Editörler : "eskiyara"Pangaea
24 Ocak 2015 22:20

sağlik özrü mem' i dava etme

arkadaşlar durumumu kısaca açıklayım. ben polis memuruyum. zorunlu şark görevim dolayısıyla bu yaz sonuna kadar şırnak' tayım. eşim sınıf öğretmeni, 2,5 yaşında oğlum var ve otizme teşhisi konuldu. özür grubunda eşimin tayini kayseri - develi ilçesine bağlı bir köye çıktı. i̇l merkezine 62-63 km civarı mesafe ve kışın yol erciyesten geçtiği için ulaşım git gel işi zor deniliyor.

geçen yazdan beridir eşim çalışmıyor oğlumun tedavi ve eğitimi ile ilgileniyor. üniversite hastanesinden oğlum adına;

"hastanemi̇zce tanisi yeni̇ konulan, hastanin yeni̇ başlayan ve uzun süreli̇ tedavi̇si̇nden dolayi ve yaşi küçük olmasi sebebi̇ i̇le özel eği̇ti̇me aliştirilmasi, tedavi̇ni̇n devami i̇çi̇n anneni̇n refakati̇ne, yakin i̇lgi̇ bakim ve deneti̇mi̇ne muhtaçtir. ai̇le bütünlüğünün korunmasi gerekmektedi̇r. üni̇versi̇teleri̇n çocuk ruh sağliği bölümleri̇ni̇n ve özel eği̇ti̇m merkezleri̇ni̇n bulunduğu i̇llerde ai̇lesi̇ i̇le bi̇rli̇kte yaşamasi sosyal ve ruhsal geli̇şi̇mi̇ açisindan uygun görülmüştür. anne ve babasinin şu an yaşadiği (şirnak) şehri̇n sosyal uyaranlari di̇kkate alindiğinda, küçüğün bu şehi̇rde geli̇şi̇mi̇ni̇ sürdürmesi̇ hastaliği i̇le i̇lgi̇li̇ kötüleşmelere yol açabi̇leceği̇, anne ve babasinin görev yaptiği yerde kalmasi durumunda hayati̇ tehli̇ke arz eden olaylarin ortaya çikabi̇leceği̇ kli̇ni̇k kanaati̇ne varilmiştir. durum bi̇ldi̇ri̇r heyet raporudur"

i̇bareli heyet raporumuz var. i̇lçeden il merkezine gidiş geliş sorunlu olacağı için bu heyet raporuna istidanen mem i dava etmeyi ve il merkezine atama istemeyi düşünüyorum. böyle bir durumu olan örnek dava kazanan varsa paylaşırsa sevinirim arkadaşlar. zaman bizim için önemli.

27 Ocak 2015 13:33

Senin gibi Sağlık Özrüne başvuru yapıp da yer değişimi olmayan onlarca yüzlerce kişi var. Maalesef bakanlık bunları görmezden geliyor. sanki keyfi yer değişimi istenmiş gibi ses çıkarmıyor.

sonra da alay eder gibi atamadan 1 hafta sonra yeni açılan okula öğremen atamak için başvuru

yaptırıyor. madem öyle o okulu özür grubunda açsaydın ya.

okulun yerini de söyleyim memurlar net araştırıp haberini yapsın.

Kayseri Kocasinan Taceddin Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi