Editörler : E.Kayı Han
30 Temmuz 2015 00:19

Kıbrıs Federasyonu...

yıllarca zaten boşuna annelik yaptık yavrumuz hiç bize tabi olmadı ki


a 1981
Yasaklı
30 Temmuz 2015 08:24

adanın hepsini toplasan 1 milyon insan yok. Hiçbir zaman çözülemeyecek sorunları olmadı. Ancak aşırı milliyetçi olan her iki kesimden fanatikler yıllarca olayı sürüncemede bıraktı. Malesef kaybeden Kıbrıslı Türkler oldu. Dünyada kimse tanımıyor, kimse ile bir futbol maçı bile oynama hakları yok. Kimseye tek kuruşluk mal satma hakları yok. Tek gelirleri Türkiye'den giden kumarcılar, özel üniversiteler ve Türkiye'nin para desteği. Artık onlar da AB üyesi olmak istiyorlar. Huzur istiyorlar. Bizim gibi hergün başka bir heyecan , kaos değil. İnsanlar olaya sizin gibi yavru-ana mantığıyla bakmıyor. Çocuklarının geleceğini düşünüyorlar.


a 1981
Yasaklı
30 Temmuz 2015 08:45

buna rağmen ne olup biteceğini kendileri belirleyecek.

Çözüm modeli masaya gelince referandumda her iki taraf da kabul ederse yıllar sonra bir Kıbrıs Federasyonu altında iki özerk devletten oluşan bir yapı öneriliyor sanırım. Avrupa Birliğine üye, kişibaşı geliri kuzeydeki sahillerin de turizime açılmasıyla 20bin-25bin dolar seviyesinde bir ülke.Akdeniz'in ortasında cennet gibi bir ada ve savaş, kargaşa yok. Daha ne olsun?

30 Temmuz 2015 09:09

en son ne zaman kıbrıs a gittin ?


a 1981
Yasaklı
30 Temmuz 2015 10:37

Kıbrıs'a hiç gitmedim. Nasip olursa gidip gezmeyi/görmeyi istiyorum.

İki tane kuzenim orada askelik yaptı.

İki tane kuzenim orada üniversite okudu. Bir yakındostum hala okula Hukuk okumaya devam diyor.

Acaba şu andaki KKTC cumhurbaşkanını uzaylılar mı seçti, yoksa oradaki halk mı?

Yada olası bir referandumda uzaylılar mı oy kullanacak, yoksa oradaki halk mı?

30 Temmuz 2015 13:25

o halde kıbrıs türklerinin bizlerden hiç hoşlanmadığını da duymuşsundur


a 1981
Yasaklı
30 Temmuz 2015 13:38

evet duydum, hatta çok şaşırdım.

Oradaki Türkler ve özellikle adaya sonradan bizim taraftan gitmeyip yerli olan Türkler; Türkiye'yi AB üyesi olmalarının önünde engel olarak görüyor. Yani biz onların AB üyesi olmalarını engelliyoruz. Bu nedenle binlerce kişi Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu ile gidip AB'ye yerleşiyor ve böylece KKTC ile hiçbir bağları kalmıyor.

Ben de diyorum ki, madem öyle ise anlaşsınlar ve kendi ülkelerinde kalsınlar. Neticede yine domografik olarak çok büyük bir karışma olmayacak. Yani din farkından ötürü ve kuzey-güney fedaratif yapısından dolayı herkes yine kendi tarafında olacak. Kıbrıs için en mantıklı çözüm iki devletli ve konfederasyondur. Zaten gidişat da oraya gidiyor..

30 Temmuz 2015 13:49

kısmen aynı fikirdeyiz.her koyun kendi bacağından asıla...yıllar yılı türkiye türkleri sevilmedi bizse gereksiz gurur yaptık toprağa...haaa bizden kat kat medeniler o ayrı...hala araba kullanırken aptal aptal bakışlara maruz kalıyorum kıbrısta araba kullanmanı tavsiye ederim farkı göreceksin

BEYZADE2
Müsteşar Yardımcısı
30 Temmuz 2015 21:39

Kıbrıs meselesi ne ekonomik nede nufus meselesidir.

Kıbrıs bizim güney karakolumuzdır.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi