Editörler : Pangaea
21 Haziran 2015 21:36

HAGB ve KİT lere atanma hk. yardim

Merhaba arkadaslar.

Ben birkac hafta once sonuclanan bir mahkeme karariyla izinsiz olarak bazi sitelerin veritabanina girmek ve bazi bilgileri 3. sahislarla paylasmak suclarindan 140 gun ceza aldim. Cezam HAGB ye cevrildi. 5 yillik denetim surem varmis. Sucum nitelikli dolandiricilik kapsamina girip yuz kizartici suclar sinifindaymis. Bu durumda MKE ya da herhangi bir KİT e girme sansim var midir acaba? Avukatim bisey olmaz dese de hala 3310 kullandigindan tereddutte kaldim. Yardimlarinizi bekliyorum. Tskler.


tedirgin2218
Aday Memur
22 Haziran 2015 07:00

dostum polislik ve askeriye girmende sıkıntı yaşarsın belki ama bunun haricindeki memuriyetlerde bi sıkıntı yasamazsın çünkü aldığın ceza hukuken bir ceza deil uyarı ve 5 yıl sonrada o suçu hiç işlememiş gibi bir konumda olacaksın HAGB kararı olanlar sadece polislik ve askeriye sınavlarında giremez diye başvuru formunda belirtiliyor. hatta bu sınavlara girip kazanıp HAGB kararından elenipte danıştaya dava açıp tekrar geri dönüş yapan çok kişi var 6 ay altınada bi sıkıntı olmuyor galiba polislik ve askeriye için benim bidiklerim bu kadar


menhayilmaz
Aday Memur
22 Haziran 2015 14:46

Cevap icin tesekkurler. Burda ve baska sitelerde okuduklarim ekseriyetle celisen aciklamalar oldugundan ozellikle benzer durumu yasayan ya da sozkonusu kurumlarda calisan varsa onlari da dinlemek isterim. Tsk.


depdepduket
Memur
23 Haziran 2015 11:20

+


mkeoguz
Aday Memur
23 Haziran 2015 11:51

mke işe başlatmadan önce GÜVENLİK SORUŞTURMASI yapıyor....iyice araştır derim


menhayilmaz
Aday Memur
30 Haziran 2015 23:50

+++


menhayilmaz
Aday Memur
03 Temmuz 2015 19:21

+


kararsız3030
Kapalı
08 Temmuz 2015 20:29

valla hocam bu durumda olup gırenler varsa soylese daha iyi olur ama

benım anladıgım şu ;

hagb yi guvenlık ve arsıv arastırması yapan kurumlar gorebılıyor .

polıslık , tsk , mit ,

iç işleri dıs ıslerı gıbı vs vs arkdas mke demıs bak onu bılmıyordum yonetmelıgıne bakmak lazm ..

ama merkezi atamalarda engel olmaması lazım..ha bana soracak olursan hagb mahkumıyet dgıldır acık acık yazılmıstır zaten hıc engel olmaması lazım ..

türkiyede yasıyoruz adam trafıkte bıle durduk yere küfür edebılıyor veya iftira atan atana bırbırıne hagb de daha oncede kasıtlı bır suc ıslememıs olana verılıyor ve 5 yıl denetım suresı bana gore cok fazla ..

neuse konuya gelecek olursak kitlerde sorun olmaz dıye bılıyorum ..

657 48 de ki hırsızlık dolandırıcılık rusvet zımmet vs vs ısım ısım yazan suclar harıcı bıle adam hakaretten mesala ceza almıs ınfaz koruma memurluguna atanamamıs .. normalde zaten

hakaret tehdıt santaj taciz vs vs yanı yukarda ısım ısım yazılan suclar dısındakı verılen cezalarda 1 sene altı cezalarda memur olmak ıcın bır engel yok ama işte bazı kilit kurumlar eleyebılıyor ..

onun harıcı senınkı dolandırıcılık ama hagb verıldıgınden sıkıntı olacagını dusunmuorum acıkcası ..

bol sans

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi