Editörler : crops35

muhendisprogramci
Aday Memur
04 Haziran 2015 08:49

Değerli arkadaşım,

Demek istediğim buraya girip kuru sıkı atmakla olmuyor bu iş. Eyvallah bir şey çıkmış ortada resmi gazetede yayınlanmış o da güzel sormak lazım kaç kişi kurumunda bir yerlere gidip böyle bir şey varmış diye idarecilerini dürtüklüyor. Seçimle bu işin alakası yok, ilk olarak gidip yöneticileriniz olacaklara bunu dillendireceksiniz isteyeceksiniz sürekli adamlar bezsinler çünkü bir seferde bu işi anlayacak kimse yok kırk sefer diyeceksin bunlara. teknik hizmet olayıda Sayın Süleyman Kanik sayesinde olmuş bir olaydır o koşturmuştur bu işin peşinden ve o da bu işi yaparken milletten abuk sabuk tepkilerle karşılaşmıştır. İşin özü seçimi beklersek hükümetin kurulmasını bekleriz sonrasında bakanların yerine oturmasını bekleriz beklerizde bekleriz bir an evvel bütün kurumlarda bulunan arkadaşlar ile iletişimi sağlayıp yöneticilerden bu olayın gündeme getirilmesini talep etmeliyiz toplantı odalarında çay içmeye ara verip bizim bu iş içinde bir adım atmalarını sağlarız. Bu sorunuda temelde maliye bakanlığı bütçe şubesi çözecektir.

kayam, 9 yıl önce

Sayın mühendisprogramcı,

Zaten yeni bir olgu ile karşı karşıyayız. Bu başlık bir çalışma başlangıcı olarak, birlikte hareket etmek adına tarafımca açılmıştır. Hali hazırda seçim dönemleri durgun zamanlar olduğundan şu an için bu konuda birşey elde etmek zor. Ancak seçimden sonra yeni hükümetle birlikte bu konuya ağırlık verilebilir.

Teknik Hizmetlere geçiş tabiri yerindeyse ite kaka olmuştu ve 3 yıl sürmüştü. Bununla ilgili ne bir plan ve bir çalışma yoktu. Ancak şu anda resmi gazete de yayınlanmış bir plan var. Yani hukuki ve resmi bir dayanak var. Bu bakımdan Teknik Hizmetlere geçişe göre çok daha avantajlı bir durum var. Gerek çalışırken ve gerek emeklilikte maddi olarak pek çok avantajımız olacak.


Scooby doo
Genel Müdür
09 Haziran 2015 08:33

eğer bu kadro programcı ve çözümleyici kadroların yerine ihdas edilecekse sınavsız geçiş yapılmalıdır. Belki bir eğitim süreci sonucunda kadro transfer işlemi gerçekleştirilir.


tekniköz
Aday Memur
09 Haziran 2015 16:19

kamuda bilgisayar teknikeri olarak görev yapan bilgisayar mühendisliğini bitirenlerin durumu ne olacak bu konuda bilginiz var mı? Bence bu durumda olanlarında bu kapsamda değerlendirilmeleri gerekir.


kayam
Aday Memur
10 Haziran 2015 01:53

Akademik olarak 2 yıllık (ön lisans) bilgisayar bölümünü bitirenler programcı, 4 yıllık (lisans) bilgisayar bölümünü bitirenlere ise bilgisayar mühendisi denilmektedir. Bilgisayar Teknikeri diye bir unvan ben duymadım. Acaba meslek lisesinin 4 yıllık teknik lisesinden mi mezunsunuz. Onlara sanırım bilgisayar teknikeri denebilir.

Kamu da programcı olmak için 4 yıllık lisans veya 2 yıllık mezunlarından sadece bilgisayar programcılığı bölümü bitirenler programcı unvanı sınavına alınıyor. Liseler ise bu unvan sınavına giremiyor.

Sanırım siz 2 yıllık ön lisans mezunusunuz ama tekniker unvanı ile çalışmaktasınız. Kurumunuzda unvan değişikliği sınavının açılması ve bu sınavdan başarı sağlayarak programcı unvanına geçmeniz gerekiyor. Yoksa sadece tekniker olarak değerlendirilirsiniz.


kayam
Aday Memur
10 Haziran 2015 01:55

Malesef kamuda bazı unvanlarda detaylı ayrım yapılmıyor.


BAZAARAN
Şef
10 Haziran 2015 09:45

Hcm bırakınız ayrım yapabilmeyi ellerinden gelse çıkarlar için tanınmaz bir hale getirmek için bile her türlü yola başvuruluyor emin olun bundan.

kayam, 9 yıl önce

Malesef kamuda bazı unvanlarda detaylı ayrım yapılmıyor.


tekniköz
Aday Memur
17 Haziran 2015 11:05

Bilişim alanında oluşturulcak olan kadrolara kamuda bilişim birimlerinde ihtiyaç dan kaynaklanan ve bu nedenle bu birimlere dahil olup kendini geliştirmeye çalışan benim gibi (teknik hizmetlerin baska birimlerinden olan (elektrik gibi) uzaktan eğitim yoluyla bilgisayar prog. ve bilgisayar mühendisliği okuyan)arkadaşlar da epeyce vardır diye düşünüyorum.Bunlarda bu kapsamda değerlendirirler umarım....


shibumi1982
Aday Memur
26 Haziran 2015 12:12

Bu işlerle ilgilenen süleyman bey vardı.


BAZAARAN
Şef
28 Haziran 2015 23:23

uzun zamandr yeşil sahalardan uzaktır hcm kendileri.Ne bir gören ne bir duyan vardır.

shibumi1982, 9 yıl önce

Bu işlerle ilgilenen süleyman bey vardı.


mateja9
Aday Memur
03 Temmuz 2015 16:25

Bu konuda herhangi bir gelişme var mı arkadaşlar ?


mesutsener
Aday Memur
01 Eylül 2015 21:07

Konu hakkında herhangi bir gelişme var mıdır?


fındıklı78
Aday Memur
03 Eylül 2015 09:23

İnşallah olur:)


infortech
Aday Memur
15 Haziran 2016 11:16

arkadaşlar bayağı bir zamandır kendi özel işlerimden dolayı formu takip etmem fırsatı olmadı hepinize tekrardan merhaba ben bizim çözümleyici ve programcı kadrolarının tamamen artık teknik hizmet sınıfına alındığını biliyordum ama geçen memur toplu sözleşmesinin maddelerini okurken hala bizim th sınıfına geçirilip geçirilmeyeceğimiz maddesi vardı yanlışmı anladım acaba bu konuda net bilgisi olan bir arkadaşım beni bilgilendirebilirse çok sevinirim şimdiden tşk

Toplam 53 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi