Editörler : crops35
04 Ağustos 2015 11:43

Engelli İşçilere Yapılan Tayinde Ayrımcılık
Engelli işçiler kurum içi nakil hakkından kamu sermayeli kuruluşlar ve belediye gibi kurumlarda çalışan engelliler faydalanamamaktadır. Memurlara yapılan yeni düzenlemeler gibi engelli işçilere yapılmaması eşitsizlik değilmidir?

Bu ankete 30 günde, 8 kişi oy kullandı ve 03/09/2015 11:43 tarihinde sona erdi.


papit
Aday Memur
04 Ağustos 2015 13:32

arkadslar meraba engellı memurlar gorevde yukselme sınawı yakılacak dıe ekpss sayfasında okudum ama ben aday memurum sınawa gırebılır mıyım


zeytinimci
Daire Başkanı
04 Ağustos 2015 13:53

maalesef giremezsiniz, benim bile hizmet yılım 2 yıl 4 ay ama bende giremiyorum maalesef.


chipworld
Aday Memur
06 Ağustos 2015 08:15

Once biraz pismen lazım


chipworld
Aday Memur
18 Eylül 2015 09:52

Engelli işçiler için çıkarılan bir defaya mahsus kurum içi nakil yasasından sonra bizim gibi özerk kamu kurumlarında olanlar ,belediyeler ve il özel idareleri gibi kurumlarda çalışan engelli işçi arkadaşlarımız bu yasada kapsam dışında kalmıştır.

Bu yasa çıkacağı haberi yayılırken herkes ailesine ve memleketine kavuşacağı belirtilmiş ve bunun sevinci ile beklemiştir.Yalnız yasa bizim kurumlarımızın memleketlerimizde bağlı kurumu olmadığı için bizleri kapsam dışında bırakmıştır.

Engellilerin işçi veya memur gibi ayrılmasını değiş bir bütün olarak görülmesini ve memurlara yapılan düzenlemeler gibi bizlerede yeni düzenlemeler yapılmasını beklemekteyiz. Özellikle kurumlararası geçiş işe kısa bir dönem zarfı verilerek bizleri memleketlerimize tayin etmeniz ve bundan sonra işkurun il dışı başvuruyu engelleyen yasaları sayesinde bir daha böyle bir sorunun ortaya çıkmayacağınıda belirtmek isteriz.

Çoğumuzun yalnız yaşadığı ve kendine uygun bir eş bir aile kurma şansının olmadığı engellerimiz yüzünden büyük zorluklar çektiği ve ailesine ve arkadaşlarına ihtiyaç duyduğunuda göz önünde bulundurması gerektiğinide arz etmek isteriz.


chipworld
Aday Memur
28 Eylül 2015 08:59

up!

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi