Editörler : crops35
14 Mart 2015 20:06

Forum kurallarına dair birkaç hatırlatma-Lütfen okuyalım.

Forumda açılan başlıkların ve yazılan mesajların küçük harf ile yazılması forum kurallarının gereğidir. Şimdiye kadar büyük harfle açılan başlıkları ve büyük harfle yazılan mesajları düzeltmeye çalıştım. Ve ilgili arkadaşlara hatırlatma babında mesajlar gönderdim. Buradan konuyla ilgili bilgisi olmayan arkadaşlara hatırlatma adına;

1. Büyük harfle başlık açmayınız.

2. Büyük harfle forumda yazışma yapmayınız (Böyle başlık ve yazışmalar içeriğine bakmadan silinecektir.

3. Paylaşımlarda küfür argo hakaret vb. tavırlarda bulunmayınız.Bu ve benzer sebepler cezayı gerektiren sebeplerdir.

4. Forumla ilgili diğer bilgileri http://forum.memurlar.net/yardim/ adresinde bulabilirsiniz.

5. Başlık açmadan önce konunuz ile ilgili daha önce açılmış bir başlık olup olmadığını sağ üst taraftaki "Ara"butonunu kullanarak araştırınız.Varsa o başlık altında devam ediniz.

6.Uygun olmayan profil resimleri veya profiller içindeki yorum ve mesajlar ceza gerektirir bunun hakkında şikayetleriniz için herhangi bir editöre ulaşabilirsiniz.

Forumları ahlak ve görgü kuralları içerisinde kullanınız.

Türk ceza kanunudaki bilişim (internet) suçları

Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak taciz veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir. Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur. Hakaret, sövme ve şantaj 3 aydan 2 yıla kadar hapis hakaret suçunun, ceza, hakaretin alenen işlenmesi halinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi halinde, üçte biri oranında artırılır.

İlgili kanuna göre delillerin savcılığa intikal etmesi için buradaki mesajlarınız kanıt olarak sunulabilecek ve kimlik bilgileriniz internete bağlı bulunduğunuz kaynaklar ile IP adreslerinize göre tespit edilebilecektir. Söz konusu ilgili kişilerden mağdur kişi bu forumlardaki ifadeleri öne sunarak bu olayı savcılığa intikal ettirebilecek ve manevi tazminat davası açabilme hakkına sahip olacaktır. Bu durumda yapacağınız yorumlar ve sözlerinizi yazmadan önce ikinci defa düşünün! Mesajlarınızı dilediğinde silemeyeceğinizi ve uzun zamanlar boyunca forumlarda kalacağını da unutmayınız. Silinen mesajlar memurlar.net arşivlerinde saklanmaktadır.Herhangi bir soruşturma halinde gerekli mercilerce sorgulanabilmektedir.

Keyifli paylaşımlar dilerim.

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi