Editörler : "eskiyara"Pangaea
01 Eylül 2014 23:48

Özel eğitim kurumlarında müdür normu

Norm Kadro Yönetmeliğinin 2. bölümü (Müdür Norm Kadrosu) 5. maddenin 2. bendine göre; Özel eğitim kurumları hariç olmak üzere, aynı bahçede farklı binalarda faaliyet gösteren farklı derece ve türdeki eğitim kurumlarının her birine müdür normu verilir. denilmektedir.

Aynı bahçede ve farklı binalarda eğitim gören, farklı engel türüne sahip A ve B özel eğitim okulu bulunmaktadır.

A özel eğitim okulunda ilkokul, ortaokul ve lise bölümü var ve müdür normu A özel eğitim okulunun ilkoku bölümündedir. A eğitim uygulama okulunun ilkokulunda 26 ortaokulunda 20, lise bölümünde 14 olmak üzere toplam 60 öğrenci vardır. Bu 60 öğrenci aynı binada ders yapmaktadır

B Özel eğitim okulunun ise sadece lise bölümü vardır ve 50 öğrencisi vardır.

Buna göre;

Toplam öğrencisi 60 olan A Özel eğitim okulu müdürü mü kalmalıdır?

Yoksa 50 öğrencisi olan B Özel eğitim okulu müdürü mü kalmalıdır?

Sizlerin illerinde bu tür okullar varsa uygulama nasıl yapılmıştır?

teşekkürler


i-tanem
Aday Memur
02 Eylül 2014 10:23

Anlattığın durum başta yazdığın yönetmeliğin o maddesiyle alakalı değil.Eğer okullarınız özel eğitim okullarıysa ve aynı bahçeyi kullanıyorsanız aynı yönetmeliğin 5. maddesinin 4.bendini kullanacaksınız. Öğrenci sayısı toplamda hangi okulda fazlaysa oradaki müdür kalır diye biliyorum.Yani 60 öğrencisi olan okul müdürü.


newçamlık
Aday Memur
02 Eylül 2014 13:23

aynı bahçe ise sayısı çok olan ama bildiğim kadarı ile sizin her kademe tek okul olarak değerlendiriliyor. bu yüzden 50 öğrencisi olana müdürlük verilir.

bizde de 3 kademe var 1. kademe 19 2. kademe 18 3. kademe 23 öğrenci bu yıl müdürlük normu 3. kademeye verildi. bununla ilgili bir sorun var bence bu yıl 3. kademenin öğrencisi çok müdürlük oraya verildi. bir müdür atandı diyelim. önümüzdeki sene öğrenci sayısı 1. kademede cok olursa ne olacak? yönetmelikte bunlar belirtilmemiş


bilgi1c
Aday Memur
02 Eylül 2014 15:30

Eğer bir özel eğitim okulunun ilk, orta ve lise kademesiinden bahsediyorsak evet, doğru. benim kadrom ilkokulda iken ortaokul öğrencileri 1 öğrenci daha fazla olduğu için ortaokula aldılar.


bilgi1c
Aday Memur
02 Eylül 2014 15:38

Burada iki farklı türdeki okuldan bahsediyoruz. birinde sadece lise bölümü varken, diğeri ise eğitim uygulama olduğundan 3 bölüm var. bu tür 2 okul arasında müdürlük normu ne olmalıdır.

sorun da burada müdür normu için tek bir bölüm öğrencilerimi sayılmalıdır. yoksa o okulun tüm öğrencilerimi sayılmalıdır.


bosnakts
Aday Memur
06 Eylül 2014 21:24

imdaaatttt, özel eğitim okulu 4 yılı dolmayanlar, kademe ayrımı yapılarak norm fazlası diyorlar bana, yardım edin, anlatın bunlara bildiklerinizi, seflerin eline kaldık,,,


i-tanem
Aday Memur
06 Eylül 2014 22:07

Problem tam olarak nedir? Siz ilişiklendirilme dilekçesi verdiniz mi? Sonuc ne oldu?


Evridiki
Genel Müdür
08 Eylül 2014 00:02

Her biri farklı okul olarak degerlendirilir ve en çok ögrenci sayısı olana

dolayısıyla B'ye verilir...

Hatta müdür yardımcıları normu dahi sadece B'ye verilebilir...

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi