Editörler : Pangaea
20 Aralık 2014 23:46

Şu sözlere katılmamak elde mi? Her bir zerresini akışlıyorum

Şimşek, dünyanın hiç bir ülkesinde, bir fakülteden mezun olana devlette iş ve atama garantisi olmadığını ifade ederek, "Kore'de üniversite mezuniyet oranı neredeyse yüzde yüzlere dayanmış durumda. Biz arzu ederiz ki Türkiye'de herkes yüzde yüz üniversite mezunu olsun ama bunların tamamını kamuda istihdam etme imkanı yoktur. 2015 yılında bütçenin yüzde 30'unu, 132 milyar lirayı memur maaş ve sosyal güvenlik primi olarak ödeyeceğiz.

20 Aralık 2014 23:56

Biz Kore değiliz.Veya Japonya.Örnek vermek gerekirse onlar da istifa Onurunu kurtarmak için gerekli bir eylemdir. Biz de ise enayilik. Onlar daha sanayileşmiş ihracatları çok daha iyi çok daha iyi iş imkanlarına sahip ekonomisi belli bir temele dayanan... Off saydırtma işte. Cümlenin sonu bitmiyor :)


kandemir21
Yasaklı
21 Aralık 2014 00:09

korede ufak bir yolsuzluk ithamında bile yetkililer istifa ediyor. her bokta oradan buradan örnek gösteriyorlarda bunları niye örnek göstermiyon bakan denen herif. ayrıca korede insanların aylık geliri ne kadar bide ona baksın. hiç sevmiyorum bu maliye bakanını. baldızını sınavsız memur yaparken düşünüyo bunları hiç. lan satıcı sende ortamı germe.

21 Aralık 2014 00:16

devlet her üniversite mezununa iş vermek zorunda değil tamam bunu biliyoruz sevgili saygılı abdestli kapitalistler,sermayenin uşakları,bizde bunları biliyoruz.ama o beyninize şunu sokun devlet alacağı personeli hakkaniyeler yani merkezi atamayla almalı,bir tane bile mülakat olmamalı !


murdock reis
Genel Müdür
21 Aralık 2014 00:29

troll ama lezzetli troll değil


bilgisayarcibilg
Aday Memur
21 Aralık 2014 00:42

beyin terk


4Rad
Şube Müdürü
21 Aralık 2014 02:20

Özel sektörde kariyer imkanımız olsa 2000 tlye tamah eder miyiz Allah aşkına


bora18
Kapalı
21 Aralık 2014 03:06

güney kore'nin kişi başına düşen gsmh'si 32.000 dolar. Yani bizim üç katımız daha zengin bir ülke. Avrupa ayarında bir ülke. Ayrıca teknolojisi de çok ileri.

Senin mühendisin 1200 tl'ye çalışıyor, sen mi koreyle rekabet edeceksin.

Bence eğitim politikası olarak örnek alacaksan Almanya'yı örnek alacaksın. Orada herkes üniversite okumuyor ama mesleki eğitim çok iyi kalitede. Bir teknisyen bir mühendis kadar para kazanabiliyor.

Daha önemlisi bütün halkını doyurabiliyor.

Saçma sapan bir demeç nereden tutsan elinde kalıyor.

Sen doğu anadolu'da açtığın yerlere üniversite diyebiliyorsan benim sana bir lafım yok. İstanbul'daki Ankara'daki seçkin liseler bile oralardan daha fazla vizyon katar adama.

Biz ne kore gibi olabiliriz ne de avrupa gibi. Bizim olabileceğimiz bu gidişle hindistan gibi bir şey. Fakirliğin diz boyu olduğu, üniversite mezunu çöplüğü bir ülke.

21 Aralık 2014 06:54

Troller iş başında. Gerekli cevabı almış zaten. Sen daha yıllardır yerli otomobil diye bik bik öterken adam son 30 yılda Hyundai, Kıa, Samsung, Lg gibi çok büyük markalar, teknolojiler yarattı. Sanki herkes zevkinden memur oluyor. Ayrıca siz tüm memurları adaletli alsanız zaten sorun kalmayacak. Tipik çarpıtma ve demogoji yaptığı. İşte böyle trollerde kendince tatmin oluyor, yazık.

yıldızsavascı
Yasaklı
21 Aralık 2014 07:32

aslında bi yandan doğru söylüyor. başak hiç bir ülkede insanlar devlette çalışmak için uğraşmaz. bunun sebebi özel sektörün hem maddi hem madevi daha iyi imkanlara sahip olması. en çok maaşı devlet veriyor. tabiki herkes devlette çalışmak ister. eğer özel sektördeki ücretleri düzeltirlerse kimse devlete girmek istemez.

ayrıca işlerine geldiğinde dışarıdan ülkelerden örnek gösteriyorlar. yahu orada adamların yıllık geliri ne kadar acaba. milllet hobi niyetine üniversite okuyor orada. binlerce genç için işsizlik sadece 4 yıl erteleniyor o kadar. 2-3 yıla kadar üniversite sistemi çökecek arkadaşlar göreceksiniz. lise açar gibi üniversite açtılar onların birçoğu mezun vermeye başlayacak. işte o zaman sıkıntılar daha da artacak.


enkcnskn
Şef
21 Aralık 2014 17:37

Sokak saticisi maliye bakani senin baban falan mi . Niye her baslikta onu savunuyorsun . Bak agzimi bozmak istemiyorum zaten insanlar gergin . Sacma sapan basliklar acip ke dine kufur ettirme . . .


yatsuma
Kapalı
21 Aralık 2014 17:52

bazılarının paralı kalemi işte yorum bıle yazmayın

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi