Editörler : E.Kayı Han


Kapalı
21 Kasım 2015 18:01

Tavzih ve tashih hakkında?

daha önceleri bu tür kararlara şahit olan var mı ?Mahkeme kararındaki basit bir isim hatası o da gerekçe kısmında yapılmış.Nasıl düzeltilmesi gerekir?


Toprak Sefa
Kapalı
23 Kasım 2015 13:26

evet var yaptık


Abbas KILKUYRUK1
Yasaklı
23 Kasım 2015 13:56

Dikkat ediyorum sen sürekli bu tarz başlıklar açarak birşeyler öğrenmeye çalışıyorsun, arkadaşlar sana onlarca kez gerekli bilgiyi aktarırlarken hala sen bu ve benzeri başlıklar açarak neyin çabasını veriyorsun, hele bir açıkla da anlayalım!!!


Toprak Sefa
Kapalı
23 Kasım 2015 14:12

bildiğin sorunun cevabını bekleme belli demek ki arkadaşın yaptığı ;)


unutkan2
Aday Memur
25 Kasım 2015 18:40

mahkemeye Tavzih talebinde bulunacaksın, yapılan hata bulunursa düzeltirler zaten


unutkan2
Aday Memur
25 Kasım 2015 18:42

Şöyle diyeyim; gerekçe kısmında hata yaptıysan eğer; davacı ya da davalı her kimse bunu görürse tavzih talebinde bulunur, tavzih talebine göre işlem yaparsınız._?


JiPP
Şef
26 Kasım 2015 23:14

Sevgili Abbas dostumun dikkati ile biraz araştırma cihetine girdim..

Abbas dostumu yürekten Selamlıyorum..

Konuyu açan forum arkadaşımız,

12/07/2012 tarihli mesajında ? yeni mezun bir memur olarak tutanaklarda yapılan basit maddi hatalar mesela isim yanlışlıkları vs. nasıl düzeltilmelidir? ? şeklinde soru sormuş,

02/08/2012 tarihli mesajında ?Bundan 2.5 yıl kadar önce yaş büyütme davası açtık.davayı kazandık gerekçeli karar elimize geçince kararın gerekçesinde babamın isminin yanlış yazıldığını fark ettik.bunun katip hatası olduğu açık.kararın örneği bir yerde bize lazım oldu katip yanlış yazılan kelimenin üzerini çizde yalnız tek çizgi attı çizilen kelimenin ne anlama geldiği kesin olarak okunabiliyor.çizip üstüne doğrusunu yazdı.bir mühür bastı bi de yanına paraf attı.yaptığı işlem doğru mudur? ?

03/10/2012 tarihli mesajında ?Bimerden isimsiz ihbar yapılabilir mi?Yapılsa bile ne kadar ciddiye alınır? ?

10/10/2012 tarihli mesajında ?Asaleti tasdik olmamış memur hakkında bimere isimsiz ihbar yapılıyor.Hem adli hem idari yönden soruşturuluyor.İdari soruşturma adli soruşturmanın sonucunu bekler mi?Adli yönden kesin beraat alınırsa idari yönden durum ne olur? ?

17/10/2012 tarihli mesajında ?asaleti tasdik olmamış bir memurum.Hakkımda bimere ihbar edilmiş bir konu var.Güya ben sabıkalıymışım ve usulsüz yollardan memur olmuşum. ?

16/02/2013 tarihli mesajında ?Hakkımda bimere bir ihbarda bulunulmuş.bundan yaklaşık 3 ay önce. ?

25/06/2013 tarihli mesajında ?resmi bir evrakta yanlış bir kelime yanlış yazılıyor.yanlış yazılan kelime isim yanlışlığı ahmet iken ali yazılması gibi.memur yanlış yazılan kelimenin üzerini okunacak şekilde tek çizik atıp çiziyor.yanına parafını atıyor ve kurumun resmi mühürünü basıyor.Böyle bir olayda resmi evrakta sahtecilikten bahsedilebilir mi ? ?

03/05/2015 tarihli mesajında ?Öncelikle Merhabalar.Yaklaşık 5 yıl önce yaş düzeltme davası açıp kazanmıştık benim yaşım 18 den küçük olduğu için annem davayı açmıştı.Karar kesinleşti ve yaşım değişti o tarihten bu yana kimliğimde yeni doğum tarihim yazmakta.Ancak geçenlerde gerekçeli kararı okuyunca kararın gerekçe kısmında baba adımın bir cümlede yanlış geçtiğini gördüm X ken Y gibi.Ben polis olabilmek için bu yaş düzelttirmesini istemiştim.Nitekim oldum da ancak polis okuluna başvuru yaparken benden bu yaş tashihi kararı istenmişti bende yanlış yazılan kelimenin düzeltilmesi için mahkeme kalemine gitmiştim kalem deki katip bizim duruşmanın katibi yanlış yazılan baba adımın üstüne tek çizgi atıp üzerine doğrusunu yazıp paraf atıp mühürlemişti bende yapılması gerekenin bu olduğunu düşünüp o kararı o haliyle başvurumu dosyama koymuştum ancak şimdi yapılan işlemin pek te doğru olmadığı kanaatindeyim.Bu işlemi yapan katibi şikayet etmeyi düşünüyorum siz ne fikir verebilirsiniz bu konu hakkında? ?

19/09/2015 tarihli mesajında ?Eski kız arkadaşım sahte evraklarla memur olduğum yönünde bimere beni ihbar etmiş.?

21/08-09/2015 tarihli mesajlarında ?Katip mahkeme kararının gerekçe kısımında sehven basit bir isim hatası yapar.Davaya ilişkin şahsın baba ismini ali iken hasan yazar gibi düşünün.Karar kesinleşir ve dava açan şahıs bu durumu farkeder ve düzeltilmesini talep eder.Katip arkadaş da yanlış yazılan kelimenin üzerini(altı okunacak şekilde) tek çizgiyle çizer ve üzerine doğrusunu yazar,mahkeme mührünü basar ve imzasını atar.Karar bu şekilde resmi bir kuruma iş başvurusunda bulunulurken verilir.Aradan zaman geçer bu durum ihbar edilir.Katibin bu durumda evrakta tahrifattan yargılanması mümkün müdür? ?

Şeklinde konular açmış.

02/09/2012 09/07/2013 14/07/2013 tarihli mesajlarında açıkça 2012 pmyo mezunu olduğunu, 100.000 nufuslu bir ilçede polis memuru olduğunu söylüyor.

01/07/2015 tarihinde ( 4 ay önce) Cizre'ye atandığını, 11/11/2015 tarihli mesajınızda i(15 gün önce) se psikolojik rapor ileilgili soru sorup GİH'ye geçmek istemediğini, yine 8 gün önceki ?Emniyet Genel Müdürlüğü? forumunda ?Birkaç ay içerisinde istifa etmek istiyorum.Usulüne uygun istifa nedir?ayrıca tazminat miktarı ne kadar olur ?pmyo mezunuyum 3 yıl 5 aylık memurum. ? şeklinde mesajları var.

18/10/2015 tarihli mesajında ?merhaba arkadaşlar.yeni katibim bir mahkeme kararının gerekçe kısmındaki basit bir maddi hata yazım hatası da denebilir.Nasıl düzeltilir hmk 304 de tashih belirtilmiş fakat hükümle alakalı bir madde o da.tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum ?

Yani 3,5 yıldır Polis Memuru olarak forumda yazışıp, Şimdi ise ZABIT KATİBİYİM demeniz ve forumda defaten aynı soruları sormanız (evrakta sahtecilik, akabinde bimerden şikayet edilmeniz..) elbette benim sorunum değil. Ama bu noktada insan merak ediyor. Eksik anlattığınız, anlatmadığınız, yanlış anlattığınız birşeyler var gibi..

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi