Editörler : Pangaea

09 Ocak 2015 18:13

Yeni Torba Yasa İle TMMOB Devri Kapanmıştır
Sonunda yeni torba yasayla TMMOB yasası düzenlenmiş, üyelerinin ve mühendisliğin sorunlarından bi haber siyaset peşinde koşan, meslek odası görünümlü emek hırsızı yapının hükümranlığı yıkılmıştır. Tüm meslektaşlarıma hayırlı olsun..

vuggy
Şube Müdürü
09 Ocak 2015 18:36

sanayi devriminin fabrika kırıcı işçileri gibisin. biraz gözlem yeteneğiniz olsa hükümetin kullandığı erki her deliğe sokmak gibi derdi olduğunu ve bunu Tmmob gibi örgütlerde başaramadığı için bu tip "kanun"lara başvurduğu görürdünüz. Hükümet ve çevresi sürekli "bu adamlar siyaset yapıyor, mühendislerinin derdiyle ilgilenmiyor" propagandası yapar. emin olun daha geçen gün gazetlerde "sağlam irade" bildirisini veren şaklabanlar listesinin içinde Tmmob'un da adı geçseydi tmmob siyaset yapmıyor, demokrasiye sahip çıkıyor olacaktı.

Kimse kıvırmasın, yalpalamasın. "Siyaseti bilmem, ilgilenmem ama Tmmob benim isteklerime cevaz vermiyor" diyen samimi düşünceli arkadaşları tenzih ederek şunu söylemek lazım. Pire için yorgan yakmak size kısa vadede zafer havası kazandırabilir. Ama Akp denen şu azgın dinci-kapitalistlerin partisinin talancılığına,sınır tanımazcılığına su taşımak sizin tercihiniz. Odamız hükümetle neden inatlaşıyor, iş kapamıyoruz, kadro alamıyoruz demek basit bir çıkarcılıktır. Zaten imo gibi özünde muhalif olan odaları da düşünürsek inşaatçıların alımlarda daha çok kadro kapmasının nedeninin rant ekonomisinde mesleklerinin daha işlevli olduğunu görürüz. yani siyasi söylemler ie alınan kadrolar arasında bir ilişki yok. herşeyi rantiye belirliyor.

Tmmob yasası hükümetin önüne çıkan herkesi bertaraf etmek istediğinin bir kanıtı. bir mühendisin çıkıp bu yasaya göbek atması trajikomiktir.


ben geldim gençler
Aday Memur
09 Ocak 2015 19:48

Gitsin artık kumda oynasınlar.Heslere karşı olan elektrik mühendisleri sizi.


turkuazmizra
Kapalı
09 Ocak 2015 20:03

Baştan aşağı BOŞ konuşmuşsun. Ankara da 500 lira karşılığında şantiye şefliği imzası atılıyor. yapı denetim denen saçmalıklarda asgari ücrete mühendis çalıştırılıyor ayrıca bi dünya da kağıt üstünde 300 500 liraya çalışan mühendis var. Bunun temel sorumlusu hakkımızı savunmayan odadır. Ben bir inşaat mühendisi olarak odanın zerre faydasını görmedim konur sokakta anarşistlerle kol kola yürümekten düzenledikleri kokteyllerde kendilerince mühendisliği kurtarmaktan başka halta yaramazlar. Gecikmiş ama son derece yerinde bir karar.

turkuazmizra
Kapalı
11 Ocak 2015 00:24

Odada çalışanların işi gücü yok ya hani malum gelip burda konuyu eksilemişler. Özellikle odalarda çalışan Omurgasız sözde Mühendislere ve ne olduğu nerden geldiği bilinmez aylak mesai arkadaşlarına sesleniyorum; sizin devrimiz bitmiştir. Gün gelecek "ulan yan gelip yatacağımıza, her gördüğümüz anarşistin Peşine düşüp en önden gideceğimize keşke azıcık da meslekle ilgilenseymişiz" diyeceksiniz. Şimdiden duyuyorum..

turkuazmizra
Kapalı
11 Ocak 2015 00:30

Ha bi de yavaştan iş bakmaya da başlayın o zaman Göreceksiniz ki her yıl belirlediğiniz ve sadece odada çalışan Mühendislere yani kendinize uyguladığınız asgari mühendis maaşı piyasada nerelerde. Gelin piyasada müteahhit Taşeron yapı denetim dişlilerinin arasına girin de Görelim sizlerin de boyunuzun ölçüsünü.. Işvereninize tabi bir iş bulabilirseniz dersiniz artık "ama patron asgari mühendis maaşına riayet edin 1500 lira nedir" diye. Bu işler kokteyl düzenlemeye konurda şov yapmaya benzemez gençler hadi kib bye ;)

Aeriona
Aday Memur
11 Ocak 2015 00:46

Arkadaşlar eczacılar odasınındüşünü her mahallede bir eczane var deyip kontejanlarının artmasını engelliyorlar bi de barolar mesela uzaktan eğitim hukuk olmasının önüne geçtiler neden açık öğretim de iiibf varken hukuk yok barolar sayesinde oysaki uzaktan Eğitim'in en rahat yapıalcağı bölüm hukuk ama barolar buna ve AÖF de hukukmaçılmasının önüne geçiyor ama mühendis odaları heryerde mühendislik açılması karşısında ne yaptı


Aeriona
Aday Memur
11 Ocak 2015 00:49

Uzaktan eğitim mühendislikler artmaya başladı şimdi tüm MYO mezunları mühendislik tamamlıyor odalardan ses yok ama neden her Bölümün AÖF si açılırken hukuk Bölümü'nün açık Öğretimi yok bu sayede mesleğin kalitesini koruyorlar yakında MYO Mezunlarına da bir sınavla mühendislik tamamlama hakkı verilir eminim odalar buna hiç ses çıkarmaz


Aeriona
Aday Memur
11 Ocak 2015 00:50

TMMOB baroların yüzde biri kadar etkili olsaydı çok şey değişirdi


turkuazmizra
Kapalı
11 Ocak 2015 01:01

TMMOB un her ile mühendislik fakültesi açılması be dgs ile verilen kontenjanların artırılmasına karşı hiçbir şey yapmaması şaşırılacak bir durum değil aksine alttan alttan desteklediler. Çünkü onların tek Hesabı odalara gelecek yeni üye sayısıXaidat tutarı=para Bide gelip burada bu zihniyeti savunanlar var açın gözünüzü açın..

turkuazmizra
Kapalı
11 Ocak 2015 01:05

Neden tıp fakültelerinin kontenjanları yıllardır aşağı yukarı aynı sayılarda çünkü adam gibi işini yapan tabipler odası var konur sokak diyeceğim gene çünkü Ankaralı arkadaşlar bilir orada neler döndüğünü siz hiç tabipler odasını konurda gördünüz mü??? İşte tüm mesele budur.

Aeriona
Aday Memur
11 Ocak 2015 01:08

TMMOB nın aynı tabip odaları barolar eczacılar odası gibi etkin olması gerek bir dönem AÖF de hukuk açılacaktı ama barolar çok baskınlarım önüne geçti onların neden Say'ı artsın da daha çok aidat alalım derdi yok


turkuazmizra
Kapalı
11 Ocak 2015 01:17

Çünkü onların asıl derdi meslekleri.. TMMOB ya da herhangi bi odaya gittiğinizde zaten orda muhatap olduğunuz insanların hal ve hareketlerinden tek dertlerinin kendilerini düşünmek ve siyaset Peşinde koşmak olduğunu rahatça görürsünüz. Kısa bi süre önce imo da bi panele katıldım Arkadaşlarımın ısrarı üzerine tam bir rezaletti ilbanktan bir meslektaşımızdı sunumu yapan ama gelin görün ki sırf CV Sine başarısının sırları arasına "dua etmeyi" yazdığı için adamı o salonda oda personeli rezil etti..

turkuazmizra
Kapalı
11 Ocak 2015 01:20

Tanık olanlar yazsın işte orada konuşan oda personelini dinleyenler yazsın söylediklerinin mühendislikle ne alakası vardı? Panelin konusunu bilmesen bu adam siyasetçi dersin söylemlerinden. Bizim mesleğimizin önündeki en büyük engel bize en çok zarar veren TMMOB zırvalığıydı. Kurtuluyoruz sonunda şükür.

selimhzal
Kapalı
11 Ocak 2015 02:07

Seçim dönemlerinde oy istemek için arayan, oda kayıt belgesi (1 adet A4 çıktı) almak için uğradığınızda öncelikle tüm biriken aidatlarınızı ödetip üzerine de utanmadan 30-40 TL isteyen, kısacası üyelerine hiçbir faydası olmayan bir oluşumdan başka bir şey değildi zaten.


turkuazmizra
Kapalı
11 Ocak 2015 02:19

Arkadaşımız bir konuda umutsuz lisans mezunu. Diğer konuda belediyede sözleşmeli çalışıp mühendislere sallayan tekniker. Bir diğerinde ise 5000 lira maaş alıp burada millete akıl dağıtan asil şahsiyet.. Foruma yeni yeni takılıyorum bu tip elemanları deşifre etmeye devam edeceğim, edelim. Sağlıklı bir bilgi paylaşımı bu tipler yüzünden mümkün olmuyor. http://forum.memurlar.net/konu/2087912/2.sayfa http://forum.memurlar.net/konu/2087533/ http://forum.memurlar.net/konu/2087500/2.sayfa

turkuazmizra
Kapalı
11 Ocak 2015 02:25

@selimhzal Şimdi Ankara imo ya gidenden 6 aylık peşin taksit almadan hiçbir işleminizi yapmazlar Temmuz Ayında gidenden de 2015 in tüm aidat Parasını almadan tek bir işlem yapmazlar. Tek dertleri para..

selimhzal
Kapalı
11 Ocak 2015 02:39

Aynen hocam, 2 yıl önce vize başvurusu yaparken bir oda kayıt belgesi alayım diye gittim, aidatlardı belge ücretiydi derken 230 lira verip çıktım. 2008'den beri kaydım var odaya şu vakte kadar bir hayrını görmedim.


turkuazmizra
Kapalı
11 Ocak 2015 02:56

Odadan 4 Aşamalı oda kayıt belgesi alma allogaritması 1.Adım: ilk personel Bilgisayardan kaydınızı yapar. 2.adım:ikinci personel parayı teslim alır. 3.adım:üçüncü personel makbuz keser. 4.adım:dördüncü personel makbuzu ve belgenizi imzalar. Sorulması gereken soru ise Bu iş için neden 4 personel var? Bu oda mı bizim haklarımızı savunacak a dostlar?

bora18
Kapalı
11 Ocak 2015 04:18

Mühendisler odası haddinden fazla siyasete bulaşıyordu. Siyaset yapmak kötü bir şey değildir kastım o değil. Ama asli görevi olan mühendislerin haklarını savunmak yerine kendini tamamen siyasete vermiş bir kurum görünümündeydi.

En basiti her tarafa mühendislik fakültesi açıldığında ve böylece meslek kıymetten tamamen düşürüldüğünde bir tepki vermediler. Belki işlerine geldi, aidat parası açısından.

Hükümete gelirsek zaten amaçları kötü bunu hepimiz biliyoruz. Meslek örgütlerini ele geçiremedikleri için pasifize etmek istiyorlar.


ögrencids
Memur
11 Ocak 2015 06:24

aöf mühendsilik yoktur uzaktan eğitim sadece endüstiri mühendsliği gibi bölmlerde var adamlar isteselerde insaatın makinanın kimaynın uzağını açamaz çünkü lab deney meseleleri var.. bu 1 2.si zaten marmara bölgesindeki üniversitelerden (sanayi old için istanbuldaki top üniler koü(yıldız eski kampüsü) saü (eski itü smf)) ankaradaki (odtü gazi bilkent ankara hacattepe) izmirdeki (ege 9 eylül ) ve yeni parlayan ve yüzde yüz ing egitim verdiği için gazi antep(ODTÜ ESKİ KAMPUSU) ve çukur ova üniversiteleri dışında okuyan mühlik öğrencileri zaten çöp durumundalar ve zaten nitelik gerektiren işlere giremeiyorlar argelerde çalışamıyprlr çünkü dil yok program yok bence sadece maramara bölgesindeki ankara ege ve doğuyada kalitesi arttırlımıs gazi antep vb üniversitelri dısındaki okullarda mühlik eğiitmi verilememli 15 i geçmemeli müh fakültesi sayısı

Aeriona, 9 yıl önce

TMMOB baroların yüzde biri kadar etkili olsaydı çok şey değişirdi

Toplam 71 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi