Editörler : Lanet
08 Kasım 2014 14:08

Gelir uzmanlığı özel sınavı..

Arkadaşlar gelir uzmanlığı özel sınavı açılacak duyumları geliyor...bilgisi olan var mı bu konuda...


stuka
Yasaklı
08 Kasım 2014 18:05

insallah acılır da.gelir de açılır da gider de acılmazsa serefsizim isyan cıkar bu maliyede.


supermemur
Müsteşar
10 Kasım 2014 11:14

açılacak evet bir iki aya içinde hazırlanın


onuncuköyünsakini
Şube Müdürü
10 Kasım 2014 13:08

şart gibde 3 yıl çalışmış olmak mı ? yoksa kamuda 3 yıl çalışmış olmak mı ?


fatih-brs
Aday Memur
11 Kasım 2014 21:49

sadece söylenti sınav açılacak denilmesi çok umutlu olmayın derim şöförlere 3 yıl aynı kurumda çalışma şarı var koruma güvenlik ve yardımcı hizmetlerin 5 yıl aynı kurumda çalışma şartı var


erdemcan06
Aday Memur
13 Kasım 2014 20:47

herkese merhaba,bir sorum olcak.askerlikle ilgili olarak tecilimi bozdurunca gelir uzman yardımcılığı sınavına girmeye hak kazanabiliyor muyum ?


engnbsra
Aday Memur
13 Kasım 2014 23:49

puanı sınırda olanlar nereleri tercih etmeli acaba:(


mysweet
Aday Memur
06 Ocak 2015 00:14

sınav açılmayacakmış kaynak:http://www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-55167sgc.pdf


dvdm-38
Aday Memur
21 Ocak 2015 18:00

gelder (www.gelirciyiz.biz) üye olan var mı?

11 Mart 2015 14:13

mehmet şimşek gelircilerin ve gidercilerin en büyük düşmanıdır...adaletsizlikleriyle anılacak..


kaya6326
Aday Memur
11 Mart 2015 22:33

aA§A±lmaz A±se yakA±nda kurum A±cA±nde A§atA±AYma olur. aA§A±lacak o sA±nav. memurlar.net haber yapsA±n artA±k bu sorunu

dvdm-38
Aday Memur
31 Mart 2015 00:03

SGK REHBERİ.COM

MALİYECİLER ADALET İSTİYOR !!!

Maliye Bakanlığı bünyesinde Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı olarak Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Takdir Komisyonu Başkanlığında görev yapan personel ücret adaletsizliği nedeniyle son günlerde huzursuz ve çeşitli eylemlerle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekilleri ve diğer yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Maliye Bakanlığı 2005 yılında yeniden yapılanma adı altında Gelir ve Gider bölümü olarak ikiye ayrıldı ve Gelir birimlerinde görev yapan personel için Gelir Uzmanlığı adı altında bir unvan yaratıldı. Gelir Uzmanlığı sınavı ilk kez 2006 yılında yapıldı ve bu tarihten sonra beş kez tekrarlandı. Gelir Uzmanlığı sınavına kurum içi personelin girebilmesi için kurumda bir fiil 3 yıl çalışma şartını taşımak ve dört yıllık fakülte mezunu olmak, KPSS 49 puan türünden 50 ve üstü puan almak şartları getirildi ve şartları tutan personel bu vakte kadar yapılan sınavlara girerek 70 ve üstü puan alanlar Gelir Uzmanlığı kadrosuna atandı. Gelir Uzmanlığı sınavı için en son 6111 sayılı yasa ile sınav hakkı getirildi ve son sınav 2012 yılında açıldı. En son açılan sınava hava şartları nedeniyle ve çeşitli sebeplerle giremeyen personel için yeniden yasa ile hak verilmesi gerektiği halde bununla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı. Gider bölümünde ise bu sınav bir kez yapıldı ve bir daha sınav açılmadı.

Maliye Bakanlığı bünyesinde görev yapan ve yıllarını bu kuruma hizmet etmekle geçiren Şef, V.H.K.İ., yoklama memuru, icra memuru, veznedar, bilgisayar işletmeni, memur, güvenlikçi, hizmetli ve şoför kadroları bulunmakta olup bu kadrolar için Görevde Yükselme Sınavı açılmamaktadır. Ancak fiilen Gelir biriminde çalışan toplamda sayıları 17.000 civarında olan memurlar Gelir Uzmanları ile aynı şartlarda, yan yana masalarda aynı işi yapmaktadırlar ve hatta servis şefleri de onlarında yaptığı işlerin sorumluluğunu taşımaktadır. Yukarıda bahsedilen personel kadrolara göre değişiklik göstermekle birlikte ayın 15 de yaklaşık 750,00 ile 900,00 TL arasında değişen miktarlarda eksik maaş almaktadır. Sorumluluk ve görev aynı olmasına rağmen ücret farklıdır. Ayrıca Bakanlık kurum içi personel için görevde yükselme sınav şansı ve Gelir uzmanlığı sınav şansı tanımadığı gibi belli aralıklarla dışarıdan Gelir Uzmanı Yardımcılığı için sınavı açarak personel almaktadır. Bu da günden güne Vergi Dairelerindeki çalışma barışının bozulmasına neden olmaktadır. Aynı iş yapan farklı unvanlardaki personelin gerek unvan ve gerekse ücret olarak eşitlenmesi 666 sayılı KHK ile getirilmesi hedeflenen eşit işe eşit ücret anlayışına da ters düşmektedir.

Peki Maliyeciler ne istiyor, Maliyeciler Gelir ve Gider birimlerinde Görevde Yükselme Sınavlarının belli aralıklarla tekrarlanarak kurum içinde yükselme hakkının geri getirilmesini ve şartları tutan (Gelir Birimi için toplam 2883) personel için yasa çıkarılarak Gelir Uzmanlığı ve Gider Uzmanlığı Özel Sınavlarının açılmasını ve bu sınavın belli periyotlarda tekrarlanmasını istiyorlar. Ayrıca diğer kamu görevleri ile karşılaştığında daha çok mevzuat bilgisine sahip olmak zorunda olan ve vergi mevzuatına hakim olan, işlerini en iyi şekilde yapan, vergi mevzuatı ile ilgili kanunları bilen uygulayan maliye personeli için MALİ HİZMETLER SINIFI oluşturularak yeni bir statü kazandırılmasını talep etmektedirler.

Gelir Uzmanlığı Özel Sınavının en son 2012 yılında açıldığı ve uzman olma hakkı bile tanınmamış personelin kaybı rakamlarla düşünüldüğünde çok büyük miktarlara ulaşmaktadır. Ve bu haksızlık günden güne büyümekte, kurum içersinde çalışma barışı bozulmaktadır ve bir an önce çözümlenmesi gerekmektedir.

Kısacası Maliyeciler (Gelir ve Gider Birimleri) eşit işe eşit ücret talep etmekte ve sorunlarına çözüm bulunmasını, seslerinin duyulmasını ve bir an önce haksızlığın yasalar yardımıyla yok edilerek MALİ HİZMETLER SINIFI oluşturularak adaletin sağlanmasını istemektedirler.


ayaz01
Aday Memur
01 Nisan 2015 21:55

neden gider hiçe sayılıyor..bunların Allah tan korkuları yokmu ya.yükselme nanıma hiçbirsey yok giderde ya..nasıl bi kurumdur..birtek maliye kursu vardı onuda kaldırmayı düşünüyorlar ya..sanki gelirdekıler insan evladı giderdekiler deil ya..


dvdm-38
Aday Memur
14 Nisan 2015 19:55

Hangi sendikaya sorsak, gelir uzmanlığı özel sınavı kesin açılacak diyor...ama henüz somut hiç bir gelişme yok..sınavla alakalı bilgisi olan var mı ?


fatih-brs
Aday Memur
16 Nisan 2015 19:16

resmi bir bilgi yok sadece sendikaların üylererine umut dağıtması

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi