Editörler : E.Kayı Han

19 Aralık 2014 23:50

Günümüz müslümanlarının samimiyetsizlikleri

örnek olarak vermek gerekirse ''Allahım gazzeye yardım et'' diyoruz ama yardımın insan eliyle yapılacağını göz ardı ediyoruz. Sanki melek ordusu israili yok edecek gibi.

http://www.insandergisi.com/4-nisa-suresi-75-ayet.htm

Allahım ülkemizi güçlü eyle diyoruz fakat önemli bir görevde isek liyakata göre değil hısım akraba yalakalara öncelik veriyoruz.

Kızımızı dini bütün olana değil zengin olana veriyoruz. erkek isek dikkat çekmeyeni cilve yapmayanı değil bacağı güzel gülücükler saçanı tercih ediyoruz.

İslam dışı kurallar hayatımızın bir parçası iken başkalarını sürekli eleştirip dedikodusunu yapıyoruz.

En kötüsü de birtakım dini cemaatlere, partilere yakın olma gayesi ile müslüman görünümünde olmayı hüner sayanlar var.

Böyle iken nasıl yüzümüz Allah'a tutuyor anlamak mümkün değil.


Mütefennin
Müsteşar Yardımcısı
19 Aralık 2014 23:57

İnandığımız gibi yaşamadığımız için zamanla yaşadığımız gibi inanmaya başlıyoruz. Ama kabahat asla İslam'da değil biz müslümanlardadır. İdare tarzı Şeriat olan bir ülke insanlara zulmediyorsa kabahat islamda değildir. Bu zulm, zulmü yapan şahsa veya hükumete aittir.


abd03
Genel Müdür
19 Aralık 2014 23:59

her koyun kendi bacağından asılır.


yaşama-umudu
Yasaklı
20 Aralık 2014 00:05

İnsanın üzüldüğü nokta ise islama laf gelmesi.ciğeri beş para etmeyen adamlar !! ağızlarını yaya yaya kötü örnekler yüzünden islama saldırıyor.


Mütefennin
Müsteşar Yardımcısı
20 Aralık 2014 00:17

yaşama-umudu arkadaşım... İslam'a saldıranlar her zaman olmuştur, bu asırda da olacaktır. Ama dinimizi doğru öğrenmeli ve bu insanlara karşı islam'ı müdafaa etmeliyiz. Maalesef bugün İslam mağlup durumda...

Bir insanı kurtarmak bile çok büyük bir iştir. Ama düşen insanı kaldırabilmemiz için evvela bizim ayakta olmamız gerekir. Bu sebeple evvela İslam'ı doğru bir şekilde öğrenmeli ve sonra da elimizden geldiği kadar en yakın çevremizden başlayarak bozuk insanları bir bir düzeltmeye çalışmalıyız.

Onun için üzülmeye gerek yok. Bilakis bunu bir fırsat olarak düşünmeliyiz. Mesela herkes müslüman olsa kime neyi anlatacağız? zaten herkes biliyor. Ama bugün öyle değil... Adım başı bozuk fikirli bir adamla karşılaşıyoruz. Belki o insanın kurtuluşuna vesile olarak ahirete çok kazançlı gideceğiz. Şu an öğrenme safhasındayız, şimdiden kendimizi yetiştirmeli, İslam'ı güzel temsil etmeliyiz.


zamanayenik
Aday Memur
20 Aralık 2014 17:30

Dogru soze ne denir maalesef dilde güclü muslumaniz ama amele gelince cok zayif..


A Belles images
Genel Müdür
20 Aralık 2014 22:18

Evet,önce herkes kendinden başlamalı düzeltmeye..


a 1981
Yasaklı
20 Aralık 2014 22:32

bir yahudi atasözü...

abd03, 9 yıl önce

her koyun kendi bacağından asılır.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi