Editörler : swat3410
26 Eylül 2014 12:05

Polis korkularını yenmelidir

Hakkını arayan masum bir iradeyi felç ederek en yaşamsal umutların tükenmesine veya azalmasına neden olan ve çaresizlikler içinde kalan bir mağduru belirsizliklerin içine sürükleyerek İktidar ve güç sahibi olmanın hiç bir lnsani, vicdani ve ahlaki değeri olamaz.

Her türlü entrikanın kabul gördüğü siyasi arenanın ezici politik salvolarına karşı direnebilme şansı olmayan Türk Polisinin, üzerine boca edilen bunca baskının altında yoğun zihinsel karmaşanın yarattığı yaşamsal yanılgıların döngüsü içinde kalması kaçınılmaz bir gerçektir. Böylesine gergin bir ortamda oluşan negatif stres enerjisinin etkilerini azaltabilmek veya tamamen yok edebilmek için polis, enerji hücrelerini daha etkili kontrol etmeyi ve daha iyi yönetmeyi öğrenmeli ve bunu da başarmalıdır. Ayrıca aşılan her engelin diğer bir engelin görünmesini sağlayacağının farkındalığında olmalıdır.

Motivasyon azlığı ve negatif enerji yüklü stres sonrası ortaya çıkan uykusuzluk, kaygı, korku, güvensizlik gibi olumsuz etkenlere, çevreden uzaklaşma, dimağ yorgunluğu ve kontrol edilemeyen öfke de ilave olunca bütün bu kötü niyetli unsurlar duygusal bağların ağır tahribatına neden olacaktır. Bu kadar çok olumsuzlukların altında ise, fonksiyonelliğin varlığı engellenecektir. Sonuç olarak yine polisin bozulan fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları gündeme gelecektir.

Türk Polisi başarısızlıkların, yetersizliklerden kaynaklandığının bilincinde olmalıdır. Polis, görevindeki ağır çalışma koşullarının neden olduğu zihinsel rahatsızlıkların ve buna bağlı gelişen biyolojik yıkıntıların, mantıksal disiplin süreci içinde güvence altına alınmasının daha büyük yıkıntıların oluşumunu engellemesi yönünden önemini kavramalıdır.

Türk polisi özlük haklarının iyileştirilmesine kadar geçen süre içinde zor olanı başarma gayreti içinde olmalıdır. Bu anlayışın olgunluğu içinde kişisel etkinliğinin ve tepkilerinin ana kaynağını oluşturan doğru enerji salınımını ve toplama kapasitesini genişletme yetisini kazanmalıdır. Sosyal hayatı ile görevi arasındaki ahengi hassas düşünme, duygusal esneklik ve doğru planlama ile sağlama başarısını sergileyerek kendisini ödüllendirmelidir.

Polis zihinsel hareketliliğini canlı tutabilmek, her koşulda yüksek performansı yakalayabilmek ve yaşadığı en negatif enerji yüklü strese karşı nasıl tepki vererek onu pozitif konuma getireceğini başarabilme becerisini göstermek durumunda olduğunu en azından şimdilik unutmamalıdır.

Ş.Ünal BENLİALPER


WOLF35
Aday Memur
30 Ekim 2014 03:12

şu yazıya bak harika ünal abim ömrümden ömür versin Allahım sana


actros1
Memur
30 Ekim 2014 07:06

tespitlerin aynen doğru ünal abi...


ünal benlialper
Genel Müdür
30 Ekim 2014 08:03

Allah, Türk Polisini bütün kötülüklerden, fesat düşüncelerden ve kem gözlerden korusun.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi