Editörler : crops35

gownman
Aday Memur
24 Ekim 2014 12:58

yavrucum rashitb gel ben sana ileri seviye java c# öğreteyim yürü git

RasitB, 9 yıl önce

Öncelikle şunu belirteyim hiçbir yerde senden iyi bilirim demedim. Bilirim ki el elden üstündür. Ama 4 yıldır web tasarım-programlama yapıyorum. Bir yıldan fazladır anroid uygulamaları geliştiriyorum. Özel sektörde web yazılım alanında çalıştım. Temel düzeyde Java, C# biliyorum. Yeteneğim yok ama işimi görecek derecede grafik tasarım yapıyorum. Bırak da artık bir şeyler biliyorum diyeyim.

İkinci olarak belirtmek istediğim konu şudur ki asla sizin kadrolarınıza talip olmadım. Alasını yapabileceğime rağmen deseler ki sertifikayla programcı olabiliyorsunuz, sizden önce ben karşı çıkarım bu duruma. Ama siz kalkıp düz memurluktan kendi kadrolarınızmış gibi bahsediyorsunuz. Sırf iki tane bilg. programı kullanılıyor diye. Ben buna karşı çıkıyorum.

Son olaraksa o sertifikayı almak için bir kişi 160 saat eğitim görüyor. Yaklaşık 1,5 - 2 ay sürüyor bu eğitim. Elinizi vicdanınıza koyun. Temel bilgisayar kullanımı, word, excel, power point öğrenmesi ya da öğretmesi ne kadar vaktinizi alır.

Ben demiyorum ki yaptığınız iş önemsiz. Konuyu bu noktaya çekmeyin lütfen. Ama bu sertifika ile öğretilen şeyler çok zor şeyler değil. Sertifika bile olmadan sokakatan 10 - 30 yaş arası 100 kişi çevirsem en az 50 si bunları bilir zaten. Gerisi de bilg. kullanmıyordur da ondan bilmiyodur.

Demem o ki kendinizi boş yere kandırıyorsunuz. Atanamayışınıza suçlu arıyorsunuz. Ama suçlu olanı yanlış şekilde arıyorsunuz. Sınavdan önce çalışıp yüksek not alacağınıza, şimdi ise kadro isteyeceğinize; sertifikaya takmış durumdasınız. Ancak sertifika son derece mantıklı bir uygulamadır.


alperingo
Aday Memur
24 Ekim 2014 14:41

ŞUUU. sertifikalı bilgisayarcıların mantığına göre...50 puan kapasiteli atanan sağlıkcın yaptığı işi ben 80 puan aldıgıma göre bende hayli hayli yaparım ..ne olcakki zaten %99 uzumun ehliyeti var herkes ilkyardım eğimi aldı suni tenefusu kalp masajını kırık çıkıklardaki müdahaleyi bende biliyorum...iğne yapmakta ne var şiringanın havasını al kalçadan 4 parmak aşağıya batır ilacı yarıya kadar ver sonra biraz geri al kal gelmiyorsa damara denk gelmemiş demektir devam et.....1 aylık kurs ile onların yapacakları bütün işleri bizde yaparız .....sertifikayla aldıkları bilgileri zaten şu devirde bilmek zorundalar o bilgileri ev hanımları bile biliyor günümüzde ..yani sertifika şartı bütün memurlar için zorunlu olmalı ormancısından gümrükcüsüne hemşiresine kütüphanecisine kadar devir bilgisayar devri... ama ASLA o sertifika parçası bir özellik olmamalı diplama yerine geçmemeli onunla tercih yapılmamalı aksi taktirde hak yemeye girer ...saygılar


aranzabal
Yasaklı
24 Ekim 2014 15:02

laa tekniker gates yok örgütlenelim,yok şunu edelim bunu edelim.olum otur adam gibi ders çalış al 90 nı bitir işi.çalışmazsan olmaz.öle 70 lere atanma işleri bitti artık.alnın terlesin terlemezse olmaz laa.


ers2293
Memur
24 Ekim 2014 16:07

kurslardan sertıfıka alma degılde okuldakı dersı nasıl dönuşturücez sertifikaya

Toplam 64 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi