Editörler : crops35

24 Şubat 2015 15:36

Belediye Personeli Kadro istiyor.

Çalışmakta olduğum belediye ve daha birçok belediyelerde. Sendikaya veya derneklere açık konuşmak gerekirse üye olma şansımız yok. Bazı arkadaşlar temizlik personeli görünüp yazı işlerinde çalışıyor. Bazıları operatör görünüyor ancak Basın, yayın halkla ilişkiler evrak düzenleme vs işleri yapıyor. Anlayacağınız tam bir muamma. Karayolları Sağlık Kurumları vs kamu kurumlarına kadro söylentileri alevlenmişken. Bizim durumumuz ne olucak bekliyoruz?


Iletisim
Daire Başkanı
25 Şubat 2015 10:16

Arkadaşlar ben belediyede bir daire başkanlığında yazı işleri bürosunda büro personeli olarak görev yapıyorum, yardımcı personel olarak geçiyoruz, lisans mezunuyum.

Belediyede 2. yılım ama daire başkanlığım değişti. Bu değişimde görevlendirme yapılmadı. Çünkü şirket sözleşmesi bittiğinde başka bir daire başkanlığına geçtim ve sıfırdan başlar gibi işlem gördüm. Aslında belediyede ikinci senem, 2013 girişliyim.

İki sorum var.

1- Belediyede bir daire başkanlığının yazı işleri bürosunda çalışan lisans mezunu personelin KADRO alma ihtimali var mıdır? (Aynı odada kadrolu işçi çalışıyor, aynı işi yapıyoruz.)

2- 1 yıllık çalışma şartı aranırsa, ben daire başkanlığı değiştirdim ve buraya sözleşmem bittiğinde görevlendirme yazılmadan geçtim. Aslında 2013 girişliyim. 1 yıl şartına takılır mıyım yoksa belediyeye 2013 yılında girdiğim mi esas alınır?

Lütfen 2 soruma da cevap veriniz, bir umuttur, yaşıyoruz işte. Herkese selamlar arkadaşlar.


birininbirisi
Kapalı
25 Şubat 2015 15:53

Asıl işi yapıyorsun fakat yardımcı işte görünüyorsun... Sendikana bir danışsanya


T.C. Vatandaşı
Aday Memur
01 Mart 2015 09:13

Birininbirisi nickli arkadaşım KİT'lerde yani devlet sektöründeki taşeronların hakkını savunma özellikle haklıyken savunmasını takdirle karşılıyorum fakat bunu yaymanız gerekiyor sesinizin gür çıkması için bu gerekli... Umarım devlet ASIL iş YARDIMCI iş ayrımı bir an önce yapar ve seçimlerden önce kaynamadan bu iş hallolur Allah büyük umutlarınızı kaybetmeyin forumlara TV lerde haberlere facebook ve twitter üzerinden olabildiğince yükleniniz bu ülkenin kanayan yarası malesef, devlet sektöründeki aynı işi yapmasına rağmen hakkını alamayan insanların birlikte hareket etmesi gerekli umarım herkesin gönlüne göre olur.


birininbirisi
Kapalı
02 Mart 2015 12:00

Belediyelerdeki arkadaşlar buraya...biz mahalli idareler olarak görünüyoruz sıkıntı var...


Iletisim
Daire Başkanı
03 Mart 2015 14:02

Aşağıdaki paragrafta olmayanların, her ne kadar %100 netlikte olmasa da, KADRO ALMA İHTİMALİNİN BULUNDUĞU yazılıp çizilmeye başladı forumda.

5393 sayılı Belediye Kanununun 67 nci maddesi:

Belediyede belediye meclisinin, belediyeye bağlı kuruluşlarda yetkili organın kararı ile park, bahçe, sera,refüj, kaldırım ve havuz bakımı ve tamiri; araç kiralama, kontrollük, temizlik, güvenlik ve yemek hizmetleri; makine-teçhizat bakım ve onarım işleri; bilgisayar sistem ve santralleri ile elektronik bilgi erişim hizmetleri; sağlıkla ilgili destek hizmetleri; fuar, panayır ve sergi hizmetleri; baraj, arıtma ve katı atık tesislerine ilişkin hizmetler; kanal bakım ve temizleme, alt yapı ve asfalt yapım ve onarımı, trafik sinyalizasyon ve aydınlatma bakımı, sayaç okuma ve sayaç sökme-takma işleri ile ilgili hizmetler; toplu ulaşım ve taşıma hizmetleri; sosyal tesislerin işletilmesi ile ilgili işler, süresi ilk mahallî idareler genel seçimlerini izleyen altıncı ayın sonunu geçmemek üzere ihale yoluyla üçüncü şahıslara gördürülebilir.

Yazı işleri bürosu görevlisini ben mu paragrafta göremedim.

Kendi adıma umutluyum.


birininbirisi
Kapalı
03 Mart 2015 14:59

net anlayamadım iş makinesi operatörüde yok sanırım değilmi?


Iletisim
Daire Başkanı
04 Mart 2015 08:13

Ben de göremedim kardeşim;

ama dediğim gibi:

BURADA OLMAYAN HERKES KESİNLİKLE KADRO ALACAK diyemem asla.

Ben sadece söylentiler ve kanun maddesi üzerinden konuşuyorum.


cracc-x
Kapalı
04 Mart 2015 09:20

ben size söylim aga. bize 2016 başına kadar yeni bir sözleşme yaptılar şimdi. yani 1 yıl daha kesin olarak taşeronuz. seçimden sonraya kalıyor bu işler inanmayın sendikalardan haber bekliyoruz yada kadro gelcek felan gibi söylentilere. dikkat edin bu haberi yazıp günü güne atanlar hep yandaş medya.azcık seçim zamanına kadar akıllı olun araştırma yapın kendi bildiğinizi değil yazılanı çizileni okuyun. umut tacirlerine artık yem olmayın artık Türkiye değişsin kafalar. bir 12 daha bu zihniyeti isteyen taşıyabilir özgür bir yerdeyiz (öyle geçiyor ama) takım tutar gibi körü körüne parti tutmayın lütfen biraz da kendi geleceğinizi düşünün. siz aslanım, kaplanım diye gaza getirilirken senelerdir 5 kuruşa talim yaşayıp gittiniz ama bir geriye dönün hiçbir bakan vekil kaymakam vali başkan vs. geçim sıkıntısı duydunuz gördünüzmü. onlar sizi anlayamaz çünki hayatları garanti. bunun artık bilincine varın ve kendinizi,geleceğinizi düşünün...........


Iletisim
Daire Başkanı
04 Mart 2015 09:25

16 Mart'ta açıklama yapılacağını söylüyor Salih Örs. Kendisi bu dava ile çok özveri ilgilenen birisi. Asıl ve yan iş belli olabilirmiş bu tarihte. Facebook'ta Taşeron İşçi grubundan takip edin.


cracc-x
Kapalı
04 Mart 2015 09:59

16 martı 25 marta, onuda aybaşına atacaklarını garanti ederim size..


birininbirisi
Kapalı
04 Mart 2015 10:04

asıl iş ve yardımcı iş terimleri torba yasada zaten belirtilmemişmiydi yoksa kendi yaptıkları torbadan kendilerininmi haberi yok. şimdi topu sendikalara atıp zaman kazanmaktan başka birşey yapmıyorlar. 3. aya geldik bir adım yol ilerleyemedik. bencede günü güne atarak seçime kadar idare ederler ve hala bunlara oy veren insanın ben IQ sundan şüphe ederim.


Iletisim
Daire Başkanı
04 Mart 2015 10:35

Facebook'da yazılanlar üzerinden yorum yapmak ne kadar sağlıklı, bende bilemiyorum ama; söylentiler 16 Mart'ta yazıların imzalı şeklinin oluşacağı yönünde.


cracc-x
Kapalı
04 Mart 2015 10:52

http://www.kizilbayrak.net/ana-sayfa/sinif/haber/celik-taseron-koeleligine-devam/

adam göz göre göre sendikanın bağrında söylüyor taşerona deva diye biz hala o kelimeleri duymayıp yalanlarına inanmaya çalışıyoruz...Buyrun işte yol-iş sendikasında söylenen sözler ayın 22 si...bugün ayın 4'ü. Arkadaşlar bu yalan değildir de nedir. Yalan olmaması için bir açıklamada yok hani arkdaşlar şu tarihte demiştim ama olmadı felan gibi. Biz kış uykusuna devam yani.


birininbirisi
Kapalı
04 Mart 2015 18:58

16 martta olacağı ben söyleyeyim size başbakan mahkeme kararı olanlara kadroyu verecek biz yine el sallayacağız umutlara. Bizimle ilgili yani taşeronlarla ilgili hiçbir çalışma yok şu anda.Olsada zaten artık yetişmez çünki meclis ve hükümet seçim mevsimine girdi. Köleliğe devam gittiği yere kadar :/


cracc-x
Kapalı
06 Mart 2015 09:29

Duyduğum kadarı ile ortadoğuda sular ısınıyor. Acaba bir operasyonmu söz konusu? Ben size söyliyeyim zaten meclis seçim tatiline girecek, operasyon tezkerelerininde bu türbe olayında aldılar. Şu anda tek sorun israille dalaşıp türkiyeyi ortadoğuya çekmek. Taşeronlar kimin umrundaaa peheeyy tey tey............


cracc-x
Kapalı
09 Mart 2015 17:51

TAŞERONLAŞMANIN İLK ADIMI

Bakanlığın taşeron işçilere yönelmesini, bu alanda taşeronlaşmanın ilk adımı olarak gördüğünü belirten Kahveci, ?Dün ambulanslar için ihale çıkarılmıştı. Bugün şoförler taşeron oluyor. Yarın bir sonraki adım tümüyle özelleştirme ve kamu çalışanlarının görevlerine son verme olacağı da açıktır. Nitekim memurların iş güvencesini kaldırılmak lazım diye iktidar seslendiriyor. Bu tür alımlarlada bunun önü açılmak, zemin hazırlanmak isteniyor? dedi.

http://www.mynet.com/haber/guncel/bakanligin-taseron-isci-karari-tepki-topladi-1737464-1


birininbirisi
Kapalı
13 Mart 2015 10:03

Sağlıkçılara %50-70 arası zam geldi....Hayırlı olsun :/

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi