Editörler : crops35
07 Ekim 2014 21:51

Kurum Avukatları Sorunları - Bilirkişilik

Merhaba arkadaşlar. Bir kamu kurumunda kadrolu avukat olarak çalışıyorum. Her gün bir meslek grubuna yeni zam haberi ile uyansak da yıllardır yapılan görüşme, eylem, açıklama hatta gazete ilanına ve alınan iyileştirme sözlerine rağmen maaş ve özlük haklarımızda iyileştirme yapılacağı yönünde hiçbir umudum yok. Şu durumda kendi imkanımla ek gelir sağlama babında adliyelerin bilirkişi listesine yazılarak bilirkişilik yapmam mümkün müdür? Yapan varsa prosedür nasıl işliyor bilgi verilirse sevinirim.


muratayhan
Kapalı
08 Ekim 2014 13:30

bu sorunun cvbini bende merak ediyorum ogretim gorevlisi arkadaslar bilirkisilik yapabiliyorlar kurum avukatlarina bu izin var midir? varsa sartlari nelerdir

umuda_yolculukkk
Genel Müdür
10 Ekim 2014 09:48

izin var yapan arkadaşlarım var..ama ne tür şartlar aranıyor o konuda bilgim yok..

muratayhan, 10 yıl önce
bu sorunun cvbini bende merak ediyorum ogretim gorevlisi arkadaslar bilirkisilik yapabiliyorlar kurum avukatlarina bu izin var midir? varsa sartlari nelerdir
12 Ekim 2014 12:38

ben de kime sorsam yapılıyor tabi ki deniyor ama nasıl olacağına dair ya da yapan birini gösterme gibi bir cevap alamadım bugüne kadar. kafama takılan ilk soru mesela fatura kesilecek mi nasıl kesilecek vergisi nasıl ödenecek vs?


king5541
Kapalı
12 Ekim 2014 14:53

Bilirkişilik kamu veya özelde çalışan avukatlar için yasal engel olmaksızın yapılabilir.benim çalıştığım büroda hesap bilirkişisi vardı.başvuru için adalet komisyonunun duyurusundN itibaren gerekli formları doldurup başvurabilirsini. Genelde haziran temmuzda duyuru oluyor.kıdem şartı yok .kendine güvenen herkes ben bilirkişilik yaparım diyebilir ancak ağır cezada yeminden sonra hakim senin işi bildiğini biliyorsa sorun yok ancak büyük adliyelerde bilirkişi avukatların referansı üzerine genelde olur bu işler. ReferanssıZ denk de gelebilir ama nadiren olur.bilirkişi ücreti hakimin takdirine göre değişir ve ona göre reddiyat makbuZuna yansır ama ortalama vergi dahil 250 olur dosya başı net 200 vergi hariç min alıraınız. Kamu avukatları için de aynı kurallar geçerli hatta ideal iş çünki özele göre boş oturuyolar :)

king5541
Kapalı
12 Ekim 2014 15:01

Bi de iyice öğrenmeden bu işlere girmeyin. Hakimler sizi dener ve en ufak bi hatanızda adliyede reklam olursunuz.kimse siZe dosya vermez . hele ki kurum vekiliysen üstad 5 seneni doldur bu sürede de alanını belirleyip üzerinde çalış . Ben 3 senelik avukatım hesap bilirkişiliğini bilmeme rağmen hala öğrenmem lazım diyorum ve başvurmuyorum .

muratayhan
Kapalı
12 Ekim 2014 16:23

cok tesekkur ederim ustad ilgin icin. peki bilirkisilik hususunda yetkinlesmek icin neler yapmali veya yapilmali. istegim kurum avukati olmak ve velevki oldum diyelim sizce hangi alanlarda uzmanlasmaya calismak mantikli olur. birde bu bilirkisilik icin baronun actigi sertifika veren programlara katilmak gerekiyor mu?

king5541
Kapalı
12 Ekim 2014 21:28

Kurumuna göre değişir . Sgk vekili hesap bilirkişiliği yapar genelde . Ama bi sınırlama yok . Kurumun baktığı dava türü önemli... Barodan sertifika almanıza gerek yok . Sadece cmk ve arabuluculuk için sertifika şart .

muratayhan
Kapalı
12 Ekim 2014 21:58

Anladim ilginiz icin tesekkur ederim. Yani anladigim kadariyla alanda sinirlama yok ama calistigimiz kuruma gore kurumun ilgili oldugu bir konuda daha rahat uzmanlasiyoruz. peki son ni sorum olsa bilirkisiligi ve kendini bi alanda uzmanlastirmayi (ilerde ozel avulatlik icin bu uzmanlik konusu) dikkate alarak hangi kurumda kurum avukatligni yapmak isterseniz tecrubelerinizle yolun basindakilere yol gosterirseniz mutlu olurum

king5541
Kapalı
13 Ekim 2014 00:47

İş yükü az oldaydı sgk derdim hesap bilirkişiliği için ama icra dairelerinden sonra en fazla dosya sgk da.hazine veya karayolları olabilir veya gelir idaresi . Bunlar en bedava kurumlar iş yükü olarak . Söylenildiği kadar kolay kazanılmıyor bu arada bu kurumlar. Bu işlerden önce benim gibi oturun hakimliğe çalışın önünüze çıkan kurum sınavlarını zaten darmaduman edrsiniz

muratayhan
Kapalı
13 Ekim 2014 10:53

TeAYekkA¼rler hocam cok saAYolun
13 Ekim 2014 22:08

paylaşımlar için teşekkürler. ben büyük bir şehirde askeri kurumda avukatlık yapıyorum. askeri alan aslında uzmanluk gerektiren bir alan ancak bununla ilgili davalar genelde bende olduğundan kendi davamın bilirkişisi olmam imkansız :) daha önce özel sektördeyken ceza dosyasında icra dosyası ile ilgili bilirkişilik yapmıştım bir kez. gayet memnun kalınmıştı. ama arada referans vardı. şu an il de değişti iş de uzamnlık alanı da. gidip başvursam hangi alanda yapacaksın deseler ne cevap vereceğim bilemiyorum açıkçası


gkh-n
Aday Memur
21 Ekim 2014 15:22

meslekte 3 yılı doldurmayanlar bilirkişilik yapamazlar

25 Ekim 2014 22:03

yasal dayanak? ben şahsen ilk yılımda yapmıştım da

gkh-n, 10 yıl önce

meslekte 3 yılı doldurmayanlar bilirkişilik yapamazlar


king5541
Kapalı
26 Ekim 2014 08:39

3 yıl mevzusu biraz muğlak. Cmk yönetmeliğinde 3 yıl şartı var ancak hukuk mahkemelerinde böyle bir aınırlama yok. Kimi mahkemeler kıtasen uyguluyor.

vuslat_66
Aday Memur
26 Ekim 2014 16:50

ssk'lı eşi doğum yapan tüm devlet memurlarına ceza geliyor buna göre;Devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atamalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 16 ağustos 2014 tarih 29090 sayılı resmi gazetede yayınlandı.

Madde 4- "Aynı yönetmeliğin 14. Maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki gibi değiştirilmiştir". Denilmekte ve "d" bendinde kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde kesintisiz son üç yıl sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere.... ifadeleri geçmektedir.

SSK'lı olup doğum yapan bayanlar yasa gereği en az 16 hafta iş görmezlik raporu alırlar ve bu süre içinde işveren ssk primi yatıramaz. Çıkartılan bu yönetmeliğe göre hanımı yıllardır özel sektörlerde çalışan ve son üç yıl içinde doğum yapmış bir devlet memurunun tayini yapılamazken, aynı koşullarda ancak hanımı doğum yapmamış olan bir devlet memuru tayin isteme hakkına sahip olmaktadır. Bu durumda eşi doğum yapmış olan memur pozitif ayrımcılığa uğraması gerekirken cezalandırılmakta ve eşi ve çocuklarından ayrılmak zorunda kalmaktadır. Bu olumsuz durumun giderilmesi için duyarlı olalım ve bu durumu ve yönetmelikteki kesintisiz sigorta primi ifadesinin yasa ve anayasaya aykırı olduğunu duyuralım istiyorum.

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi