Editörler : "eskiyara"Pangaea
25 Kasım 2014 19:14

arkadaşlar bir yardım edin

daha önce açtığım bir başlıkta çocuğumun öğretmenini değiştirmek istediğimi yazmıştım. nedenleri hergün okuldan oğlumun mutsuz gelmesi nefret etmesi. bazı öğrencilerin anneleri ile öğretmenimiz yakın dost olmuş. onların çocuğu birşey yaptığında hiçbirşey söylemiyor. ve söylettirmiyorda. öğretmen dersteyken öğrenciler kavga ediyor birtanesi boğazını sıkmış oğlumun. bizde rehber öğretmene söyledik başka sınıfa alınması için onun bir yazısı lazımmış. ayrıca eşimde öğretmenle telefonda tartıştı. neyse bugün oğlumu okuldan almaya geldiğimde öğrendimki ben bazı öğrencilerin kulağını çekmişim tabiki öyle birşey yok öğrencilere demişki gidin müdüre söyleyin ve beni gerçekten yapmışım gibi bütün okula anlatmış. yanına gittim ben sizle muhatap olamam dedi. biz öğretmen değiştireceğiz diye intikam almak için öğrencileri örgütlemiş herhalde. öğrenciler durduk yere niye böyle birşey söylesinler?


RİHANNA88
Memur
25 Kasım 2014 19:15

cuma günü gidip rehber öğretmenle konuşacağım olay ona intikal etmiş. bir insana iftira atmak onun için ne kadar kolay 55 yaşlarında bir öğretmen onun hakkında ne yapabilirim


Evlenmek Gerek
Genel Müdür
25 Kasım 2014 19:33

Çok ilginç işler valla. Bizi anamız doyururdu, okula tek gider gelirdik. Öğretmen döverdi de severdi de. İlkokul öğrencileri arasında öğretmenin ayrımcılık yaptığını, velilerle kanka olduğunu hiç bilmezdik, duymazdık, söylemezdik.

Sonunda okuduğumuz okulların en başarılı öğrencileri olduk. O zamanlar gerçekten muteber meslek olan öğretmenliği tercih ettik. Bilmezdik ki devran değişecek, rezil oğlu rezil olacağız.

Ne dayakla ne azarla ne kötü almakla ne de arkadaşlarımıza fazla ilgi gösterilmesiyle psikolojimiz bozuldu. Biz tam bir "insan" olduk. Süs objesi olarak bizleri yetiştirmeyen ailemize ve öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan razı olsun.

Sayın Veli,

Siz çocuğunuzu kapalı bir cam kutuya koyup evde bakın. Mazallah o okulda başka bir sınıfa geçse dahi arada eski öğretmenini gördü diye morali bozulabilir, psikolojisi altüst olabilir, geleceğe küsebilir...

Bu arada "öğretmen" değil, "sınıf" değiştirilir.


RİHANNA88
Memur
25 Kasım 2014 19:56

öğretmen değiştirilir siz eskide yaşamaya devam edin anlattıklarımı saptırmayın ayrıca nasihat değil fikir edinmek istiyorum.


bulaşıkk
Yasaklı
25 Kasım 2014 22:56

Sen beynini değiştir beynini ama doğru olmayan şey değiştirilemez.söyle de o kafandaki boşluğa bir beyin taksınlar.bir de öğretmen olacaksın.aynı şey senin de başına gelir de görürsün inşallah.herkesin çocuğu kıymetsiz bi seninki kıymetli.


RİHANNA88
Memur
25 Kasım 2014 23:29

yardım istedik olayları çarpıtıyorsunuz ayrıca mesajlarına dikkat et senide mahkeme mahkeme dolaştırmıyim kimseye hakaret edemezsin

bulaşıkk, 9 yıl önce

Sen beynini değiştir beynini ama doğru olmayan şey değiştirilemez.söyle de o kafandaki boşluğa bir beyin taksınlar.bir de öğretmen olacaksın.aynı şey senin de başına gelir de görürsün inşallah.herkesin çocuğu kıymetsiz bi seninki kıymetli.


uye1676035
Kapalı
26 Kasım 2014 18:39

daha önce açtığınız başlıkta yardımcı oldu arkadaşlar oradan devam etseydiniz keşke


hanZooo
Yasaklı
27 Kasım 2014 16:50

sana niye yardım edelim öğretmen düşmanı


RİHANNA88
Memur
27 Kasım 2014 21:55

sevgili hocam yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. gerçekten yardımcı oldunuz.(önceki başlıktan) söylediklerinizi uygulayacağım.

uye1676035, 9 yıl önce

daha önce açtığınız başlıkta yardımcı oldu arkadaşlar oradan devam etseydiniz keşke


hanZooo
Yasaklı
27 Kasım 2014 22:34

hah tam adamını(!) bulmuşsun yardım alacak.


uye1676035
Kapalı
27 Kasım 2014 22:48

senin de bir yardım ettiğini görsek bir kere

aldığın isim bile yakışmıyor öğretmene

gerçi yardım amaçlı alacak olsan öyle bir isim almazsın hanzoluk yapacağın başından belliymiş senin

gündüz kılık değiştirip okula gidiyorsun ya ben ona yanıyorum

hanZooo, 9 yıl önce

hah tam adamını(!) bulmuşsun yardım alacak.


hanZooo
Yasaklı
27 Kasım 2014 22:54

sen yanmasan ben yanmasam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa(yalnız senin biraz dibin tutmuş)


bilimbilim
Şef
27 Kasım 2014 23:27

Sayın Riha...

Öğretmen değiştirme diye bir şey benim bildiğim literatürde yok. En azından Meb literatüründe yok.

Eğer isminizin yaygın olduğu Los Angeles kıyılarında kürek çekseydiniz, evet belki bu söylem yerini bulur ve anlam ifade ederdi (???).

Sözlerim kinayeli gelmesin sakın size. Gerçekler böyle.

Öte yandan merak ediyorum. En ufak bir konuda bile kendi çocuğunuzu değil de öğretmeni değiştirmeye kalkarsanız, ya da bir başka ifadeyle kabahati öğretmende ararsanız, her Allah'ın günü bir öğretmen değiştirmeniz gerekir ve koca memleket size öğretmen yetiştiremez.

Size, naçizane tavsiyem şu. Öğrencinin de öğretmenin de bazen yanlışlar yapabileceğini unutmamanız. Beşer şaşar dememişler boşu boşuna. Bu durumda (öğretmen değiştirmeden önce (???) hataları konuşup düzeltmeye veya bir orta yol bulmaya çalışmak gerekir bence. Kimbilir belki de asıl kabahatli sizin çocuğunuzdur ve gerçeği size tamamen bambaşka bir fantaziyle anlatmıştır. Siz daha iyi bilirsiniz çocukların hayal gücü epey geniştir ve bu durum çocukların zaman zaman gerçeği çarpıtmalarına da yol açabilir.

Ama siz tüm bunları bir tarafa bırakıp, en ufak bir şeyde pireye kızıp yorgan yakarsanız, hayatınız çekilmez olur. Umarım bu sözleri yanlış anlamazsınız.

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi