Editörler : Pangaea
06 Aralık 2014 18:13

Öğretmenlik sertifika programı- 19. Milli Eğitim Şurası

Merhaba arkadaşlar, bu günlerde devam eden 19. Milli Eğitim Şurasında öğretmen niteliğinin artırılması için birtakım tavsiye niteliğinde kararlar alınmş. Alınan kararlardan biri, öğretmenlik sertifika programlarının daha çok uygulamaya dayanacağı ve en iki sene süreceğini söylüyor. Benim kafamı karıştıransa bu sene halen devam etmekte olan formasyon programları planlandığı sürede biter mi; yoksa bu karar önümüzdeki formasyon ilanlarından itibaren mi uygulanır? Şu an formasyon alan arkadaşların bir fikri ya da bilgisi var mı, teşekkürler.


Jhonniest
Memur
07 Aralık 2014 08:44

Bu kararın bu sene olması imkansiz gibi universitelerin cogu formasyon egitimlerinin akademik takvimini bile basvurular sirasinda acikladi bu karar uygulamaya konarsa ancak bir sonraki basvurularda gecerli olabilir bu egitim şurasinda yalniz mezunlar degil egitim fakultesi disinda ogretmenlige kaynaklik eden programlarda okumakta olan ogrencilerdwn bahsedilmis ama onlar icin belli bir formasyon tamamlama suresi vermemis onumuzdeki zamanda bakip bu kararin uygulanip uygulanmayacagini gorecegiz


psiay09
Şube Müdürü
07 Aralık 2014 17:04

Kararda mezun ya da okuyan ayrımı yapmamış herkese en az iki sene şeklinde tavsiye kararı alınmış. Formasyonu aldığım üniversite akademik takvimi yayınladı, bölümlere göre ayrım yapmış okuyanlarla mezunlar birlikte alıyor. Eğer bu karar yönetmeliğe konursa, şu an formasyon alanları da etkilerse formasyon iki sene sürecek.


Jhonniest
Memur
07 Aralık 2014 19:31

Bu egitim surasinda hem mezun hemde okumakta olan ogrenciler icin karar alindi mezunlara iki yil egitim istendi okumakta olanlarada okurken vermek burada okurkenki pedagoji egitiminin ne olacagi hakkinda belli bir zaman veremeyiz ama umut edelim bu kararlar uygulanmaya konmaz


psiay09
Şube Müdürü
07 Aralık 2014 20:27

Bu karar uygulanırsa okuyanların her türlü yıl kaybı olmadan almaları sağlanacak; ancak mezunlar zaten mezun bi de üstüne iki sene pedagojik formasyon olursa en az altı yılda öğretmen olacaklar. Umarım bu karar şu an devam eden formasyon programları için geçerli olmaz zaten akdemik takvim falan da belli ama insan endişe ediyor.


Jhonniest
Memur
07 Aralık 2014 21:05

Umut ederim bu şura sonucu alinan kararlar hem mezunlara hemde okumakta olanlara yil kaybettirecek duzeyde uygulanmaz bakip gorecegiz


beyazbeyaz-
Aday Memur
08 Aralık 2014 01:30

şurada alınan kararların geçerliliği yok.meb'in ve daha sonra da yök'ün bunu uygulamaya koyması lazım.resmi bir durum yok yani.

eğer bu karar uygulanırsa zaten en erken 2015-2016 yılını kapsayacak.şu anli programlar ise akadamik takvime göre haziran ve temmuz ayında öğretimi bitiriyor.

şu an mantıken ve hukuken mevcut öğrencileri etkilemez gibi gözüküyor.zaten binlerce insan 1 yıllık program diye kayıt oldu.ama bu ülkede herşey beklenir.siz şu an sertifika aldığınız eğitim fakültesinden daha doğru bilgileri alabilirsiniz.


psiay09
Şube Müdürü
08 Aralık 2014 02:01

geçtiğimiz eylülün sonunda formasyon kayıtları başladı aradan iki aydan fazla süre geçti, başvuruken en geç temmuzda bitecek diye başvurduk yökün kararı da öyleydi zaten; bizim üniversitenin akademik takvimi belli haziranın son haftası bitiyor ama şimdi böyle bir tavsiye kararı alınmış o yüzden acaba bizi de etkiler mi diye biraz tedirgin oldum. beyazbeyaz- hocam, umarım dediğiniz gibi olur.


beyazbeyaz-
Aday Memur
08 Aralık 2014 11:01

yok bence boşuna sıkıntı yapmayın.sizin için geçerli olan usul esaslar ve akademik takvim belli.yapılacak değişiklikler gelecek yıldan itibaren geçerli olur ki ben zaten formasyon eğitiminin 2 yıla çıkarılacağını da sanmıyorum.kişisel fikrim tabi ki.


turkolog06_06
Aday Memur
14 Aralık 2014 10:13

Açıköğretimlilere bile verdiler formasyonu. Artık süresini de alımları da zorlaştırmazlar.Amaçları herkese vermek zaten, şura kararlarının da bağlayıcılığı yok.

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi