Editörler : crops35
13 Şubat 2015 16:39

Teknisyen nakil olarak tekniker kadrosuna geçebilir mi?

Bilgisayar teknisyeniyim. Kurum değiştirmeyi düşünüyorum. 2 yıllık üst öğrenim bitirdim. Teknisyen kadrosunda çalıştığımı belirtip dilekçe yazacağım ama bir yandan da kurumumun açtığı ünvan değiştirme sınavına girmeyi düşünüyorum. Nakil talebim kabul olduktan sonra tekniker ünvanını kazansam sıkıntı yaşar mıyım? Bi arkadaşım dilekçeyi "kadroma uygun pozisyona geçmek istiyorum" şeklinde yaz demişti. Böyle yazmak çözüm olur mu? Ya da ünvan değiştiremezsem bile beni tekniker kadrosundan alabilirler mi?


gsmiy
Memur
04 Mart 2015 11:56

sanırım mümkün.

http://memurunyeri.com/2012-08-19-18-24-50/yargi-kararlari/gorevde-yukselme/4871-unvan-degisikligi-sinavina-girmeden-unvan-degistirmek.html

kpss ile üst öğrenim kadrosuna atanmada çalıştığın kurum onay vermek zorunda ama burda kendi kurumunun da muvafakatı şart galiba.

kendi soruma kendim cevap vermiş gibi oldum :D ama net bilgisi olan var mı yine de?


YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
04 Mart 2015 13:48

İşin hukuki tarafını bilmiyorum. Ancak mantıken, sizi alacak kurumda boş teknisyen kadrosu vardır ve o kadroya atamanızı yapmıştır. Tüm iş ve evraklar Teknisyen kadrosuna göredir. Kadrosuz memur çalıştırılamaz. Eğer o kurumda tekniker kadrosu yoksa tekniker olarak geçemezsiniz doğal olarak. Tüm işleri de teknisyene göre yaptıklarına göre tekniker olarak başlatamazlar. Bana teknisyen kadrosuna yaptıkları atamayı teknikere vermeleri mantıksız geliyor.

Dediğim gibi bu benim mantığım ancak malumdur bizde "olmaz, olmaz!" diye bir kural da var.

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi