Editörler : Pangaea
05 Ağustos 2015 16:09

Formasyonu olmayan matematikçi ögretmen olarak atanır mı?

arkadaşlar bilgidsi olan cevaplasın


memcedin
Aday Memur
05 Ağustos 2015 16:44

formasyon olmadan devlete atanması namümkün. anca dersanelerde üç kuruşa çalışabilir.


lordkaan
Şube Müdürü
05 Ağustos 2015 17:12

Ozel okullarda formasyon sarti yok ama kendini kabul ettirmek sikinti...

06 Ağustos 2015 19:00

Formasyonluların atamasından sonra yer kalırsa, ama böyle bir boşluk olacağını da sanmıyorum.


bbiyologg
Şef
07 Ağustos 2015 09:41

Devlete atanamazsın çünkü tercihte bile formasyon belgeni istiyorlar
07 Ağustos 2015 11:44

2010 yılında pedagojik formasyon eğitimi olmadan 16 kişinin bu kapsamda atandığı ve 7 alanda halen a

07 Ağustos 2015 11:46

0 yılında pedagojik formasyon eğitimi olmadan 16 kişinin bu kapsamda atandığı ve 7 alanda halen açık olduğu sayıları ile belirtilmiştir. İhtiyaç bulunan Denizcilik/Gemi Yönetimi ve Kaptanlığı, Gıda Teknolojisi, Sağlık/Acil Sağlık Hizmetleri, Ulaştırma Hizmetleri, Beden Eğitimi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Teknoloji ve Tasarım alanlarına kaynak birinci öncelikli yüksek öğretim kurumlarından yeterli başvuru bulunmaması durumunda ikinci öncelikli öğretmenlerin atanmasına devam edilmektedir.

27 Haziran 2011 Pazartesi 00:26

Türk Eğitim Sen'in internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda;

Talim Terbiye Kurulunun 07/07/2009 tarih ve 80 sayılı kararının 8. maddesine göre pedagojik formasyon eğitimleri daha sonra yaptırılmak üzere pedagojik formasyonunu tamamlamadan öğretmen olarak atananlar hakkında atamaya esas alanları ve atandıkları branşlardaki mevcut ihtiyacın ne kadar olduğu, bu şekilde 2010 yılında kaç öğretmen ataması yapıldığı ve bundan sonraki atama dönemlerinde bu yönde yapılacak atama olup olmadığı konusunda Türk Eğitim Sen olarak MEB'ndan bilgi talep edilmiş,

Bakanlık tarafından gönderilen cevabi yazıda 2010 yılında pedagojik formasyon eğitimi olmadan 16 kişinin bu kapsamda atandığı ve 7 alanda halen açık olduğu sayıları ile belirtilmiştir. İhtiyaç bulunan Denizcilik/Gemi Yönetimi ve Kaptanlığı, Gıda Teknolojisi, Sağlık/Acil Sağlık Hizmetleri, Ulaştırma Hizmetleri, Beden Eğitimi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Teknoloji ve Tasarım alanlarına kaynak birinci öncelikli yüksek öğretim kurumlarından yeterli başvuru bulunmaması durumunda ikinci öncelikli öğretmenlerin atanmasına devam edileceği de aynı yazıda belirtilmiştir.

07 Ağustos 2015 11:48

buna ne diyorsunuz


lordkaan
Şube Müdürü
08 Ağustos 2015 00:39

Hayır öyle bir şey yok. Bir Fef mezunu formasyonsuz tercih de bulunabilir. Ancak atanması imkansızdır. Nedeni de herkesin bildiği gibi öncelik hakkı durumu. Ama tercihler de formasyon belgesi isteniyor diye bir şey yok. Hatta formasyonu olan bir arkadaşım, tercihlerde formasyon belgesini götürmesine rağmen görevli memurun hatası sonucu formasyonsuz olarak tercih yapmış gibi görünmüş bu yüzden atanamamıştı(atanma sırasında olmasına rağmen).

bbiyologg, 9 yıl önce
Devlete atanamazsın çünkü tercihte bile formasyon belgeni istiyorlar

bbiyologg
Şef
14 Ağustos 2015 23:01

Belgesi eksik diye tercihleri onaylamaz MEB haliyle atanamamış olur öğretmenliğe.

lordkaan
Şube Müdürü
15 Ağustos 2015 18:29

Yahu yukarıda örnek verdik anlattık hala yok eksik evrak var diye MEB onaylamaz diyorlar.

Arkadaşım ÖĞRETMENLİK ALANLARI, ATAMA VE DERS OKUTMA ESASLAR'ı Madde 9 der ki,

" Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır. Bu eğitim süreçlerinden birini tamamlamamış ya da yeterli kredi almamış olanların öğretmen olarak ataması yapılmaz. Ancak, öğretmen ihtiyacının karşılanamadığı durumlarda, gereken nitelikleri taşıyan adayların atanmalarından sonra gelmek koşuluyla pedagojik formasyonu olmayanların atamaları da yapılabilir. Bu şekilde atananların adaylık dönemi içinde pedagojik formasyon kazanmaları için gerekli önlemler alınır."

Ha iddia ediyorum yarın birisi yine gelip böyle bir şey olmaz diyecek...


bbiyologg
Şef
16 Ağustos 2015 13:38

Tamam o zaman formasyonsuz başvursun bakalım alınıyor mu? Her şey kanuna yönetmeliğe göre olmuyor. Alınırsa tebrik edeceğim. :)

lordkaan
Şube Müdürü
16 Ağustos 2015 23:01

Ya arkadaş ben biliyorum, bizim milletimizde kusura bakmayın ben yanlış biliyormuşum deme huyu yok. Yahu alt tarafı özür dilerim diyeceksin hala burada ucundan kendini haklı çıkartma derdindesin.

"Devlete atanamazsın çünkü tercihte bile formasyon belgeni istiyorlar." dedin. "Hayır öyle bir şey yok. Bir Fef mezunu formasyonsuz tercih de bulunabilir." dedik ve örnek bir olay gösterdik. İnatla gelip "Belgesi eksik diye tercihleri onaylamaz MEB haliyle atanamamış olur öğretmenliğe." diye yalan yanlış bilgi verdin bu sefer de yönetmelik gösterdik. Şimdi de hatanı kabul etmek yerine "Tamam o zaman formasyonsuz başvursun bakalım alınıyor mu? Her şey kanuna yönetmeliğe göre olmuyor. Alınırsa tebrik edeceğim. :)" diyorsun. Bizde biliyoruz sıranın gelmeyeceğini. 2-3 mesaj yukarıda yazdık bu durumu zaten.

Ama "başvuramaz, tercihlerini onaylanmazdan" buraya gelmen de başarı tabi...


bbiyologg
Şef
17 Ağustos 2015 15:29

Ne özür dilemesi yahu? Ne kusur işlemişimde özür dileyecekmişim? Ego tatmini mi yapmaya çalışıyorsun hayırdır? Ben yardımcı olmaya çalıştım eksik halde sorun oluşturabilir diyorum. Herkes yine bildiğini okuyacak. Sana ne oluyor mesele oluşturacak kadar? Özürler falan bekliyorsun komik olma. :)
28 Ağustos 2015 06:15

olmaz


lordkaan
Şube Müdürü
28 Ağustos 2015 09:35

Ya arkadas saka gibi ya ahahah

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi