Editörler : E.Kayı Han
15 Ekim 2014 19:06

lojman kirası

arkadaşlar bu gün toplantıda hazine arazisine yapılan lojmanlar mal müdürlüğü tarafından müftülüğe tahsis edilmiş.ve müftülükte lojman kirasını maaşlardan kesecekmiş.bu sıkıntı herkeste varmı yoksa sadece bölgeselmi.

ikinci sorum lojmanın tapusu yok lojman kirası genede alınırmı itiraazdan sonuç alabilirmiyiz.tecrübeli arkadaşların yardını beklerim.

16 Ekim 2014 13:59

yokmu bilen köyde yapılan tapusu olmayan lojmandan kira alabilirlermi editörüm cevap varmı?


karesibeyy
Aday Memur
17 Ekim 2014 10:47

Sn Hocam, hazineye ait,köy tüzel kişiliğine ait, belediyeye ait arazi üzerine yapılan cami ve müştemilatında bulunan lojmanların kullanım hakkı diyanete geçti. Cami müştemilatındaki camiye ait lojmanı kullanımından dolayı imamdan kira alınamaz.Çünkü hizmete mahsus lojmandır. Bunu bizzat diyanet hukuk müşaviri mevlüt akyüreğin ağzından duydum.İlla almak isterlerse mahkemeye verin ve hakime deyin ki dedi diyanetin görüşünü alınsın diye biz olaya müdahil oluruz dedi. tdv ye aitse o farklı aslında hizmete özel lojmandan tdv de kira alamaz ama napalım baltanın sapı bizdem msali gibi..

18 Ekim 2014 13:24

ilçede 21 arkadaş bu durumdayız müftülük maliye maaştan kesecek diyor gelecek maaştan iki kira birden hemde.bir de ecri misil ücreti var.maliyede evrakların arasında gördüm.lojman tapusu yok arsa tapusu var.bu bizim için ciddi sıkıntı.diğer il ve ilçelerde de bu uygulama varmı bilmiyorum.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi