Editörler : "eskiyara"Pangaea
04 Mart 2015 15:34

stajyer öğretmen almak zorunlu mu?

Sayın hocalarım.. okulumuza stajyer öğretmen adayları (üniversiteden öğrenciler) gelecekmiş.. benim de 6 kadar öğrenciyi almamı istedi idare ama ben istemiyorum.. bunda bir zorunluluk var mıdır? bir iki bakındım ama bulamadım.. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..


xrainmannx
Yasaklı
04 Mart 2015 19:18

Okulunuzda branşınız da başka hocalar varsa onlara verebilir. Ama tek siz iseniz almak zorundaısnız diye biliyorum. Ya da diğer hocalar da almak istemezlerse bu durumda hepsini size veremez. Eşit dağıtır. Dediğim gibi; önce braş sayısına, daha sonra isteğe olmazsa eşit dağıtmaya gitmelidir. Size verme zorunluğu ancak bu koşullarla oluşabilir.


selvi_03
Memur
04 Mart 2015 20:28

bir öğretmenin stajyer alabilmesi için 10 yıllık öğretmen olması gerekmez mi? ben öyle biliyorum.. ne anlamı var ki o zaman stajyerlik mevzusunun.. amaç öğretmen adaylarına yol göstermek, örnek olmak değil mi? bunun için de tecrübeli bir öğretmen olması gerekmez mi?


fenog
Kapalı
04 Mart 2015 21:22

bence alın hocam, ek ücret alıyorsunuz ve konuları onlara anlanlattırsınız bazen:)

eğitim fakültesinden mi geliyorlar mış yoksa formasyoncular mı? çünkü ytü de bir hoca anlatmıştı formasyon peynir ekmek gibi dağıtılıyormuş. mesela şu an 2 bin öğrenciye bu konuda eğitim veriyorlarmış. hatta geçen dönem yaz ve güze sığdırıp 5 ayda bitirp şubat ataması yetiştirmişler yök nedeniyle.


AkÖgretmen34
Yasaklı
04 Mart 2015 22:22

Ben 1 yıllık öğretmen iken stajyer öğrenciler gelmişti sorun değil kaç yıllık olduğunuz.


delgado_67
Aday Memur
04 Mart 2015 22:24

hocam bilgim yok o yuzden soruyorum okullarda özel eğitim veren özel öğretmen arkadaş varmdır aranız


memurolabilsem
Genel Müdür
05 Mart 2015 22:39

2.yılımda stajyer öğrenci gelen biri olarak çok yıllık olmanın bir öneminin olduğunu düşünmüyorum aksine ne kadar genç öğretmen olursa o kadar koordine çalışıyorsunuz stajyerle daha verimli oluyor bence,tabi çok yıllık öğretmenlerin tecrübelerinden lütfederlerse yararlanılırsa şahane olur ama okullarda stajyerlik işlemiyor ben stajyerken gitmedim çok fazla bir şey kattığını görmedim eksikliğinide atanınca dumadım,bana da stajyer öğrenci geldi onlara da stajla öğretmenliği öğrettiğimi falan düşünmüyorum ama işlerini iyi yapmalarını göstersek yeter zaten salla başı al maaşı mantığı verilmesin daha ne olsun:)

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi