Editörler : crops35
21 Ekim 2014 13:48

Birkaç sual.

SelamuAleyküm arkadaşlar hayırlı günler.

Kpss ve meslekler hususunda pek malumatım olmadığı icin öğrenmek istediğim birkaç suali sorma ihtiyacı hissettim. Yardımcı olanlar için Allah razı olsun.

Ortaöğretim puanım 85.48 ve sıralamam 12.400 küsür (düz lise).

Sualler:

1- Bu puan ile (Mümkünse istanbul, değilse herhangi bir vilayette) hangi meslekler tercih edilebilir?

2- İstanbulda bu puan ile katip olarak atanma ihtimali nedir? (Icra öncelikli)

3- Katiplik icin lisede görmüş olduğu bilgisayar dersini transkript ile kabul ettiren var, böyle bir şey mümkün müdür?

4- Zabıt ve icra katipliğinin ReisiCumhur seçimlerinden ötürü geç olacağı yönünde şayialar mevcut. Bu hususda kuvvetli tahminleri olanlar var mıdır?

5- IKM sizce üniversite talebesi için tercih edilecek bir meslek mıdır, eğer öyle ise atanma şansım nedir ve katiplik ile ikm arasında mukayese yapıldığı vakit (maaş da dahil) hangisini tercih etmek daha ma'kuldür?

6- İKM alımları için 5-6 aylık "zorunlu" yatılı eğitim verildiği söyleniyor. 2 haftalık eğitim olduğunu de söyleyenler mevcud. Sorum şu: illa tahsis edilen yerlerde kalmak zorunda miyiz? Kendi evimizden gidip gelemez miyiz ve haftanın kaç günü kaç saat eğitim oluyor?

Şimdiden teşekkür ederim. Allah razı olsun. Hayırlı günler.


madayı
Aday Memur
21 Ekim 2014 23:02

Arkadaşlar cevap vermek zor bir şey değil. Tümünü cevaplamanızı isteyelim elbette ama en azından bildiğinizi belirtmeniz benim ve benim gibi ileride ihtiyacı olacak insanların yararıma olacaktır.


oguz32
Aday Memur
21 Ekim 2014 23:42

puanim 83,5 bende her ikisine girecegim oncelik katiplik bilgisayar belgen sertifikan olmasA± lazim ikm da 5 aylik egitim var ve kendileri belirliyor diye biliyorum katiple ikm arasA±nda 200 300 lira oynuyor maas konusunda

iTaLiaNo20
Şef
22 Ekim 2014 01:51

düz lise 91 altı atanma çok zor. 4. atamada 89a düştü geçen sınavda hizmetli.

katiplik zor diyolar onu ilgili başlıktan araştır derim torpil zaten mevcut. osym kılavuzunda hatırladığım kadarıyla bilgisayar dersi alıp transkript gösteren bilgisayar sertifikasına ihtiyaç duymuyor ama katiplikte sanırım ayrı bi sertifika istiyolar.

infaz koruma keza öyle torpil yeri ve evet yatılı eğitim var.

açıktan alım yapan her yerde torpil var, millet atamalarda o yüzden kasıyor. 92 alan adam hizmetli olmaya razı. çünkü açıktan alımlarda 60 alan adam dayısı varsa senin 85 puanın yalan oluyo.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi