kötü şartlarda hem de

Türkiye de İslam karşıtı bi çok insan medya da nasıl bu dini karalayıp soğutmak için çalışıyorlar insanların gözünde.

Kısacası düşmanımız çalışıyo kardeşlerim

umursamamazlık bize yakışmaz...

Dedelerimiz İslam'ın adını bir adım öteye taşımak için ailelerine keyiflerini canlarını hiç düşünmeden akından akına koşmuşlar .Şimdi emaneti taşıma vakti bizde ..

Zaman savaş için değil bilgi için bilgilendirme için cihat vaktidir.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi