Editörler : E.Kayı Han

Mahzun_
Müsteşar
17 Kasım 2015 16:22

Senin Saygın olsaydı, Her gün Sn. Cumhurbaşkanı. R.T. Erdoğana küfreden, hakaret eden, ağzına geleni söyleyen Gazetelerin, Televizyonların,Yazarların ve Paralel Çetelerin küçümseyip aşağılayarak hitap ettiği gibi "TAYYİP" diyerek hitab etmezdin.

Yeni çıkacak Memur yasasıda senin gibi üslub kullanmayı bilmeyen memurları dizginlemeye yarayacak bence.

lilith2009, 8 yıl önce

sizden üslup öğrenecek değilim.elbette makama saygım var.ama senin direktifine ihtiyacım .takımı kazanınca dışarıda araçla korna çalan bir fanatiğin takımını ilgilendirdiği kadar ilgilendiriyorsun.cumhurbaşkanını göre . hangi konumdasın ki onun adına ahkam kesiyorsun.

cumhurbaşkanının ismi saygısızca bir kelime midir? sen tayyip lafını ne olarak görüyorsun?


Mahzun_
Müsteşar
17 Kasım 2015 16:23

Ayrıca sen işine ve bu iş imkanını sana verene saygılı olursan, kimse ekmeğini elinden almaz.


lilith2009
Şube Müdürü
17 Kasım 2015 16:50

kasıtlı olarak konuyu saygısızlık noktasına çekiyorsunuz .ortada bir saygısızlık yok.gıyabında konuşuluyor.birbirimize göre kimsenin cumhurbaşkanına yakınlığı yok ki birimiz diğerine karşı savunsun.hem de ortada savunulacak bir konu bile yok.

yasa kökten değişiyor.sayın recep tayyip erdoğan beyefendi gittikten yada öldükten sonra bu yasa diyanetin gereksiz bir kurum olduğunu düşünenlerin eline sopa olarak geçecek.üslup sorunu olanlar dizginlenecek diyorsun bir de,657 kalkarsa kimlere kimlere karşı üslubunu düzeltmek,el pençe divan durmak zorunda kalacaksın bir düşün.

bana üslup falan öğretme.art niyeti bir kenara bırakın.cumhurbaşkanının sizin putlaştırmanıza ihtiyacı yok.sövdüğünüz cenah aynısını atatürk için yapıyordu.ne farkınız var?

Mahzun_, 8 yıl önce

Ayrıca sen işine ve bu iş imkanını sana verene saygılı olursan, kimse ekmeğini elinden almaz.


emree1
Aday Memur
17 Kasım 2015 17:03

herşeyin suyu çıkmaya başladı


emree1
Aday Memur
17 Kasım 2015 17:06

lilith haklı


emree1
Aday Memur
17 Kasım 2015 17:07

kimsnin eline aşırı yetki verilmemesi lazım


emree1
Aday Memur
17 Kasım 2015 17:09

cumhurreis konusu için değil yasa için haklı


Mahzun_
Müsteşar
17 Kasım 2015 19:08

Gıyabında da olsa karşında da olsa, bu 80 milyon insanın Devlet başkanıdır. Dikkat etmek şart.


Mahzun_
Müsteşar
17 Kasım 2015 19:09

Ayrıca, işten çıkarılma konusunda müftülere vs yetki verilmesi Felaket olur bunu kabul ediyorum.

Benim derdim bu değil zaten, başından beri üslupla ilgili konuşuyorum.


muammerx06
Şef
17 Kasım 2015 20:09

Uslup meselesinde herkes eteğindeki taşları döktüğüne göre öze gelebiliriz.

1. Çıkartılmak istenen yasa nedir ne değildir bunu bilmiyoruz ve insan bilmediğinden korkar bu doğaldır.

2.Performans , iş güvencesinin kaldırılması v.s isimlerle memur amirin yada siyasetin kucağına atılacaksa yeni yalakalık türleri ürer ve bu normalleşir.Bu memur içinde devletin işleyişi ve bekası içinde hiç iyi birşey değildir. 10-15 yıl sonra sistem cidddi şekilde tıkanır.Partizanlık artar.

3. Bu yasa devlet içinde yuvalanmış maaşını devletten alıp terör odaklarına . pkk. ışıd. dhkpc gibi örgütlere sempati duyanlara , ve hatta diyanet içindede mimber kürsü işgal edip açıkça pkk militanı gibi hareket eden imamları , ve diğer memurların temizlenmesinin önünü açacaksa bu elbette iyi birşeydir.Devlet kendi varlığını korumak zorundaır ,bunun için gerekli önlemleri alır, bunda gocunulacak birşey yok çünkü devlet varsa ben varım devlet yoksa ben yokum.

4. makul insani kusurlar dışında İşini yapmamakta ısrar eden. savsaklayan bankamatik memurlarına bir ivme getirecekse ki mevcut 657çalıştırılsa bile bunun sağlanabileceğine inanıyorum.

5- devlet memurluğuna girişteki kpss sınavı muhakkak korunmalıdır. bülenT ecevitin - gönul dünyası bizdendir değildir oraya girmiyorum- yaptığı nadir hayırlı işlerden birisi kamuya personel alımını tek havuzda toplamasıdır, erbakanın mali havuz sistemi gibi. bu korunmalı kurumlara tek başına memur alım yetkisi kesinlikle verilmemelidir. verilirse ne olacağını yaşı otuz beşi aşanlar hatırlıyordur.

ÖZET: Devlet içindeki cerahatı teimzleyecekse EVET, memuru maymun yapacaksa HAYIR.


lilith2009
Şube Müdürü
17 Kasım 2015 20:43

1) çıkacak yasanın en çok iş güvencesiyle ilgili olduğu açık.''temizlik ''vurgusuna dikkat.ancak suistimalleri beraberinde getirip bizi kaygan bir zemine taşıyacak.

2) kesinlikle kadrolaşmaya yol açacak.hükümetle gelip,hükümetle gideceğiz.

3)devlet kendi varlığını korur,memurun varlık amacı da budur hatta.buna aykırı davrananlar için maddeler var zaten.neden kökten yasa değiştiriliyor,buna neden gerek duyuldu? sebebin bu olmadığı açık.

bu kanunu kalkması devletin elini zayıflatır.güvencesi olmayan memur ,devletin hakkını nasıl korusun.bir savcı,polis ,mühendis işini nasıl yapar eli zayıf olursa?usülsüz yatırıma devleti zarara sokacağı gerekçesiyle ret verip te sürülen duydum.işyte o sürülen memur,ret veremeyecek.verse sürülmekle kalmayacak.

4)işini savsaklayan memura uygulanan yaptırımlar ,disiplin cezası arttırılabilir.maaş azaltılması falan gibi.bu yasanın arkası kuvvetli savsak memura işlemeyeceğini biliyoruz.kimsenin bankamatik memurunu umursadığı yok.işin bahanesi sadece.olan kimsesi olmayana olur.

5)kpss de kalkar.ikisi amaç olarak birbiriyle son derece örtüşüyor.

bir memurun bu yasayı savunması bunda hayır görmesi inanılabilecek bir durum değil.bindiğin dalı kesmekten öte bir durum.

elini zayıflatan,seni boyunduruk altına alacak bir şeye nasıl evet denilebilir?


lilith2009
Şube Müdürü
17 Kasım 2015 20:45

ayrıca cerahat sadece el değiştirecek.hem de her iktidarla birlikte..


Mahzun_
Müsteşar
17 Kasım 2015 21:00

Çıkacak yasayı Deneme yanılma yoluyla çıkaracaklarsa oda ayrı felaket olur.


Hafiz592308
Memur
17 Kasım 2015 23:19

hulasai kelam memurun is güvencesi korunmal? bir tak?m olumsuzluklar bahane edilip haklar?m?z gasp edilmemelidir

abdurrahman09
Yasaklı
26 Kasım 2015 00:51

yeni yasa tasarısının amacı paralelle mücadele adı altında muhalif memurları işten çıkarmak ve torpille biatçı memur istihdam etmektir. sonrasında her iktidar kendi memurunu kollamak amacıyla bunu kullanacaktır. sizlere seyfi oktayın adalet bakanlığına yığdığı 5000 hakim ve savcının elinden 28 şubat döneminde çektiklerimizi hatırlatırım. ki bu kişiler hala özellikle son hsyk seçimlerinde -perinçekin ifadesiyle- etkin ve yetkin makamlara getirilmişlerdir.


imamVSmüezzin
Aday Memur
26 Kasım 2015 16:19

Ak parti gidesiye biz zaten emekli okuruz 50 yıldır iktidara gelemeyen CHP bi 50 yıl daha gelemez zaten sıkıntı yok
Toplam 36 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi