Editörler : crops35
13 Mart 2015 13:15

Bilenler yardımcı olsun lütfen evrakta sahtecilik ?

Çok yakın bir arkadaşım kpss 2014 sınavına giriyor ve 68 alıyor daha sonra ailesi üzülmesin diye internet üzerinde ufak bir oynama ile puanı değiştirip bilgisayara bu dosyayı kaydediyor ve babasına bunu gösteriyor üzülmemeleri için. Bir gün arkadaşım işteyken babası bu belgenin çıktısını alıyor ve kpss puanı ile alım yapan bir kuruma bu belge ile oğlunun adına başvuruyor, tabi kurum belgenin sahte olduğunu anlayınca kpss ye giren bu arkadaşım hakkında suç duyurunda bulunuyor. Tebligat geliyor ve savcıya ifade vermeye gidiyor. Savcıya durumu olduğu gibi anlatıyor ancak anladığım kadarıyla savcı bey arkadaşın ifadesini alıp hiçbirşey söylemeden bırakıyor ifadesini imzalatıyor. Arkadaşın anladığı kadarı ile savcı bey olayı mahkemeye sevk etmiş. Şimdi asıl soru bu olay başına ne gibi bir bela açar ? Aslında ortada kurumu kandırmaya çalışmak gibi bir niyet söz konusu bile değil üstelik belgeyi götürende arkadaşımın babası. Belge internet çıktısı herhangi bir imza taşımıyor. Babasıda sahte olduğunu bilmeden götürmüş art niyet kesinlikle yok suça teşebbüste yok ve sicilide temiz nolur yardımcı olun bu olay karşısında ne yapmamız gerekir ? bu olay evrakta sahtecilik suçuna girer mi ? ve hapis cezası alma gibi bir durumu varmı ? duruşma günü 1 nisanda kendisini nasıl savunması gerekir ?


kocaelilee
Aday Memur
16 Mayıs 2015 00:41

Avukat ile Savunması gerekiyor

Muzayakahalli
Aday Memur
16 Mayıs 2015 02:10

Resmi belgede sahtecilik

Madde 204- (1) Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Hata

Madde 30- (1) Fiilin icrası sırasında suçun kanuni tanımındaki maddi unsurları bilmeyen bir kimse, kasten hareket etmiş olmaz. Bu hata dolayısıyla taksirli sorumluluk hali saklıdır.

Md 204 e göre ikiniz de sorumlusunuz ama baba md 30 a göre ceza almaz. Suçu ikrar etmişsin senin için en iyi sonuç hakimin alt sınırdan ceza vermesi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı diye düşünüyorum

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi