Editörler : "eskiyara"Pangaea
18 Aralık 2014 15:35

Ne yapmalıyım?

Arkadaşlar eşim anaokullunda görev yapıyor. Mutemet 2013 yılında(daha eskı yıllar da çıkacaktır.)Özel hizmet tazminatı yatırmış. Normalde bu lise bunyesındekşi çocuk gelişimi öğretmenlerine yatırılması gerekiyormuş. Şimdi 515 liralık bir geri ödeme çıktı. Bu durumda ne yapmam lazım? İşin kötüsü eski yıllar da çıkacaktır. Mutemetin yanlışını biz niye ödüyoruz?


Zat nik tel
Müsteşar Yardımcısı
18 Aralık 2014 16:11

bu parayı aldın mı aldın.aldıysan ödemek neden zor geliyor ki.o mutemete de aç telefoınu sen salaksın de gitsin.


BuyJuva
Daire Başkanı
18 Aralık 2014 21:50

hocam eksik alsan mutemetin hatası boşver demezsin eksik aldığın parayı alırsın.fazla aldıysan geri verirsin eksik aldıysan hakkını alırsın,olması gereken de budur.


D.luffy
Genel Müdür
18 Aralık 2014 23:38

Yapacak bi şey yok devlet parasını alır.Ben ve 2 arkadaşım asker öğretmenken eğitim öğretim ödeneği almak için dilekçe yazdık ,15 gün sonra paramız yattı.Etraftakiler "havadan birsürü para aldınız yemek ısmarlayın "felan dediler adam paşı paranın yaklaşık 8de birini harcadık fakat parayı aldıktan 1 ay sonra bir yazı geldi "aldığınız ödeneği FAİZİ ile birlikte geri ödeyin " diye.Şimdi burada parayı veren de alan da aynı arada mutemet de yok bi şey de.Sonuç olarak biz paranın faizi bari ödemedik diye sevindik.

Fakat yerinde olsam İŞİNİ DOĞRU yapamayan o memura "iyi dileklerimi" sunarım.Hatta araştırırım eğer varsa hakkım "işini yanlış yaptığı için hak kaybına uğradım" diye müdüre dilekçe veririm en azından.Başka zaman oldu mu bizim okuldaki memur gibi " Ben sizden daha uzun süre okulda duruyorum , siz niye benden çok kazanıyorsunuz" demeyi biliyor bazıları, şaka değil aynen böyle söyledi.


AkÖgretmen34
Yasaklı
18 Aralık 2014 23:42

mecbur ödeyeceksin faiziyle birlikte .

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi