Editörler : cihan27E.Kayı Han
08 Ekim 2015 23:38

Eğitim iptalinde yapılan masraflar karşılanır mı?

Kurum içi eğitim amacıyla Ekim ayında şehir dışı kursa katılacağım Mart ayında tarafıma bildirildi. Ancak kursun başlamasına 3-4 gün kala kursun iptal edildiği tebliğ edildi. Uçak biletim promosyon bilet olduğu için iptal edemiyorum.

1- Kurum zararımı karşılarmı?

2- Bununla ilgili yasal bir dayanak varmı?

Yardım ederseniz sevinirim. Teşekkürler...


cihan27
Editor
10 Ekim 2015 15:07

Uçak bileti ücretini kurumunuzdan alabilirsiniz. İlgili maddeyi aşağıya ekledim...

***

HARCIRAH KANUNU

Kanun Numarası: 6245

İZAMINDAN SARFINAZAR OLUNANLARIN HARCIRAHLARI:

Madde 26 - Daimi veya muvakkat vazife ile bir tarafa izamları takarrür ettikten sonra gönderilmelerinden sarfınazar edilenler harcırah almamış ve hareket etmemiş bulundukları takdirde kendilerine bir şey verilmez.

Ancak daimi vazife ile bir tarafa gönderilmeleri takarrür edip de harcırahları ödendikten sonra izamlarından sarfınazar olunanlara bu kanuna göre müstahak bulundukları yer değiştirme masrafını tecavüz etmemek şartiyle harcırah hesabına esas tutulan aylık veya ücretleri tutarının 1/4 ü nispetinde bir tazminat verilmekle beraber peşinen ödenmiş ve istirdadı kısmen veya tamamen imkansız bulunmuş olan tren, vapur ve tayyare bileti ücretleri gibi yol masrafları da bu tazminata ilave olunur.

Harcırahlarına mahsuben para ödenmiş olup da muvakkat vazife ile bir tarafa gönderilmelerinden sarfınazar edilmiş olanlara, yalnız peşinen ödenmiş ve istirdadı kısmen veya tamamen imkansız bulunmuş olan bilet ücretleri ödenir.

Hareket ettikten sonra izamından sarfınazar olunanlara, gönderilmelerinden sarfınazar olunduğuna dair emrin kendilerine tebliğ edildiği mahalle ve oradan da asıl vazife mahallerine veya başka bir mahalle tayin veya izam kılınmakta iseler bu son mahalle kadar hisap olunacak harcırahları kendilerine tesviye olunur ve istirdadı kısmen veya tamamen imkansız bulunmuş olan bilet ücretleri de yol masrafına ilave olunur.

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi