Editörler : ayşegül bgm

Minik El 2.
Memur
28 Mayıs 2015 08:26

KILAVUZUN BU MADDE NE DİYOR?1- Bu düzenleme sadece teknik ve sağlık hizmetleri sınıfındaki kadrolar içindir.2- Bu maddeye göre, lisans düzeyinden sınava giren bir adayın, eğer önlisans veya lise düzeyinden teknik veya sağlık hizmetleri sınıfındaki bir kadroya atanmalarına hak sağlayacak diplomaları var ise, bu kişiler, ÖSYM Aday İşlemleri bölümünden alt öğrenimlerinin de kaydını sağlayabilecektir. Bu kayıtlar ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden 3-14 Kasım 2014 tarihleri arasında yaptırabilecektir. Böylece, aday, lisans puanı ile alt diploması var ise (teknik veya sağlıktan) önlisans veya lisans düzeyindeki kadrolara da başvurabilecektir. Örneğin bir mühendis eğer teknik bir önlisans veya teknik bir liseden mezun ise, teknikerlik veya teknisyenlik kadrolarına da KPSS3 puanı ile başvurabilecektir.3- Bilindiği üzere lisans sınavının kolay mı zor mu geçtiği ile önlisans/lise sınavının kolay mı zor mu geçtiği hususu, sınava giren adayların toplamının verdiği cevaba göre değişmektedir. Ancak Danıştay ağırlıkları farklı olmasına rağmen bu iki puanı eşdeğer görmüştür.4- Bu düzenleme teknik ve sağlık hizmetleri sınıfındaki kadrolara sadece önlisans veya sadece lise düzeyinden başvuracaklar için büyük bir dezavantajdır. Zira bu adaylar sadece kendi düzeylerindeki adaylar ile değil aynı zamanda lisans düzeyindeki adaylar ile de yarışacaklardır.


BilalTasatan
Aday Memur
28 Mayıs 2015 15:11

bence lisans örnek olarak verilmiş yani önlisanslarıda kapsıyor


Minik El 2.
Memur
28 Mayıs 2015 16:12

Evet o anlamda çıkıyor. Hayırlısı olsun bakim.


dılda12
Memur
28 Mayıs 2015 19:45

şimdi arkadaşlar bu alttan tercih vercekler sıralamaya dahil mi ?? Ösym yi aradım dahil deil diyor büyük ihtimal siz önceden tek bir bölüm seçerek sıralamnıza bakmıssınz arkadaşlar 5 bölümü işaretleyip bakmanız gerekiyodu sonradan bölümler birleşti tek bi kodda o yüZden sıralamanız geriledi diye düşünüyorum

BilalTasatan
Aday Memur
28 Mayıs 2015 19:47

bende aynı dılda12 nin düşündüğü gibi düşünüyorum


Minik El 2.
Memur
28 Mayıs 2015 22:38

Kafam allak bullak oldu. . Benim bildiğim de diğeri gibi ama. Afedersiniz de eğer onlar sralamaya dahil değilse sralama olmadan atanacak diğerleri ve torpili olan atanacak. Atanmayi falan unutalim böyle birşey olmaz hakkimi kimseye helal etmiyorum.

Toplam 26 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi