Editörler : cihan27E.Kayı Han
17 Eylül 2014 13:24

seyyar görev yolluklari

büyükşehir yasasi ile mahalle olmuş köylere görevlendirmelerde seyyar görev ödenmiyor mu?? yeni torba yasasinda bununla ilgili düzenleme yapildi mi?


cihan27
Editor
17 Eylül 2014 21:29

Bu konuda bilinmesi gereken nokta, torba yasadaki memuriyet mahalli değişikliği ve harcırah kanununun 49 . maddesinde belirtilen durumdur...

SEYYAR OLARAK VAZİFE GÖREN MEMUR VE HİZMETLİLER:

Madde 49 - (Değişik madde: 11/12/1981 - 2562/23 md.)

Asli görevleri gereği memuriyet mahalli dışında ve belirli bir görev bölgesi (Merkez veya il kuruluşuna dahil birimlerde il sınırı, bölge şeklinde çalışan birimlerde bölge sınırı) içinde fiilen gezici olarak görev yapan memur ve hizmetlilere gündelik ve (Aşağıda unvanları sayılanlar hariç) yol masrafı ödenmez.

(Değişik fıkra: 14/01/1988 - KHK - 311/16 md.) Bunlardan, Maliye ve Gümrük Bakanlığınca görev unvanları ile iş ve çalışma özellikleri uygun görülenlere; bu Bakanlıkça vize edilen cetvellere dayanılarak fiilen gezici görev yaptıkları günler için almakta oldukları aylık/kadro derecelerine göre müstehak oldukları yurtiçi gündeliklerinin üçte biri günlük tazminat olarak verilir.

Takip memuru, gezici sağlık memuru, ebe, orman muhafaza memuru, koruyucu, koruma memuru, posta dağıtıcısı, hat bakıcısı, tahsildar, gezici başöğretmen ve görev niteliklerinin bunlara benzerliği Maliye Bakanlığınca onaylanacak diğer memur ve hizmetlilerin yol masrafları mutat taşıt araçlarına fiilen ödedikleri miktarlar üzerinden karşılanır.

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi