Editörler : Pangaea
08 Ekim 2015 13:25

KPSS için açık ve net mesaj veren parti yok - (mn haber)

http://www.memurlar.net/haber/540497/

1 Kasım'da tekrar seçimlere gideceğiz. Memur adayları çeşitli yollarla seslerini duyurmaya devam ediyor ve atama taleplerini yineliyor ancak memur adaylarını ne duyan var ne gören. Siyasi partiler, seçim beyannamelerini açıkladı. Memur atamaları konusunda mesajlar zayıf kaldı ve net mesajlar verilemedi.

AK PARTİ

Adalet ve Kalkınma Partisi, 288 sayfalık beyannamesinde istihdam ve atamayla ilgili herhangi sayı ve vaatte bulunmamıştır. İş kuracak gençlere hibe ve kredi vaatleri vardır. ASDEP'in uygulamaya konulacağı belirtilmiştir. AK Parti'nin seçim beyannamesi daha kapsamlıdır ancak memur adaylarına yönelik herhangi bir atama sayısı ve müjdesi verilmemiştir. Taşeronluk çerçevesinde kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeronları kamuda istihdam edileceği müjdesi verilmiştir. 13 yıldan beri tek başına iktidarda olan AK Parti'nin tüm kesimlerle ilgili vaatlerde bulunması çok olumludur ancak beyannamede memur adaylarının unutulduğunu söyleyebiliriz. Son derece titizlikle hazırlanan beyannamede KPSS mağdurlarına yer verilmemesi, atama umudunu koruyan memur adaylarını üzmüştür.

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi, bazı Bakanlıklara yapacağı atamalarla ilgili sayı vermiştir ancak beyannamesinde KPSS mağdurlarının tamamına yer vermemiştir. Verilen atama vaatlerinin de kısa vadede mi orta vadede mi veya uzun vadede mi düşünüldüğü belli değildir. Her köye bir ziraat mühendisi ve/veya veteriner hedefiyle Bitkisel ve Hayvansal Üretim Merkezleri bünyesinde 18 bin nitelikli genç uzman istihdam sözünü veren CHP, Kamuda ve özel sektörde engelliler için ayrılan boş kadroları doldurarak 50 bin engellinin istihdam edilmesini sağlayacağını, kuracakları Aile Merkezleri'nde 45 uzman istihdam edeceğini açıklamıştır. Ayrıca KPSS A grubu kadrolar dahil her türlü kamu hizmetine giriş sınavlarıyla ilgili düzenleme getireceğini açıklamıştır.

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi, Personel rejiminin, liyakati esas alan ve performansı değerlendiren anlayışla yeniden düzenleneceğini açıklamıştır. Kamu görevine girişte, ilerleme ve yükselmede objektiflik ve fırsat eşitliğine vurgu yapmıştır. Beyannamede Sözleşmeli, geçici, taşeron elemanı, 4/B'li, 4/C'li, vekil ve benzeri adlar altında istihdam edilenlerin tamamının kadrolu istihdamını sağlayacak düzenlemeler yapılacağı belirtilirken boş bulunan imam ve müezzin kadrolarına atama yapılacağı, Kırsal Kalkınma Projesi Kapsamında Kamuya 30.000 Ziraat Mühendisi, Orman Mühendisi, Maden Mühendisi, Turizmci ve Veteriner Hekim alınacağı, İş ve meslek danışmanlarına mesleklerine uygun olan alanlarda istihdam imkanları getirileceği, Kamudaki engeli kotalarının tamamına üç ay içinde atama yapılacağı ifade edilmiştir.

KPSS Mağdurları Ne Olacak?

2014 KPSS'de Lisans düzeyinde 1 Milyon 127 bin 777, Ön Lisans düzeyinde 778 bin 937, Orta Öğretim düzeyinde 1 Milyon 682 bin 955 adayın sınavı geçerli sayılmıştır. Yani toplamda 3 Milyon 589 bin 669 memur adayımız vardır. Atama bekleyen aday sayımız 3,5 milyondur. Hangi alanlarda yığılma olduğu bellidir. Siyasi partiler, açıkladıkları seçim beyannamelerinde birkaç istisna dışında memur adaylarına net sayılar vererek atama sözü vermemişlerdir, verilen sayıların kısa vadede gerçekleşme ihtimali yoktur.

SONUÇ: KPSS'ye girerek memur olma hayali taşıyan gençlere, siyasi partilerden açık ve net mesajlar verilememiştir. KPSS'den yüksek puan almış adaylar, bölümünden hiç kadro açılmayan adaylar ve mülakatla atamada atanamayan yüksek puanlı adaylar için beyannamelerde atama sözü verilmeliydi. Bir seçim dönemi daha memur adayları ve KPSS mağdurları için sönük geçmektedir. Memur adayları, Siyasi partilerden ve liderlerden seçime kadar memur atamalarıyla ilgili vaatler ve sözler duymak istiyor.

Zeki KARA

Eğitimci-Yazar


mehmetfirat34
Müsteşar Yardımcısı
08 Ekim 2015 13:58

Zeki Kara bu konuda sesini duyurmaya çalışan bir insan. Onun yazısını burada yayınladığınıza göre ona hak da veriyorsunuz. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız , neden siyasi partilerin beyannamelerini hazırlarken bu tarz haber yapmadınız da şimdi iş işten geçtikten sonra haber yapıyorsunuz ?

Siz belki de o dönemde sık sık haber yaparak, memur adaylarına kadro sözünün beyannamelere girmesini sağlayabilirdiniz.

Memurlarnet hep yapıyor bunu. Bakın siz samimiyetinizi kaybettiniz artık. Bu tür haberleri mutlaka yapmaya devam edin ama sizin önceki donemlerdeki sessizliğinizi de unutmayacağız.

Not: Bu sözlerim kesinlikle editörlere değildir. Onlar ellerinden geldiğince destek oluyorlar. Benim tepkim ve sözlerim tamamen memurlarnet yönetiminedir.


adalet0568
Şef
08 Ekim 2015 16:16

bütün seçim beyannameleri açıklandıktan sonra haber yapıldı, zamanlama MANİDAR :D

08 Ekim 2015 16:21

Eline sağlık çok sağol duyarlı yazarlar varmış

arfozturk
Aday Memur
08 Ekim 2015 16:35

Tebrikler sesimiz oldunuz 2 gündür

08 Ekim 2015 17:34

hiçbir parti kpss ile ilgili vaatlerde bulunamaz.gelenlerin hepsi kendi adamlarını sokacak


cisseli
Kapalı
09 Ekim 2015 00:55

ZAMANINDA YAPSAYDINIZ BÖYLE HABERLER NE VARDI GEÇ KALDINIZ BE GÜLÜM GENE DE EYVALLAH


K.P.S.S.Tim
Kapalı
09 Ekim 2015 08:44

MÜLAKAT ADALETSİZLİĞİNE SON VERİLMEDİKÇE EN AZINDAN B GRUBU KADROALRI İÇİN TÜM ALIMLARIM MERKEZİ OLARAK YAPILMADIĞI SÜRECE KİMSE TEK BAŞINA İKTİDAR HAYALLERİ KURMASIN KUL HAKKI YİYORSUNUZ AHLARIMIZI ALIYORSUNUZ

ahmetertegün
Kapalı
12 Ekim 2015 01:55

++


sorgulasana
Yasaklı
12 Ekim 2015 11:43

Vala bence AKP hariç her partinin vaadi var bize


jely
Aday Memur
12 Ekim 2015 17:52

Milliyetçi desem milliyetçi değilsin? Atatürkçü desem Atatürkçü değilsin? sen bir provokatörsün hatta pkklısın! burda insanların sinir uçlarını biliyosun ona göre hareket ediyosun p..slik

sorgulasana, 9 yıl önce

Vala bence AKP hariç her partinin vaadi var bize

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi