Editörler : F16 Gökçen
24 Mart 2015 11:51

Ales Başvurusu Eğitim Bilgileri Hk. Bir Soru

Arkadaşlar merhaba, öncelikle sınava hazırlananlara başarılar dilerim. Ben de bu Bahar dönemi için sınava başvuracağım ancak iki sorum var.
Ben ilk kez üniversitede ALES'e girmiştim, o nedenle fotoğrafım şu an kullanılabilir durumda. Ancak eğitim bilgilerimde en son lise bilgisi işlenmiş durumda. Kılavuza göre eğitim bilgilerime yeni bilgi ekletmek/güncellemek istersem ÖSYM Başvuru Merkezi'ne gitmeliyim. Ama başvuru sistemi, üniversite bilgim ekli değil diye başvurumu engellemiyor şu an. Sanki isteğe bağlı gibi geldi bana. Bu şekilde başvurabilir miyim? Bir sorun çıkar mı?
İkincisi de başvuru merkezine gitmem gerekirse, diplomanın onaylı örneği istenmiş ancak nereden onaylı bir belge bu bilgisi olan var mı? Noter onayı mı isteniyor? Kılavuz bu konuda açık değil gibi geldi bana. Orijinalini başvuru merkezinde ibraz etsem ve bir fotokopisini bıraksam yetmez mi?
Bilgisi olan arkadaşlarımın yardımını rica ederim. İyi Çalışmalar.


vay marsu
Kapalı
24 Mart 2015 12:38

basvuru merkezine git hocam sistemden mezuniyet bilgilerini guncelle ki her sinav da tekrar ugrasmak zorunda kalmayasin.diplomanin ya aslini goturup gostericeksin onlar fotokopisini alacak senden eger dip.orijinali elinde yoksa eger fotokopisinin noter onayi olmasi gerekli ama sanirim senin diploman elinde yani onu gorur bakip gA¼ncellemeni yapsinlar

alfonso-cuaron
Aday Memur
24 Mart 2015 23:33

Cevabınız için çok teşekkürler, diplomanın aslı elimde mevcut o halde yarın gidip hem onu ibraz edeyim hem de başvurumu yapmış olurum. Anladığım kadarı ile bilgileri güncellemek yararıma olacak.

Hazırlanan arkadaşlara tekrar başarılar, iyi çalışmalar.


vay marsu
Kapalı
25 Mart 2015 23:04

Aynen hocam guncelle li sonraki her sinavda lazim olacak ki onarim ilk ve son sinavin pola atana gidesin .)
Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi