Editörler : E.Kayı Han
28 Ekim 2014 19:58

noter ,kefil,senet,kayıt işlemleri sorular ve cevaplar

evet arkadaşlar kaydımızı yaptık denizliye . herkese hayırlı olsun öncelikle :)msj çeken arkadaşlara da toplu cvp vereyim.

şimdi ilk olarak şu kefil ve sene işlemlerini söyleyim . ben anne ve babamı kefil gösterdim . eş durumu olduğu olduğu için muvafakat şart. bu muvafakat dedikleri olay şu mesela kardeşini kefil gösterdin ama kardeşin evli ise kocasından izin alması gerektiğini gösteriri bi yazı. yani eşi olan herkes den muvafakat istiyolar. noter hallediyo zaten bu işlemi yazıyla.

bize örnek olarak verilen kağıdı notere verin boşlukları doldurarak o zaten hallediyo gerisini. çünkü noter bir nüshasınıda kendine alıyo. yani illa o örnekteki gibi bi kağıt çıkarmıyo. muvafakat ,kefillerin yazacağı yazı hepsini noter ayarlıyo zaten. tek yapmanız gereken kefillere o yazıyı yazdırmak.

noterde senedini onaylatanlar ayrıca bi daha kefilleri götürmüyolar kayıda. ama eğer noter haricinde kefilleri götürürseniz orda o elinizdeki senet çıktısını kefillere yazdırıyolar baya uzun sürüyo yazdırmak. işte sığdırmak orda problem. bi kaç kişi vardı ailesiyle,kefilleriyle gelen o yazıyla baya uğraştılar. bizim kayıt daha kısa sürdü tabi.

noter haricinde ayrıca bi para alınmıyo kayıtta kefilleri götürsenizde. bunuda bi arkadaş sordu.

ayrıca oraya 2 kefilini getiren arkadaşa görevli bizzat kefillerniz evlimi diye sordu . muvafakat için sanırım onu belirteyim. ya işin içinde eş durumu varsa muvafakat istiyolar. noterde hallediyosanız zaten orda yapılıyo senetle birlikte ama kefilleri götürüyosanız o nasıl oluyo bilmiyorum . onu öğrenemedim.

noterde de ,kayır sırasında da yardımcı oluyolar size. zaten daha önce yapılmış örnekler olduğu için noterde sıkıntı olmuyo işte sadece bekleme ve yazma problem:)

kayıttan sonra kıyafetler için ölçülerimizi aldılar. bedenleri yazdık 1 aya anca gerlir dediler gelene kadar takım elbiseyle giricez derslere.

eşofman,spor ayakkabı,tshrt vs. falan vericekler bide. ama kendi giyeceğiniz eşyalarıda getirin tabi . odalara bakamadık dolu dediler. bide kalabalıktı kayıt işlemlerinin olduğu yer.

bu noterde el yazısı ve tam metin mutlaka olucak ama ona bakıyolar. 2 fotoğraf,3 kimlik fotokopisi,noterden onaylı senet bide onların verdiği 2 form var onu dolduruyoruz imzamızı atıyoruz bu kadar kayıt işlemleri

denizli için gidenlere de söyleyim tam otogarın karşısındaki duraktan akvadi-toki dolmuşuna biniyosunuz zaten dolmuşun önünde yazıyo eğitim merkezi diye

tekrar hayırlı olsun herkese:)


kimyager33
Aday Memur
28 Ekim 2014 20:42

kardeşim sa 2 sorum var

1) noter tam metni yazdırmadı sığmıyor diye ona yakın yazdırdı sıkıntı olmaz dedi bende önce gelen arkadaşlar olmuş onlarada aynsını yazdı...

2)kefil olarak anne babamı götürdüm muvafakat olarak noter kefillerin elle yazdığı yere ek olarak bişeyler yazdırdı...

bende kefalet işlemleri böyle oldu artık nasıl olur bilmiyorum ?


2deri33
Aday Memur
28 Ekim 2014 20:48

kimyacA± dostum noterlerin iA§inde kefil senedinin nasA±l yapA±lacaAYA± bilen yok gibi sen birkaA§ noter gez fiyatlarda deAYiAYik oluyor farklA± farklA± fiyat veriyorlar anlamadA±m gitti.

kimyager33
Aday Memur
28 Ekim 2014 21:13

kardeşim ben yaptırdım artık asağı yukarı aynı şeyi yazdırdılar muvafakat olarakda kefillerin elle yazdığı yere birkaç bişe yazdırdılar o kadar yani bende anlamadım perşembe gidecem bakalım ne olacak artık...

2deri33, 9 yıl önce
kimyacA± dostum noterlerin iA§inde kefil senedinin nasA±l yapA±lacaAYA± bilen yok gibi sen birkaA§ noter gez fiyatlarda deAYiAYik oluyor farklA± farklA± fiyat veriyorlar anlamadA±m gitti.

talata
Aday Memur
28 Ekim 2014 22:50

merhaba arkadaşlar size ufak bir tüyo vereyim , örnek senedi indirin , kefillerin yazacağı kısımdaki yazıyı silik olacak şekilde ayarlayın . sonra yazıcıdan çıkarın . kefiller o yazının üzerinden gitsin . çok da sağlıklı oluyor . hem sığdırabiliyorlar o şekilde .

birde noterler ayrı fiyatlar istiyorlar . forumdaki çoğu arkadaşlar 99 lira noter ücreti olduğunu söylediler . ama ben 136 lira verdim . diğer noterlere sordum aynı fiyat söylediler . ama 99 a yaptıranlar nasıl yaptırmış anlamadım :)

benimde soracağım bir soru var . cuma günü denizliye gideceğim de pazartesiye kadar eğitim merkezinde kalabiliyor muyuz ? ayrıca para gerekiyor mu . eğitim başlayana kadar günlüğü +20 lira diye duydum aslı var mıdır ?


dresc
Aday Memur
30 Ekim 2014 23:23

bende 3 farkli noterden 170 150 ve 121tl fiyat aldim kefiller bekar olsa dahada dusuyor tek sayfa oldugu icin
Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi